Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Brera

Brera

Restaurants, Italiana Hostafrancs
Recomanat
4 de 5 estrelles
Brera
1/3
© Maria DiasBrera
Brera
2/3
© Maria DiasBrera
Brera
3/3
© Maria DiasBrera

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

Recordo que el propietari d’un restaurant italià de dimensions versallesques em va dir: “Cada cop que –poseu el nom d’un empresari de pasta italiana fresca industrial amb cognom d’amfibi que salta– ve a Barcelona em reserva taula. Després de tot, soc el que millor cuina la seva pasta”. Em vaig quedar astorat (i no estic dient cap secret, ho proclama el mateix cuiner). Contra el mal cos que un pretès gran restaurant italià et clavi 15 euros per mitja bossa del que al súper en costa 3, us podeu regalar un migdia o una nit al Brera: un bar restaurant d’italianitat austera però total, arrecerat en una cantonada d’Hostafrancs. Un cop de puny petit i sense artificis, però orgullós: dotze referències, entre antipasti i nyoquis, “tots fets des de zero”.

El va obrir el Mirko Italiano (de Milà!, triple carambola) a finals del 2018, i el gener del 2019 va decidir convertir-lo en “l’únic bar de nyoquis d’Europa, que en tingui jo constància”, riu. Italiano –que va ser cap de cuina al Meneghina– m’assenyala una cantonada rere la barra: una planxa, dos fogons i una superfície metàl·lica on pasta els nyoquis cada dia. “El nyoqui és una pasta que porta ous, farina i patata. La meva recepta té una massa de només patata i farina, amb un toc especial”, explica. I caram, és cert. Després d’examinar una carta breu però temptadora (nyoquis amb albergínia fumada, gambes i pesto de festucs! I un menú de migdia a 12 euros) em decideixo pels clàssics de ragù. La textura és suau i ferma, diferent del mos farinós de bossa.

El ragù és impecable, amb més carn que salsa, com ha de ser. De primer, demano el pa amb tomàquet estil Brera: mig panet torrat ('frisella', que en diuen) amarat en oli d’oliva, i cobert amb cirerols, ceba i tàperes: el pa amb tomàquet vist com a amanida, refrescant i consistent. Per postres, un tiramisú de dimensions pocs cops tastades a Barcelona. Farts de gentrificació agombolada i grans locals? Aneu al
Brera. 

Detalls

Adreça Àliga, 25
Barcelona
08014
Transport M: Hostafrancs
Contacte
Horaris Cada dia de 13 a 16 i de 20 a 23 h. Dg. tancat
També t'agradarà
    Últimes notícies