Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Ca La Nuri Platja
Foto: Ca La Nuri Ca La Nuri Platja

Els millors restaurants de la Barceloneta

La millor cuina del barri mariner: paelles, arrossos, marisc, cuina marinera i també altres propostes per a totes les butxaques

Escrit per
Time Out editors
Publicitat

Al barri més mariner de Barcelona hi trobeu molta oferta gastronòmica. Des de paelles, fideus i cuina marinera, a locals mítics de tapes, hamburgueseries i receptes d'altres contrades. Us ajudem a escollir!

  • Restaurants
  • Mediterrània
  • preu 2 de 4

Amb una vista bonica davant del mar i a tocar del port de Barcelona, el 1881 del grup Sagardi –tota una institució en cuina basca a la capital– s’erigeix com el restaurant del Museu d’Història de Catalunya. Arrossos, marisc i peix del Mediterrani amb receptes del País Basc. No hi podien faltar les cocotxes de lluç ni el bacallà a la brasa, dos tòtems de la cuina del nord, com tampoc la mitjana, en aquest cas de vaca vella, d’uns 400 grams. Per agafar forces i assumir el tiberi que esteu a punt d’endrapar-hi, dirigiu-vos a la terrassa i deixeu-vos imbuir per l’esperit mariner tot assaborint un dels còctels i vermuts mentre us acompanya la brisa embriagadora del mar.

  • Restaurants
  • Espanyola
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

Els barcelonins potser no en fem gaire cas, però el 7 Portes és un dels restaurants més antics de Barcelona i, encara ara, és un dels llocs de referència pel que fa a bona cuina tradicional de la nostra ciutat. A l’hora d’escollir quin plat és el més representatiu d’aquesta casa, afloren els dubtes: n’hi ha tant per triar!

Els canelons trufats de festa major es barallen amb els arrossos de temporada i les paelles per veure quina és la recepta de més èxit d’aquest establiment. Així i tot, no cal arribar a aquest punt del receptari català per veure la bona cuina al 7 Portes: uns ‘senzills’ (no insubstancials) bunyols de bacallà es tornen un bé preuat a la taula del comensal. I val molt la pena anar-hi a menjar per amarar-se de la monumentalitat de l'espai i l'excel·lència del servei. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Peruana
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

L’ají és un dels productes més emprats a la cuina peruana, un bitxo allargat molt picant amb moltes varietats diferents. És també un guisat molt típic, fet precisament amb ají amarillo i que sol ser de gallina o d’ous. A l’Ají de Barcelona, un dels restaurants del Casino de Barcelona –amb accés des del carrer– es barreja aquesta cuina més tradicional del Perú amb la japonesa, és a dir, fan cuina 'nikkei' i en són un dels màxims exponents de la ciutat.

I val a dir que ens rendim a l'estil i la creativitat de la chef Alejandra Ormeño, que ha aconseguit un equilibri fenomenal entre la voluptuositat del Perú i la precisió de la cuina japonesa. Si el 'nikkei' en si mateix ja és un estil de fusió, ella innova dins d'aquest marc amb una cuina d'autor que posa el peu en dues o més gastronomies per plat amb naturalitat i encert. Un exemple magnífic en són uns fideus udon on el caldo és un 'chupe de camarones' que remet al suquet, i de picant mesurat alleugerit per brots de cilandre. O un 'hako sushi' –'ngiri' quadrat fet en caixa– d'innovadora recepta: tàrtar de vedella amb salsa de 'lomo saltado', el saltejat de vedella peruà. El menú de migdia possibilita gaudir d'aquesta cuina per 22 euros. 

