Himali

Restaurants, Nepalesa Vila de Gràcia
Recomanat
  • 3 de 5 estrelles
  • 1 de 5 estrelles
10 M'encanta
Guarda-ho
Himali
1/2
Himali
2/2
Himali

A Gràcia funciona des de fa molts anys el primer restaurant nepalès que hi va haver a la ciutat. Després, amb el fort corrent immigratori, en van arribar d’altres, tot i que l’Himali continua perdurant en el record dels paladars que gaudeixen assaborint les diferents cultures. Senzill, com ho és la seva cuina, l’Himali impacta d’entrada per les aromes que inunden la sala diàfana, sòbria, on els plats són els principals protagonistes.
La gastronomia nepalesa té una forta influència de la cuina índia, tot i que ha hagut de posar-hi més imaginació, prescindint gairebé completament dels productes marins perquè el Nepal no té sortida al mar. En canvi, la seva horta i les estupendes salses elaborades amb un riquíssim panorama d’espècies donen un caràcter més intens al menjar.

Els eterns cercadors de gustos diferents troben aquí una font gairebé inesgotable de sabors i matisos. En el cas d’aquest lloc ja emblemàtic, els plats són exquisits. Per exemple, els momo, semblant a les gyoza japoneses o els wonton xinesos, tenen a l’Himali un farcit molt particular on s’aprecia una carn ben treballada, molt picada i enriquida amb un bon nombre d’ingredients, on es perceben la cúrcuma, la canyella o el coriandre.

El dia de la nostra visita, que va ser un desafiament al fred i la pluja, la sopa de pollastre va ser com una salvació. Amb el tofu com a element unificador i que a la vegada hi dóna una consistència cremosa sense ser greixosa, aquesta sopa –que sembla tenir ou i no en porta– és delicada, i un entrant ideal, sobretot els dies de fred. El pa anisat, fi, crocant, que serveixen els nepalesos, és com una galeta que pot acabar esmicolada en aquesta sopa deliciosa.

La carta ofereix un gran nombre d’arrossos de diferents combinacions, plats amb pollastre i curri especials i uns quants que es basen en el xai, una de les especialitats nepaleses. Santa, l’encarregat, va recomanar molt vivament un xai preparat amb un guisat amb forta presència d’espinacs. La verdura embolica el xai amb la seva consistència de puré líquid i hi dóna un toc superb, pur animal, que combina molt bé amb la suavitat dels espinacs. De postres no podem deixar escapar l’arròs amb llet, per ventura un dels millors que es poden assaborir a Barcelona.

Publicat

Lloc de la ubicació Himali
Contacte
Adreça Milà i Fontanals, 60-68
Gràcia
Barcelona
08012
Horaris De dl. a dg., de 11.30 a 16.30 h i de 19 a 24 h
Transport Joanic (M: L4), Verdaguer (M: L4-L5)

Average User Rating

1 / 5

Rating Breakdown

  • 5 star:0
  • 4 star:0
  • 3 star:0
  • 2 star:0
  • 1 star:1
LiveReviews|0
2 people listening
Judit J

Vam anar amb uns amics a aquest restaurant. Des de que vam demanar els plats fins que ens els van portar, van tardar UNA HORA I QUART. Mentrestant vam demanar explicacions al cambrer, i ens va respondre donant-nos la culpa a nosaltres per dues raons: 1) Per demanar només segons plats, llavors havíem d'esperar el temps corresponent del primer plat, i 2) per reservar a través d'"Atrápalo", i ens va donar a entendre que la culpa de que els plats tardessin en arribar era de la nostra reserva per "Atrápalo".
Cal indicar que en aquesta hora i quart van servir a 5 taules que van arribar més tard que nosaltres.
 

El preu és abusiu pels plats oferits (12€ per un plat amb quatre trossos de carn i arrós).

Finalment vam demanar el full de reclamacions que va brillar per la seva absència.