Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Cal Cuc (TANCAT)

  • Restaurants
  • El Poblenou
  1. Cal Cuc
    Foto: Maria DiasCal Cuc
  2. Cal Cuc
    © Maria DiasCal Cuc
  3. Cal Cuc
    © Maria DiasCal Cuc
  4. Cal Cuc
    © Maria DiasCal Cuc
Publicitat

Time Out diu

La identitat corporativa. Ah, el somni verd cruixent (pels bitllets) d’un grup de restauració: tenir cinc o set o 27 restaurants “amb personalitat pròpia i branding corporatiu” (el tòpic que omple aules d’ESADE). El Grup Mosquito, campions del menjat asiàtic i la cervesa artesana, ja han obert sis locals i ho han fet a l’inrevés: tingues cura de fer bon menjar a bons preus i la gent farà la resta. He dit sis? Set. En Giles (Jazz pels amics) Brown , britànic i cap d’aquest petit imperi inaugurat el 2003 amb el Mosquito, han obert Cal Cuc a Poblenou: “Una taverna asiàtica, un lloc desenfadat on hi caben molts nens, amb molta terrassa i una mescla del que sabem fer millor”, explica. La ubicació és or pur: exbar Manolo gegantí, a Marià Aguiló amb Taulat.
Hi ha restaurants que fan un complex pla de negoci per trobar una identitat i un tret diferencial. Els Mosquitos van obrir una setmana després del traspàs, sense reforma, però han mantingut la seva ànima: donar una teca òptima a un preu excel·lent. “Estem en fase de desenvolupament del local i la carta” adverteix . Tret distintiu? “Una carta de plats de tot el sud-est asiàtic i molta birra artesana”, diu sense massa cerimònia (i són catorze tiradors!). En realitat la gracià és que el tret distintiu és la cuina: tots els locals segueixen una estètica informal i casolana sense ambicions com a fil conductor. Cal Cuc: local enorme, sense les estretors dels altres, molta llum, una joia per menjar en grup i amb nens.
No fan cuina en sèrie: els ramen d’aquí (7,95 €) potser són més concentrats que els del Grasshopper (i s’hi pot afegir all cremat, més 'umami' i densitat) però els dos són molt bons. I el seu 'pho' potser és mes cítric que el del Mosquito. De moment arrenquen amb una carta de tapes, plats de cullera i wok on allò més car és un curri verd de calamar (7,45 €): suau, amablement picant, ret homenatge al platillo català per combinar els calamars amb mandonguilles flonges fetes amb les puntes del marisc. Menjar això de nit és un luxe: fer-ho al migdia, mitja vida. Cal Cuc no és l’única novetat: aprendreu els camins de la cuina del mosquit al Wo Kitchen (Comerç, 7), espai de cuina asiàtica.
Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Taulat, 109
El Poblenou
Barcelona
08005
Transport
Poblenou (M: L4)
Horaris
De dl. de 13 a 23.30 h. Dt. de 18 a 23.30 h. Dc. i dj. de 13 a 23.30 h. Dv. i ds. de 13 a 24 h. Dg. 13 a 23.30 h.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà