Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Cal Cuc

Cal Cuc

Restaurants, Sud-asiàtica El Poblenou
Cal Cuc
1/4
Foto: Maria DiasCal Cuc
Cal Cuc
2/4
© Maria DiasCal Cuc
Cal Cuc
3/4
© Maria DiasCal Cuc
Cal Cuc
4/4
© Maria DiasCal Cuc

Time Out diu

La identitat corporativa. Ah, el somni verd cruixent (pels bitllets) d’un grup de restauració: tenir cinc o set o 27 restaurants “amb personalitat pròpia i branding corporatiu” (el tòpic que omple aules d’ESADE). El Grup Mosquito, campions del menjat asiàtic i la cervesa artesana, ja han obert sis locals i ho han fet a l’inrevés: tingues cura de fer bon menjar a bons preus i la gent farà la resta. He dit sis? Set. En Giles (Jazz pels amics) Brown , britànic i cap d’aquest petit imperi inaugurat el 2003 amb el Mosquito, han obert Cal Cuc a Poblenou: “Una taverna asiàtica, un lloc desenfadat on hi caben molts nens, amb molta terrassa i una mescla del que sabem fer millor”, explica. La ubicació és or pur: exbar Manolo gegantí, a Marià Aguiló amb Taulat.
Hi ha restaurants que fan un complex pla de negoci per trobar una identitat i un tret diferencial. Els Mosquitos van obrir una setmana després del traspàs, sense reforma, però han mantingut la seva ànima: donar una teca òptima a un preu excel·lent. “Estem en fase de desenvolupament del local i la carta” adverteix . Tret distintiu? “Una carta de plats de tot el sud-est asiàtic i molta birra artesana”, diu sense massa cerimònia (i són catorze tiradors!). En realitat la gracià és que el tret distintiu és la cuina: tots els locals segueixen una estètica informal i casolana sense ambicions com a fil conductor. Cal Cuc: local enorme, sense les estretors dels altres, molta llum, una joia per menjar en grup i amb nens.
No fan cuina en sèrie: els ramen d’aquí (7,95 €) potser són més concentrats que els del Grasshopper (i s’hi pot afegir all cremat, més 'umami' i densitat) però els dos són molt bons. I el seu 'pho' potser és mes cítric que el del Mosquito. De moment arrenquen amb una carta de tapes, plats de cullera i wok on allò més car és un curri verd de calamar (7,45 €): suau, amablement picant, ret homenatge al platillo català per combinar els calamars amb mandonguilles flonges fetes amb les puntes del marisc. Menjar això de nit és un luxe: fer-ho al migdia, mitja vida. Cal Cuc no és l’única novetat: aprendreu els camins de la cuina del mosquit al Wo Kitchen (Comerç, 7), espai de cuina asiàtica.

Detalls

Adreça Taulat, 109
El Poblenou
Barcelona
08005
Transport Poblenou (M: L4)
Contacte
Horaris De dl. de 13 a 23.30 h. Dt. de 18 a 23.30 h. Dc. i dj. de 13 a 23.30 h. Dv. i ds. de 13 a 24 h. Dg. 13 a 23.30 h.

Els usuaris diuen

LiveReviews|0
1 person listening