 

  • Restaurants
  • La Barceloneta
  • preu 1 de 4

Una de les bodegues més autèntiques de la Barceloneta. Abans, subministrava electricitat al barri. Ara, ofereix un altre tipus d’energia: bon vermut casolà, tapes mítiques i ambient assegurat. No us fa pensar en ningú el cambrer? Bingo! El Robert de Niro barceloní (segurament el més ràpid servint de la ciutat, s’assembla molt a l’actor) us servirà l’ensaladilla, que és la tapa més popular del bar, (patata, cranc i ou), però se’ns acudeixen una bona llista d’altres menges que heu de tastar: truita de patates, croquetes, formatge manxec, embotits curats... En ple cap de setmana s’hi fan cues per fer-hi el vermut! I de tant en tant, hi podreu sentir alguna banda rumbera. Per entendre l’evolució del barri.

Publicitat
  • Bars i pubs
  • La Barceloneta
  • preu 1 de 4

Amb els anys el Leo s’ha convertit en un temple de peregrinació de la Barceloneta. No pots dir que ets 100% barceloní si no has posat un peu en aquest bar! La Leo, la propietària, és com una mamma italiana. Cuida el client com si fos el seu propi fill. Aquestes parets, que homenatgen el rumber Bambino però de les quals també en pengen instantànies de vida de la propietària i família, han vist de tot ja! La solera i l’ambient del Leo és fascinant. Música, cerveses, vermut i converses interminables amb l’agradable propietària et fan estar enganxat a aquest local: hi vols tornar un dia i un altre, a descobrir què t’hi espera. Pot semblar mundà, però sovint són les coses més terrenals les que donen sentit a la vida, no?

  • Bars i pubs
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4

El Maracaibo té una terrassa deliciosa a la cantonada on s’acaba Via Laietana i comença la Barceloneta. L’excel·lent situació es correspon amb una carta de menjar de carrer que cobreix tots els fronts: burgers i amanides substancioses, com la de pollastre, tacos i pokes, i tapes contundents: braves, tequeños, nachos amb gaucamole... I alegria, brunch cada dia de 10 a 17h.

Publicitat
Barraca
  • Restaurants
  • Marisc
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4

Arrossos dels de tota la vida a primera línia de mar. Mixt, paella, a banda... Potser pot sonar massa tòpic o, fins i tot, arriscat si parlem de la Barceloneta i la seva oferta de restauració. No és el cas de la Barraca, un dels restaurants del grup Tribu Woki. Una arrosseria amb estil i cuina ben treballada. Hi despunten l’arròs a banda amb pop i allioli, la paella d’arròs bomba, acabada amb una picada, i la controvertida paella de verdures ecològiques. Sigui com sigui, menjar una d’aquestes fantàstiques especialitats a tocar del mar és un pla que no es pot defugir. Els entrants són de peix i marisc de la llotja, com no podia ser d’una altra manera a peu de platja de la Barceloneta.

  • Restaurants
  • preu 1 de 4

Una taverna amb regust de passat però enfocada al present. Hi venen vi a granel i hi trobareu barrils i neveres de fusta antigues que denoten el bon gust per les coses de tota la vida. És un d’aquests llocs de la Barceloneta que destil·len respecte per la tradició i s’agraeix que encara quedin locals així al barri. A l’hora del vermut s’omple com abans, quan els avis sortien a passejar amb els nets i feien el trago, just abans del tiberi del diumenge. Amb tot, tenen el peu posat en ferm en l’actualitat. Ofereixen un bon assortiment de birres artesanes, algunes de tirador, i sovint en fan presentacions. Bons embotits i formatges i tapes variades perquè piqueu i marideu amb l’alcohol.

Publicitat
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4

Situat davant del mar, just a sota del peix de Frank O. Gehry, hi ha el Bestial, un restaurant amb terrassa de fusta de diferents nivells, oliveres centenàries i vistes al Mediterrani. Acompanyeu l’aperitiu de tapes clàssiques (calamars a l’andalusa, gambes a l’ajillo) i de foranies amb tocs contemporanis (ostres amb cebiche, tempura de llagostins amb vinagreta de wasabi). Per dinar o sopar, trieu entre plats mediterranis d’arròs i pasta molt mariners, carn i peix. A les nits de cap de setmana, el jardinet del local muta en el Bestial Beach Club;
hi podreu fer la primera copa de la nit envoltats de la brisa abans d’endinsar- vos als clubs de la zona.

Can Maño
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 1 de 4

Sembla que entris a una casa particular de planta baixa de la Barceloneta i que seguis al menjador de casa d’algú. Però no, de fet, ets en una taverna de pescadors com les d’abans. Així, de cara a barraca, és com treballen a Can Maño. No hi busqueu floritures, ni fusions, ni modernors. Aquí és tot molt més senzill però no per això menys bo. El peix fresc es pot menjar fregit o a la planxa, amb all i julivert. O ho compres o ho deixes. Ni filigranes, ni coccions complexes, ni guarnicions exòtiques. Ens encanten les patates fregides casolanes que hi serveixen: van buscades a la ciutat. Les sardines són un clàssic en aquest local de la Barceloneta, punt de trobada de curiosos vinguts de tot arreu.

Publicitat
  • Restaurants
  • Marisc
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

Nascut el 1957 i pare del Nou Ramonet, La Fresca i La Vinoteca, Can Ramonet continua sent la taverna insígnia del grup. És la casa dels bons arrossos de tota la vida però amb un aire modernitzat. La carta es manté a l’altura, on trobareu èxits de sempre com l’arròs negre i la fideuà. Una de les noves propostes és un gustós i melós arròs de cua de bou amb l’agosarada intervenció de musclos, una aposta arriscada d’òptims resultats. Recordant la Barceloneta més marinera i popular, hi menjareu clàssics com callos amb cigrons o cargols guisats: les receptes de la iaia Ramona. El menú diari, que és assequible, té una proposta potser un pèl més atrevida però que s’adiu amb el barri mariner.

  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4

El germà gran de La Mar Salada. Fa més de cent anys que existeix. Garantia d’èxit? Sí! Des de ja fa uns anys es presenta renovat amb aires de taverna, però fidel als plats mariners de sempre. Ansiosos d’arròs de qualitat bé de preu, aquest també és el vostre lloc. Defensors de l’arròs per a un, també. Sovint en trobareu al menú de migdia sense que l’hàgiu de compartir per imperatiu legal com passa en moltes cartes. De llamàntol o capipota i llagostins, amb gust i distinció de textura del gra, sublims! L’experiència és un grau, diuen. Al migdia, tenen un menú molt ben arreglat amb plats molt rodons de peix fresc que van a buscar cada dia a la llotja (la tenen a quatre passes).

 

Publicitat
  • Restaurants
  • Braseries
  • preu 1 de 4

A Can Sardi triomfen els calamars amb bròquil, el bonítol amb crosta de pane carasau i l’especialitat: les sardines. Les fan a la brasa, en escabetx i, si teniu sort, potser les trobareu fumades amb burrata. Per als que no sou gaire sardiners, sapigueu que aquí tenen molt talent per la planxa i que el seu verat és irresistible. En aquest petit restaurant italià folrat de rajoles més aviat andaluses, en Pasquale i en Fabrizio també hi despatxen plats de pasta (raviolis de ricotta i escarola saltada amb salsa d’anxoves i pinyons), carn (estofat de xai), excel·lents vins (Cannonau) i grans postres (pastís de formatge amb safrà i reducció de murta). Mai Barcelona i Sardenya havien estat tan a prop.

Can Solé
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

El local del litoral barceloní segueix amb les veles ben desplegades sense perdre l’essència que l’ha fet famós: la frescor dels seus productes i uns arrossos de bandera (Vázquez Montalbán va deixar escrit que aquí hi fan el millor arròs caldós de la Mediterrània). Això és el reialme de l’arròs mariner amb el millor producte: cranc reial, vieires, bou de mar i espardenyes acompanyen un gra immillorable. Atenció a l’apartat de guisats i de cuina de l’àvia! Un exemple de la fama de què gaudeix el trobareu en el mostrari de fotos d’artistes que han passat per les seves taules: Miró, Dalí, Antoni Tàpies, Josep M. de Sagarra, Josep Pla, Sara Montiel i Joan Manuel Serrat.

