Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Disbauxa (cervesera) a l'americana

Disbauxa (cervesera) a l'americana

Dos americans obren Edge Brewing, una cerveseria artesana, amb llúpol d’Amèrica, venda directa i visites guiades

Edge Brewing
©IvanGiménez Edge Brewing
Per Montse Virgili |
Advertising

La faŀlera per la cervesa artesana ha agafat força al nostre país durant els últims anys, però els americans són uns veterans del que ells anomenen la craft beer. L'Alan i l'Scott van venir a Barcelona fa uns divuit mesos i es van enamorar de la ciutat i l'ambient cerveser que s'hi respirava. L'Alan és mestre cerveser. De fet, abans de crear l'Edge Brewing ja havia muntat més de 300 cerveseries arreu del món. Per fer la cervesa des del local del Poblenou, importen el llúpol d'Amèrica. Però l'aigua amb què s'elabora prové de Barcelona, això sí, ben filtrada.

Tot i que el parell de propietaris encara no dominen el català, des de bon començament han volgut donar a les cerveses denominacions ben nostrades. De moment, a la pissarra del bar, on munten degustacions i tastos, hi trobem una colla de noms que ens aixequen un somriure. A l'Edge Brewing elaboren l'Aigua de Canaletes, una cervesa ben fresca per l'estiu, la Flor de vida i l'Hoptimista, un parell de rosses -d'alta fermentació- delicioses, la Barretina Amber, una birra vermella i plena de matisos, i d'altres, com la negra Padrino Porter, un sincer homenatge a un veí.

Gent del barri
A part d'aquestes referències que no fallen gairebé mai, el que és habitual a l'Edge Brewing és trobar noves cerveses que neixen com a resultat de coŀlaboracions amb altres mestres cervesers. Aquests últims dies, per exemple, n'hi ha una d'elaborada a partir de pell de taronja. I encara macerant-se als bidons metàŀlics de l'Edge Brewing n'hi ha una altra, en procés, que tindrà una aroma de maduixa. Sense pasteuritzar, ni filtrar, purament artesana. S'han fet tan populars al barri, que els músics que assagen a la vora n'agafen un parell de litres abans d'anar a tocar.

Qui ho vulgui, pot venir a comprar-ne a dojo: dos litres costen de 10 a 18 euros. A la cerveseria del Poblenou, amb bateria antiaèria inclosa on s'asseca la llonganipa (una llonganissa que té regust de cervesa), cada divendres de 18 a 22 h ofereixen visites amb tast per a grups a 10 euros per persona. I durant tot l'any, no paren de muntar-hi esdeveniments gastronòmics. L'últim va ser un maridatge de cervesa artesana amb sushi. Apunteu-vos a la seva llista de correu i estareu distrets una bona temporada!

Més informació

Restaurants

Edge Brewing

icon-location-pin La Vila Olímpica del Poblenou

Aquesta microcerveseria artesana fabrica cervesa amb llúpol d'Amèrica. Hi podeu comprar mam del bo a dojo –dos litres us poden sortir per uns deu euros– i visitar la seva bateria antiaèria, amb tast inclòs, esclar. Estigueu atents a la seva web, on hi trobareu moltes activitats i maridatges, sempre amb la birra com a centre d'interés. 

També t'agradarà

Biercab: un monument a la cervesa

Biercab ofereix 30 tiradors de birra de tot el món Fa una setmana que han obert i ja es poden penjar més medalles que el màgic Andreu. Amb trenta tiradors i una carta de platets que és l'enveja de totes les veïnes, el Biercab just acaba d'agafar aire per deixar tots els competidors tremolant.Tot té una explicació, i és que, darrere d'aquesta cerveseria amb una generosa oferta, s'hi amaguen alguns dels millors elaboradors i entesos del món cerveser de tot l'Estat. De Pamplona, Màlaga i també catalans. Entre les files, també hi ha l'Sven del The Drunk Monk. Si sou de Mataró, segur que heu visitat algun cop aquesta cerveseria amb un centenar de referències. De la trentena de tiradors, una desena estan dedicats a la cervesa de la casa, la Naparbier. Els vint tiradors restants, entre els quals hi trobareu tots els estils de cervesa que hi ha al mercat, pertanyen a elaboradors internacionals, anglesos, belgues, etc. Si sou amants de la curiositat, el celler del Biercab ofereix una selecció d'ampolles de cervesa que us deixarà estabornits. Des de cerveses que reposen en bótes de conyac fins a les birres d'orígens més inaudits.Les bones maneres del Biercab es traslladen també a la teca. Han buscat l'assessorament de Sergio Ruiz, el xef de l'Hotel Melià de Barcelona. "No per fer maridatges", puntualitza l'Sven, sinó perquè hi hagi "una bona comunió entre el que bevem i mengem".Cuina refrescantA la carta, hi trobareu plats molt refrescants, com el cebiche de corball, tàrtar de Wagyu a

La Més Petita, una gran microcerveseria

La cerveseria artesana amb més tiradors per metre quadrat Si existeix un mapa de les cocteleries a Barcelona, ja podem començar a dibuixar el plànol de les cerveseries artesanes que misteriosament s'agrupen als voltants de la plaça d'Espanya. Entre el barri de Sants i la zona de Rocafort i Urgell, hi trobarem molts punts vermells. Passa més set la gent del cantó del Llobregat? N'haurem d'investigar les causes i haurem de beure'ns unes quantes pintes per arribar a una conclusió. Només per motius estrictament professionals, eh? La Més Petita va obrir fa tres mesos, el mateix cap de setmana que se celebrava la Barcelona Beer Festival i, segurament, no per casualitat. El cervell darrere d'aquesta minúscula cerveseria amb vuit tiradors és Albert Sanchis, mestre cerveser i creador de l'artesana Almogàver. Per això, tot i la mida d'aquest establiment, l'Albert vol fer-hi "coses grans". Si l'excel·lència no és cosa de metres, que ho sigui la qualitat. Per això, pràcticament cada setmana l'Albert canvia la llista de cerveses de la pissarra, intentant sempre que s'hi puguin tastar totes les varietats de cervesa. Làmbiques, IPA, de blat, etc. Hi trobareu de tot i us aconsellarà com pocs. A part de les cerveses artesanes catalanes, que mai no falten a la carta, i l'Almogàver, la de la casa, hi trobareu referències internacionals i estatals. Avui presumeixen de la DouGall's, una birra elaborada a Cantàbria que enamora l'Albert. Li agrada conèixer els elaboradors de les cerveses que servei

Advertising

Bars de culte

A Barcelona fots una coça a un roc i en surt un bar, però no tots mereixen una menció especial. Aquesta llista recull els locals imprescindibles, bars de culte de visita obligada. Trobes a faltar algun bar de culte de Barcelona? Ens ho pots dir als comentaris de sota. L'Entresòl El local aposta per la 'qualité: la decoració és senzilla, mesuradament moderna, amb línies clares i lavabos degudament desinfectats. No li cal res més, perquè la seva personalitat es defineix sobre dos eixos inamovibles: una selecció musical que provoca atacs de priapisme i els millors gintònics de Gràcia, entre ells el senyorial Tanqueray Rangpur, una obra d'art amb llima, infusió de te verd i la mateixa aroma que el clatell d'Ana de Armas. Bar Mingus En una cantonada assolellada de dia i de nit, quan es creuen Comtessa de Sobradiel i Ataülf, a pocs metres del Harlem Jazz Club, hi tiren la canya com a Madrid. Sí, sí, ja sé què fa mal, però és cert. Un estudi científic ho confirma. Les canyes contenen la mesura justa de gas, la cervesa reposa i el cambrer serveix la copa sense que sembli que el persegueix un ramat de búfals. Kasparo En aquesta deliciosa terrassa, potser la millor del barri, hi trobareu saboroses tapes i plats del dia. Les seves braves Kasparo fan oposició a estar al top cinc de les millors de la ciutat. I val molt la pena també tastar les croquetes de ceps. Quimet i Quimet Ho diuen totes les guies del món i em sap greu repetir-me però el Quimet i Quimet és, vaja, per deixar anar la

Advertising