Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Reñé

Reñé

Restaurants, Catalana Dreta de l'Eixample
3 de 5 estrelles
Reñé

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

Encara que alguns afirmin el contrari, Barcelona existia abans del 1992. Cent anys abans de la magna data, la família Reñé va fundar una confiteria amb decoració modernista que es va transformar en pastisseria en l’època en què els noucentistes volien convertir els edificis de Gaudí en restes d’un bombardeig.

El 2004 la família Reñé va decidir canviar el dolç pel salat i va transformar el local en un restaurant. Mai és massa tard per descobrir indrets, i menys, si parlem d’un restaurant que tracta amb delicadesa les bèsties sacrificades, fins i tot si es tracta de convertir-les en protagonistes d’un menú diari més que correcte i a un preu molt raonable.
La carta del Reñé és extensa, amb una cuina al gust de tots els paladars, i que inclou una sèrie de platillos que van des d’un capipota fins a un guisat de favetes, tripa de bacallà, botifarra de perol i trompetes de la mort. Jo vaig decantar-me pel menú del dia, i de primer vaig demanar unes croquetes de cocho sobre un fons d’escarola, i de segon un arròs amb conill, tots dos plats acompanyats d’una copa de Vinea criança, denominació d’origen de Cigales. El cocho és com a Galícia, Astúries i Lleó anomenen popularment la carn de porc. Jo no en tenia ni idea, i la Viquipèdia m’ho va aclarir.

Les croquetes eren boníssimes, amb un bon arrebossat, gustoses, poc greixoses i molt originals, i l’arròs amb conill era mereixedor d’aquells vells acudits de l’arró amb cuní. Em refereixo al mamífer lagomorf, no al periodista. Melós, de gust intens, el plat convida a tornar a la tradició que feia del dijous el dia familiar de l’arròs.

Per postres, vaig prendre un sorbet de llimona que l’hauria barrejat amb vodka amb el desig de l’arribada de les borratxeres estiuenques si no hagués hagut de tornar a casa per escriure aquestes paraules. Però vaig demanar un cafè amb la convicció que el Reñé és una bona recomanació.

Per Daniel Vázquez Sallés

Publicat

Detalls

Adreça Consell de Cent, 362
Barcelona

Contacte
Horaris Cada dia de 8 a 24 h.
També t'agradarà
    Últimes notícies