 

Publicitat
El Vaso de Oro
  • Restaurants
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4

És un dels grans clàssics locals de tapes de la Barceloneta que compta amb cambrers uniformats amb la vestimenta clàssica, un detall difícil de trobar avui en dia a la ciutat. Feu-vos un lloc a la barra per veure com serveixen, pur espectacle i exercici de nostàlgia dels bars de tota la vida. En queden pocs. A part de ser un dels llocs de referència on tiren bé la canya a Barcelona, també hi gaudireu de tapes de sempre com braves, pebrots de Padrón, ensaladilla, i d’altres més marineres com gambes, cloïsses i calamarsets, tal com mana en un històric barri de pescadors. El plat estrella i que arrossega molts adeptes entre la clientela és el filet amb foie. 

Enoteca Paco Pérez
  • Restaurants
  • Marisc
  • La Barceloneta
  • preu 4 de 4

El mar als fogons d’un dues estrelles Michelin és, dit ras i curt, emoció pura a cada queixalada. La carta d’aquest magnífic restaurant és plena d’ingredients de primera fila amb molta tècnica: la tècnica d’un gran xef que ja fa temps que demostra el seu domini sobretot el que procedeix del mar. Paco Pérez transporta des del cap de Creus fins a la capital catalana les seves creacions enginyoses basades en el peix i el marisc, i meravella els comensals amb delícies com l'amanida de llamàntol, tomàquets i coralls, o un llenguado amb una meunière de codium i 'dumplings' de gambetes que us farà caure de cul. Des de l’Hotel Ars, us menjareu el Mediterrani tal com l’entén en Paco Pérez, i al·lucinareu de tots els matisos creatius dels quals és capaç aquest gran xef.

Publicitat
  • Restaurants
  • La Barceloneta
  • preu 1 de 4

Tapes, tapes i més tapes! La llista de clàssics aquí és interminable. Des de l’ensaladilla, amb pebrot escalivat, una de les més top de Barcelona, fins a les racions que no fallen mai en un lloc així: mandonguilles, bombes, braves, peixet fregit, croquetes (un dels recomanats!)... i tantes i tantes altres tapes que fan d’aquest bar un temple de la tapa popular tant per a veïns del barri com per a turistes que hi queden meravellats només de posar-hi un peu. A més, tenen una carta de recomanats on podreu trobar des d’un gaspatxo fins a un carpaccio de moixama més que bons! Fa més de 60 anys que existeix i això es nota en la seva arquitectura, presidida per la barra original de fusta.

La Cova Fumada
  • Restaurants
  • La Barceloneta
  • preu 1 de 4

La Cova Fumada és un fenomen que supera l’àmbit gastronòmic. A les 15 h tanquen les portalades. Qui no és a la llista de Josep Maria Solé no hi entra. Es diu que a casa seva és on va néixer la famosa bomba de la Barceloneta. Si considerem les riuades de gent que hi concorren, de ben segur que ho deu ser: barreja magistral de patata i carn amb salsa picant i allioli. Lleugera, no cansa. D’on surt el nom? Un dia, un veí que es diu Enric la va tastar i va dir: “Això és la bomba”. Apunteu-ho, historiadors d’allò quotidià. Ens encanten els cigrons amb calamars, el capipota, les sardines… Hi comparteixes taula amb desconeguts i hi ha bon ambient, com en les millors tavernes. Que no mori mai.

Publicitat
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

La Mar Salada és un triangle ben definit: Marc Singla (xef), Albert Enrich (pastisser) i Marta Cid, hereva de Can Ros i capitana, que dirigeix el menjador amb simpatia. Si aneu desesperats buscant arrossos autèntics per la Barceloneta, atureu-vos-hi! N’hi fan un dels millors de la ciutat. Però és que, a més, haureu topat amb una de les excel·lents cuines marineres del barri. Cada dia van a buscar a la llotja el peix que serveixen, i al mercat, el que necessiten per seguir sorprenent, encara que alguns plats com l’amanida de pop, el risotto amb base de sèrum de parmesà, el cheesecake amb mango i l’escuma de crema catalana no els poden treure de la carta. No per res el xef, en Marc Singla, va treballar al Bulli.

