Flash-Flash Truiteria

Restaurants, Mediterrània Sarrià - Sant Gervasi
Recomanat
  • 4 de 5 estrelles
  • 3 de 5 estrelles
(5Comentaris)
8 M'encanta
Guarda-ho
Flash-Flash Truiteria

El fenomen del restaurant Flash Flash és digne d’estudi. Estic convençut que d’aquí a 3.000 anys, quan els éssers humans arribats d’altres planetes més sostenibles vinguin a Barcelona per estudiar el passat dels seus ancestres, no només hi trobaran, per sort, les sagrades estàtues d’en Subirachs, sinó també el Flash Flash.

Des que es va fundar l’any 1970, no ha deixat de tenir èxit entre les successives generacions. En un país que tira tant pel dret com aquest, es podria afirmar que el secret està en els ous, però tampoc no voldria entrar en una simplicitat tan masculina. Emblemàtic, còmode, amb un disseny que conforta la mirada, el Flash Flash converteix els comensals, que van del pijo del “o sea”, al progre més verd i alternatiu, en relaxats voyeurs disposats a deixar les diferències tot just trepitjar Tuset Street. Al Flash Flash, fins i tot als banys ve de gust llegir el diari.

Amb el pas dels anys, res canvia en el local inventat per Alfonso Milá y Leopoldo Pomés, i això diu molt d’un local que es transmet de generació en generació. Tampoc no canvia una carta que ha fet de les truites el seu emblema. Al Flash Flash, s’hi poden trobar truites de tots els estils i per a tots els gustos, i jo quasi sempre hi demano una truita de formatge amb trufa. Una idea d’en Pomés, que va voler fer un restaurant en el qual les truites fossin “l’argument principal”.

Però el Flash Flash no només és qüestió d’ous. Per als carnívors, hamburgueses i altres carns. Però els vegans, lactovegetarians, ovolactovegetarians, ovovegetarians, apivegetarians, crudívors, vegetarians, macrobiòtics, granívors, lactocerealians, frugívors, steinerians, eubiòtics i semivegetarians, també trobaran plats a la carta amb què gaudir.

Fer un flash flash té molts significats. A Barcelona, fer un Flash Flash vol dir anar a petar al restaurant d’en Pomés.

Per Daniel Vázquez Sallés

Publicat

Lloc de la ubicació Flash-Flash Truiteria
Contacte
Adreça Granada del Penedès, 25
Sarrià-Sant Gervasi
Barcelona
08006
Horaris Cada dia de 12,30 a 1,30 h. festius inclosos
Transport Diagonal (M: L3-L5)
Preu 25 € aprox.

Average User Rating

3.5 / 5

Rating Breakdown

  • 5 star:2
  • 4 star:0
  • 3 star:1
  • 2 star:0
  • 1 star:1
LiveReviews|5
1 person listening
Marc_borras

Home! Truita cara i poc sabor. Hamburguesa poc creïble. Local caspós et que s'hauria de repassar de xapa i pintura. No justifiquen el preu que et cobren.

marta

Un del meus llocs preferits. Truites boníssimes i una carta molt variada i al gust de totes les edats. Ara tenen una barra d'amanides nova, súper bones. 

Jaime

La ensalada de brotes está asquerosa. Sabe a rancio, un poco como el local. Será mejor que empiecen a retapizar los sofás, porque brillan por su casposidad.

Maria

El local m'agrada i en general la cuina també. Però respecte a les truites, les superen i per molt la gent del restaurant Les Truites del carrer Reus!

marta

Pot ser l'hamburguesa més antiga de Barcelona? per cert, al 1975 en feien tres diferents...