Al sortir de l'estació de Fondo pregunto a uns xinesos asseguts en un banc pel millor restaurant d'aquest barri de Santa Coloma de Gramenet, convertit en punt d'acollida dels immigrants que arriben al país. Tots dos m'assenyalen la porta del Jia Nan Mei Chi, que vol dir "el lloc per menjar bé". Li Ming i el seu marit van obrir fa un any aquest petit menjador de taules de fusta lacada i dibuixos d'ocellets d'estil oriental. La televisió està encesa i passen una pel·lícula xinesa d'adolescents. Demano el mateix que les noies del costat: un plat d'arròs glutinós, de sabor dolç, cobert amb tires d'ou, albergínia, porc, gambetes i youtiao, una pasta fregida, similar al xurro. El plat de nuo mi fan costa 2,50 euros. "Aquí tot val igual o menys que a la Xina", diu Li Ming, una dona menuda i de mirada afable. La seva mare assenteix.
Jia Nan Mei Chi
Time Out diu
Detalls
Discover Time Out original video