  • Restaurants
  • preu 1 de 4

No tot són restaurants d’arròs a la Barceloneta. La Peninsular posa l’èmfasi en el producte de proximitat i ecològic. Forma part del moviment Slow Food i el seu creador, en Sergio Gil, és president de l’associació Barcelona Restaurants Sostenibles, el que vol dir que aquí es menja teca bona i saludable. Bodega gastronòmica, en diuen ells, i juguen amb la intenció de recuperar la cuina de la Barceloneta preolímpica, l’autèntica, la dels guisats i el producte fresc sense fusions. El cas és que el peix és sempre acabat d’arribar de la llotja: més fresc, impossible. Tapes i vermuts, truites de patates, croquetes... i tot de procedència molt propera a la ciutat. Cuina bona i ecològica a prop de la platja.

Publicitat
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4

Els que diuen que la cuina marinera és més saborosa com més a prop ets de les onades del mar tenen tota la raó del món. A Platja Ca La Nuri, amb una història restauradora familiar que es remunta a mitjans del segle passat, ho podreu comprovar a peu de platja. Hi endrapareu delicioses tapes de calamars a l’andalusa, bunyols de bacallà, musclos a la planxa, plats principals de peixos a la brasa, fideuà i arrossos clàssics (paella, negre, mar i muntanya); tot servit amb la brisa del mar i raigs de sol. Un clàssic del barri, amb terrassa amb vistes inclosa, que no perd mai actualitat. A més, és una opció a tenir molt en compte per celebrar àpats de grup.

  • Restaurants
  • preu 2 de 4

Va néixer el 2008 com a germà petit del mític Somorrostro, però ha anat creixent fins que s’ha menjat el gran. Amb el germà gran convertit en una pizzeria, la lògica de cuina senzilla, honesta, de temporada i km 0 i en bona part ecològica que tenia Somorrostro l’executa ara La Violeta en un format més reduït, més de tapes i racions, i amb una gran carta de vins naturals. Encara que canvien molt la proposta –és el que té seguir les temporades– hi ha clàssics que amb els anys els clients ja esperen: el sorprenent pop amb hummus i xoriço, el cebiche d’ous de truita, les braves i els peus de porc. Un bar petit que et fa sentir com a casa, per tracte i proposta.

Publicitat
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • preu 2 de 4

Situat als peus de l’hotel W, just a l’apèndix de la Barceloneta, aquest 'nou concepte de xiringuito', com l’anomenen, té una terrassa amb vistes espectaculars al mar i al barri. Des d’aquí es té la sensació d’estar en una badia. El grup Tragaluz ret homenatge als autèntics establiments preolímpics que hi havia a peu de platja amb una cuina senzilla i molt ben feta; tapes marineres (peixet fregit, escopinyes a la brasa amb Espinaler), amanides, arrossos (espectacular l’arròs negre de sepionetes i carxofes), carn i peix fresc a la graella. És el lloc ideal per plantejar-se si temps passats van ser millors o si les coses simplement han de canviar. Bona música i gent 'cool'.

Torre d'Alta Mar
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 4 de 4

Més enllà de la cuina, anar a sopar a la torre del telefèric té un punt molt romàntic, amb una vista espectacular de Barcelona i el mar. La Torre d’Alta Mar és cuina mediterrània i de peix amb tocs moderns en un ambient distingit. Cal dir que pujar llagostes, oli i vins a 75 metres d’altura no és fàcil ni barat, així que mireu de portar la butxaca plena a l’hora de demanar el compte. Traslladar el glamur de l’emplaçament del restaurant es converteix en plats com el garrí fumat –servit en una mena d’urna de vidre que quan s’aixeca treu fum del plat– i un lluç al pil-pil amb una coberta de plàncton. Feu forat per les postres on us esperen delícies com el lingot de xocolata en tres textures: guanaja, jivara i praliné.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat