Casa Xica

Restaurants, Fusió El Poble-sec
4 de 5 estrelles
3 de 5 estrelles
(1Comentari)
Casa Xica
© Ivan Giménez

La casa és xica però el cor és gran, com diu el refrany castellà, i el cor d’en Marc, de la Raquel deu ser molt gran. Després de la intensa experiència viscuda a la Xina i de vivències saboroses i dures viscudes junts, s’han casat i han muntat aquesta petita joia amb la complicitat d'un tercer element, l'Esteve Puertas, amic de la infància i un professional del bon servei a taula.

Els llargs viatges d'en Marc i la Raquel a la cerca de sabors i plaers fan que la carta del restaurant Casa Xica sigui com un passaport llaminer per viatjar des d’una còmoda cadira al Poble-sec. El més fàcil seria dir que fan cuina de fusió. Però això de la fusió s’està prostituint, i en aquest cas es tracta més de la recol·lecció de gustos apresos en terres llunyanes, convertits en plats que agradaran el més exigent dels paladars. Com un tabule diferent, saborós, sa, de proximitat i enriquit amb un peix gairebé sense manipular, que va ser un encert. El dia de la meva visita era el plat del dia, una fórmula encertada, poc utilitzada lamentablement per ser sinònim de vast: aquí per menys de 10 euros pots menjar el plat del dia més beguda i postres.

La carta convida el comensal a plantejar-se etapes i tornar-hi molt aviat per continuar tastant les belleses que ens atansen, amb productes d’extrema proximitat, a la riba del Mekong, o al sol naixent del Japó. Però la Raquel, que va patir un exigent xef francès a Londres, ha parit una rillette de conill que, a més d’acostar-nos aquest producte de granja tan sa i econòmic, ha aconseguit que aquest plat habitualment fet amb ànec i que en la majoria dels casos resulta molt pesat, sigui ben saborós. O un superb verat marinat amb sal, amb vinagreta de rave japonès i que, perquè duri més, es menja millor amb bastonets: la coberteria és al centre de la taula perquè el client mengi amb el que li doni la gana. Han d’ampliar el panorama dels vins perquè una oferta tan bona exigeix bons vins de companyia.

Em va encantar el lloc (on hi havia La Fontaine) i he promès tornar-hi perquè m’han quedat moltes coses gustoses per tastar. Ara bé, no diré quines perquè els lectors hi vagin i se sorprenguin com un servidor.

Per Marcelo Aparicio

Publicat

Lloc de la ubicació Casa Xica
Contacte
Adreça França Xica, 20
Poble-sec
Barcelona
08004
Horaris Dll. de 20 a 23 h. De dm. a ds. de 13.30 a 23 h. Dg. tancat
Transport Poble Sec (M: L3)
Preu 25 €
Static map showing venue location

Average User Rating

4 / 5

Rating Breakdown

  • 5 star:1
  • 4 star:0
  • 3 star:1
  • 2 star:0
  • 1 star:0
LiveReviews|2
1 person listening

Insuperable Casa Xica. Tant ells com els plats <3
Un raconet tranquil a Barcelona on et cuiden i on descobrir sabors brutals!