Història
Un dels temples de la cuina catalana de Barcelona, Ca l'Isidre és un referent gastronòmic obert el 1970 per Isidre Gironès —cuiner autodidacte— i Montserrat Salvó. Des de fa uns anys, la seva filla, la Núria —formada en cuina, rebosteria i sommelleria— n'ha agafat les regnes i ha continuat apostant per un servei dels de treure's el barret. La sala és territori del maître José Millán.
Les parets de Ca l’Isidre han vist desfilar grans personatges de la faràndula del Paral·lel (van ser els seus primers clients), famosos, polítics i fins i tot membres de la família reial, tots atrets per la seva excel·lència culinària i el caliu del tracte familiar. Per cert, a una d’aquestes parets hi penja un Tàpies.
Carta
A la cuina s’hi poden trobar plats emblemàtics de la gastronomia catalana —manetes de porc farcides de botifarra i fetge d’ànec, morro de bacallà a la llauna amb mongetes de Santa Pau— i espanyola —callos a la madrilenya, cuetes de rap a l’andalusa— amb picades d’ullet a la francesa i italiana. Per convertir qualsevol reticent a les vísceres en un devot, hi ha els cervellets de xai amb mantega negra i tàperes. A l’estiu, gaspatxo i esqueixada.
Ca l’Isidre gira entorn del bon producte de temporada i de mercat. La Núria passa cada dia per Santa Caterina i la Boqueria abans d’arribar a la feina.
Vins
La carta de vins és una de les més celebrades de Barcelona, amb més de 300 referències seleccionades amb criteri i passió. Un somni per als amants del vi, que poden trobar-hi des de grans clàssics fins a perles inesperades, perfectament harmonitzades amb la proposta gastronòmica del restaurant.
Preus
Calculeu uns 80-100 euros per persona. Ofereixen menús de grup a partir de 66 euros (sense incloure beguda). Sigui quin sigui el tíquet, val molt la pena: és una experiència gastronòmica que, com a mínim un cop a la vida, cal regalar-se.