Bajarí vol dir "Barcelona en caló. I no fem cuina gitana. Però fem com ells, que són el poble més europeu perquè viatgen i assimilen coses a la seva cultura. Agafem plats que ens agraden de tot l'arc mediterrani i els passem al nostre estil", explica el propietari del restaurant, el fotoperiodista Kike del Olmo. El setembre del 2024 va tancar el Koh –exquisida cuina d'autor amb picades d'ullet a Àsia i Llatinoamèrica– per reobrir com a Bajarí, un fet que li va permetre abaixar el preu mitjà en un 40 %. "Volem treballar de cara al barri i això incloïa reduir el preu". Tiquets populars de veritat, aplicats a plats amb producte saludable en un restaurant molt amic del vegetarià (tots els entrants ho són).
Però no partiu, que segueix l'espectacular equip creatiu, la Marta Roselló – Daniel Benitorace, amb l'afegitó de la grega Gerogia Zafeiropoulou, cuiners joves i carregats de talent que amb enunciats com albergínia, romesco i escarola s'inventen platets plens de precisió i complexitat que són per llepar-se els dits. Com per exemple, una polenta a l'estil de patates braves amb tzatziki, o unes croquetes de falàfel amb cremós de remolatxa. Tots els entrants –pensats per compartir– són vegetarians, i entre els principals hi ha tres plats de proteïna animal de la bona (galta de porc guisada a la ratafia!) I també vegans de traca, com una broqueta de xampinyons Portobello rostits, servida amb crema de tofu, cirerols rostits i pa de pita que és luxúria vegana. Obren de dilluns a divendres de 9 a 19 h, amb una carta d'esmorzars, dinars i berenars, carregada de pastissos dolços i salats fets a la seva cuina.