Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Racó d'en Bauti

Racó d'en Bauti

Restaurants Sants - Montjuïc
Recomanat
3 de 5 estrelles
RacoBauti.jpg
Racó d'en Bauti

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Encara hi ha miracles. Luxosos miracles. Com anar caminant, perdut, per Sants, més que un barri, un poble petit. Arribar a la plaça d’Osca i trobar el Racó d’en Bauti. Seure en una taula rodona, d’aquelles que quasi no existeixen, potser perquè el disseny les ha eliminat definitivament. Així que t’asseus, una broqueta de truita augura moments feliços. Arriba una amanida de bon tomàquet, ceba fresca i oli verge. Després, un saltat de favetes, bolets i pernil. Són les nou de la nit i entra un pescador de la Barceloneta, amb calamars i gambes de primeríssima qualitat. Deu minuts després descansen a la taula, amb julivert, all i oli per separat. Un mig entrecot tanca la vetllada austera, però de gran preparació: tot un miracle i un luxe.
El Racó d’en Bauti, sempre sorprenent, és un bonic espai creat per l’Helena i en Bauti. Ella a la sala i ell a la cuina, tenen entre els seus habituals els millors paladars de la ciutat. Gent que va a la recerca sobretot del bon peix. En Bautista, de gran experiència en bones cuines, un dia va decidir plantejar-se el repte de fer la seva cuina.
A can Bauti es poden passar moments sublims, sobretot gaudint del turbot com el prepara el xef. Del talent d’aquest gran xef, en surten una varietat i qualitat d’arrossos notables, sobretot la paella de llamàntol o l’arròs del perol (de carn). El suquet de rap estil Cadaqués o els calamars amb ceba són també dos plats que difícilment es troben amb aquesta qualitat a Barcelona. A la zona, el Bauti porta el far de la bona cuina, on brillen sobretot dos plats que, sense grans pretensions ni veŀleïtats, són els preferits dels bons paladars: els ous trencats estil Bauti i la sopa de pescadors.
Són dos plats senzills i populars, però per fer-los bé calen anys. Tampoc no són gens menyspreables l’arròs amb espardenyes i el llamàntol nacional amb cigrons. L’encantadora Helena s’ocupa dels vins i presenta una carta equilibrada, al dia, i que ofereix vins que combinen molt bé amb la cuina d’en Bauti, practicada no només amb rigor sinó amb enorme afecte.
Si després volem tancar el festí amb unes postres superbes, cal estar de sort i que aquest dia no s’hagi acabat el púding de ceba i caramel o estigui en temporada la joia de la corona: flamets de patates. – Marcelo Aparicio.

Publicat

Detalls

Adreça Premià, 14
Sants-Montjuïc
Barcelona
08014
Transport Plaça de Sants (Línies: L1-L5)
Contacte
Horaris 13a 16 i de 19,30 a 23,45
També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers