Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Casa Guinart

Casa Guinart

Restaurants, Mediterrània El Raval
Recomanat
4 de 5 estrelles
casaguinard5.jpg
1/2
Casa Guinart
casaguinard2.jpg
2/2
Casa Guinart

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

El mercat de la Boqueria es consolida cada cop més com a referència del bon producte a la gran ciutat, que aprofiten no només particulars sinó també els cuiners que volen diferenciar la seva oferta a partir d’excel·lent qualitat. Però darrerament s’està convertint en un referent del que són capaços de fer els cuiners amb el producte més a mà, una mena de quilòmetre –1.

Cuina de mercat, mai millor dit, és la que s’ha instal·lat davant el mercat, amb l’obertura de Casa Guinart, un bar de tapes i restaurant a la mateixa ubicació on la botiga familiar homònima va proveir durant molts anys els clients exigents que cercaven un bon producte.

Òscar Manresa (Torre de Alta Mar, Kawai, Los Soprano) i David Moya (nét de Guinart) es van associar per crear el que calia a aquest mercat, quan la majoria creia que ja no s’hi necessitava res més. 

Si bé ja hi existien tres o quatre bars de qualitat, aquesta nova incorporació dóna la possibilitat d’assaborir la cuina del xef Josep Nicolau (ex Roser24) en una còmoda segona planta, amb vista sobre la Rambla i el mercat, o en una estratègica terrassa a peu de les parades. És un lloc d’aquells en què només traient el cap a la barra pensem “sóc en el lloc adequat”. Una bona acollida i un bon servei completen el miracle. 

Vam començar amb un saltat de bolets, ben preparat i amb l’oferta del mercat. Davant el dubte entre un melós de vedella, una galta visiblement gustosa i una ventresca de tonyina, el xef va aconsellar aquesta darrera. Molt bona peça, ben preparada i acompanyada només per un bon oli d’oliva també elaboració de la casa i un vinagre de Mòdena, gens invasiu.

Els qui coneixien la botiga Guinart sempre recorden la pasta fresca feta cada dia. No renuncien a aquest prestigi i setmanalment ofereixen una pasta de la casa; aquell dia era un ravioli de pasta verda d’espinacs, farcit de ricotta i amb un pesto cremós de categoria. A més de les tapes habituals, entre els guisats també hi figuren favetes amb pernil i canelons trufats, tot i que la palma se l’emporta la cassoleta de tripa. 

Pel que fa a les carns, destaca el foie gras amb pero ximenes, l’entrecot i els peixos. Després d’unes ostres o gambes a la planxa, es pot gaudir d’uns escamarlans flamejats. Els vins estan molt ben tractats, i també hi ha la possibilitat de beure a copes, fins i tot el xampany

Per Marcelo Aparicio

Publicat

Detalls

Adreça La Rambla, 95
El Raval
Barcelona
08001
Transport Liceu (M: L3)
Contacte
També t'agradarà
    Últimes notícies