Can Ramonet

Restaurants, Marisc La Barceloneta
1 M'encanta
Guarda-ho
Can Ramonet
1/3
Can Ramonet
Can Ramonet
2/3
Can Ramonet
Can Ramonet
3/3
Can Ramonet

Amb la tercera generació al capdavant del grup, Can Ramonet va obrir a la Barceloneta el 1957. Si bé ja són tres els locals (Nou Ramonet, La Fresca i La Vinoteca) que presenten una oferta variada i de qualitat, és la cuina de la casa mare, que es va iniciar com a taverna, la que segueix sent l’emblema del grup. La casa dels bons arrossos de tota la vida, ara assessorada per Jordi Herrera, ha modernitzat sense exageracions la seva carta, i el local ha estat reformat per l’ubic Lázaro Rosa Violán. Les sales han guanyat en color i vida i pocs racons queden ja de la vella taverna, tot i que segueixen estant de servei les bótes amb bons vins que se serveixen a copes. El menú diari, assequible, té una proposta que s’adiu amb el barri mariner. A la carta s’hi han incorporat plats molt interessants i molt reeixits com l’amanida de marisc “del Jordi”, explica en Jesús, el rostre amable de les noves generacions.

En David, el capità de sempre, segueix aconsellant i explicant una cuina de la qual continua sentint-se orgullós. És un doble esforç, el d’en David i el seu equip, per no deixar de banda la cuina vella i tradicional, sobretot els arrossos, donant espai i lluïment a les noves incorporacions com aquesta amanida, una grata sorpresa. També ens van sorprendre amb un bacallà ben arrebossat amb un fi allioli. Entre els arrossos segueix destacant l’arròs negre, un dels millors de la zona, així com la fideuà.

Però vam optar per una aportació d’en Jordi Herrera: un arròs gustós i melós de cua de bou amb l’agosarada intervenció de musclos, una aposta arriscada d’òptims resultats. A més dels vins de bóta de sempre, hi ha una carta amb una bona selecció de vins, sobretot catalans, cosa que honra encara més el gairebé sexagenari restaurant. Un espai molt agradable, de molt bon servei, excel·lent cuina i a tenir molt en compte en una zona on han proliferat molts restaurants de diferents especialitats i èxits desiguals.

Per Marcelo Aparicio

Publicat

Lloc de la ubicació Can Ramonet
Contacte
Adreça Maquinista, 17
Barceloneta
Barcelona
08003
Horaris Cada dia d'11 a 0 h.
Transport Barceloneta (L4)