Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Aula

  • Restaurants
  • Horta - Guinardó
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Vet aquí un descobriment i un refugi per a sibarites que no es guien per les novetats passatgeres. Qui interpreta el menjar com a plaer, té en aquest restaurant escola el port ideal.

La seva carta és un exemple i reflex de la tendència actual: hi conviuen pacíficament plats de la cuina catalana i internacional, instal·lats en la memòria sensitiva –amb mostres del que pot fer una cuina jove, novella i entusiasta per respondre a les exigències de la modernitat. Els resultats són extraordinaris en els dos extrems. És el producte del treball-estudi de rigorosos professors i entusiastes alumnes.

Sota l’atenta coordinació de Guillermo Vives i dels professors Federico Ruiz i Elia Aldeguer, aquí es gaudeix del menjar, però també d’una cosa gairebé absent ara: el bon servei ben entès, els detalls en la forma de servir i atendre –permanentment supervisió dels professors– i l’elevada qualitat i el gust de la cuina.

En la nostra primera visita, amb els aperitius (una crema de foie gras amb poma verda crua excel·lent) la sommelier Aida ens va recomanar un rosat Pinot Grigio Lamberti molt encertat, gustós. L’embolcall de carabassó, poma i escamarlà va ser un entrant interessant, saborós. Sublim va ser la cassola amb carabassa, bolets i costella de porc.

Un plat que semblava una mica pesat però, malgrat això, la seva lleugeresa va ser una nota sorprenent. Els segons, uns fideus a la cassola amb escamarlans i el conill a la caçadora, van seguir la mateixa línia de bon gust i equilibri. El conill és un dels plats tradicionals de més èxit a l’Aula.

Una alumna avançada ens va permetre retrobar-nos amb gestos i actituds ja perduts en desaparèixer aquests plats del panorama. O que només s’elaboren en restaurants d’alta gamma, amb les inevitables conseqüències per a la cartera. Aquí, per  preus moderats, es pot tastar un entrecot o filet amb pebre verd (o altres salses), així com un bistec tàrtar de filet tallat amb ganivet acabat davant del comensal. Quan temps fa que no es veu en les sales la preparació d’una creps Suzette?

I és un espectacle afegit assistir a la classe que el professor Ruiz fa a l’alumne  sobre la manera d’anar preparant l’exquisidesa. En una segona visita ens van sorprendre els cigrons amb calamars i l’ànec amb figues. La carta de vins és també exemplar, amb referències de totes les DO catalanes, vins espanyols i europeus. Però, com tot bon descobriment, té un handicap: només obre al migdia, de dilluns a divendres. Però téla sortida del metro a la porta del restaurant. Visiteu-lo ja. –Marcelo Aparicio.

Detalls

Adreça
Av. Can Marcet, 36
Horta-Guinardó
Barcelona
08035
Contacte
93 428 07 77
Transport
Mundet (Línies: L3)
Horaris
De dl. a dv. de 13.30 a 15.30 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà