Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors restaurants de la Barceloneta

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Terrassa ca la nuri

Els millors restaurants de la Barceloneta

La millor cuina del barri mariner: paelles, arrossos, marisc, cuina marinera i també altres propostes per a totes les butxaques

Advertising

Al barri més mariner de Barcelona hi trobeu molta oferta gastronòmica. Des de paelles, fideus i cuina marinera, a locals mítics de tapes, hamburgueseries i receptes d'altres contrades. Us ajudem a escollir!

1881 per Sagardi

4 de 5 estrelles
Restaurants

A la planta quarta del Museu d'Història de Catalunya, trobem un terrat que ofereix una de les millors vistes de la ciutat. Al 1881 hi trobareu la seva cuina basca, d'excel·lent producte i estricta temporalitat que els ha fet triomfar entre locals i turistes. L'espaterrant vista del port de Barcelona i amb Montjuïc a l'horitzó no sabem si és digestiva, però sí que és vertiginosa. 

7 Portes
© 7 Portes

7 Portes

4 de 5 estrelles
Restaurants Espanyola La Barceloneta

El 7 Portes és un dels restaurants més antics de Barcelona i un dels llocs de referència pel que fa a bona cuina tradicional de la nostra ciutat. Els canelons trufats de festa major es barallen amb els arrossos de temporada i les paelles per veure quina és la recepta de més èxit d’aquest establiment. Al 7 Portes, uns ‘senzills’ bunyols de bacallà es tornen un bé preuat a la taula del comensal.

Advertising

Bestial

4 de 5 estrelles
Restaurants Mediterrània La Barceloneta

Incomparable per a un sopar a l'aire lliure al costat del mar, amb terrassa de fusta amb grades i oliveres centenàries. El menjar és d'un sabor italià modern: mini-pizzes exquisides, amanida de ruca amb pernil i un ou lleugerament cuit, tonyina amb risotto negre d'oliva i tots els deliciosos postres que esperaríeu trobar –Panna cotta, tiramisú i sorbet de limoncello. Els caps de setmana hi ha DJ porta i les begudes se serveixen fins a les 2 am.

Barraca

4 de 5 estrelles
Restaurants Marisc La Barceloneta

Arrossos dels de tota la vida a primera línia de mar. Mixt, paella, a banda... És un dels restaurants del grup Tribu Woki. Una arrosseria amb estil i cuina ben treballada. Hi despunten l’arròs a banda amb pop i allioli, la paella d’arròs bomba, acabada amb una picada, i la controvertida paella de verdures ecològiques (paella vegana?).

Advertising
Street Tacos
FOTO: Noemí de la Peña

Street Tacos

Restaurants Mexicana La Barceloneta

Ja se sap, la platja obre la gana. Fem un mos ràpid al costat del mar? Aquesta taquería d’aires gamberros i marítims no vol que marxem del barri famèlics. Ens ofereix tacos clàssics, com el del pastor, i propis, com l’olé (calamars a l’andalusa) i el Tokyo (tonyina marinada). Per no deshidratar-nos, 'micheladas' i 'frozen' margarites. I per arrodonir l’àpat, un pastisset de dulce de leche amb galeta maria. Ara, sí, ja podem tornar a casa.

Can Ros
© Maria Dias

Can Ros

5 de 5 estrelles
Restaurants Mediterrània La Barceloneta

El germà gran de La Mar Salada és una taverna marinera on hi trobareu alta cuina que excel·leix en els arrossos: un brutal arròs de capipota amb llagostins, sofregit d’hores i nyores, col·lagen i caramel purs enganxats a un gra grenyal impecable, o una fideuà de marisc amb trompetes de la mort. I no només arrossos: plats com la cansalada amb mongeta de Santa Pau i suc de rostit justifiquen la visita. En cap de setmana la reserva és obligatòria.

Advertising
Sardines de Can Sardi
©Iván Moreno

Can Sardi

3 de 5 estrelles
Restaurants Braseries

A Can Sardi triomfen els calamars amb bròquil, el bonítol amb crosta de 'pane carasau' i l’especialitat: les sardines. Les fan a la brasa, en escabetx i, si teniu sort, potser les trobareu fumades amb burrata. Tenen molt talent per la planxa i el seu verat és irresistible. També hi despatxen plats de pasta (raviolis de ricotta i escarola saltada amb salsa d’anxoves i pinyons), carn (estofat de xai), excel·lents vins (Cannonau) i grans postres (pastís de formatge amb safrà i reducció de murta). 

Platja Ca la Nuri

Restaurants Mediterrània La Barceloneta

Els que diuen que la cuina marinera és més saborosa quan més a prop s’és de les onades del mar tenen tota la raó del món. A Platja Ca La Nuri ho podreu comprovar a peu de platja. Delicioses tapes de calamars a l’andalusa, bunyols de bacallà, musclos a la planxa, plats principals de peixos a la brasa, fideuà i arrossos clàssics (paella, negre, mar i muntanya); tot servit amb la brisa del mar i raigs de sol. Mediterrani en vena i bona vida. 

Advertising
El Sopapu
Foto: Maria Dias

El Sopapu

3 de 5 estrelles
Què fer La Barceloneta

El Sopapu és un bar de tapes de la Barceloneta com Déu mana. El capipota és canònic; d’aquell vermell cridaner que t’obre la gana, amb un equilibri perfecte entre gelatina i carn. Les braves bé, gràcies. I les bombes, en lloc de ser de carn, són de pop (trinxat i guisat, no pas a la gallega, ben bones).

El Vaso de Oro

4 de 5 estrelles
Restaurants La Barceloneta

És un dels grans clàssics locals de tapes de la Barceloneta. A part de ser un dels llocs de referència on tiren bé la canya a Barcelona, també hi gaudireu de tapes de sempre com braves, pebrots de Padrón, ensaladilla, i d’altres més marineres com gambes, cloïsses i calamarsets, tal com mana en un històric barri de pescadors. El plat estrella i que arrossega molts adeptes entre la clientela és el filet amb foie. Demaneu-ne com a colofó!

Advertising

Enoteca Paco Pérez

5 de 5 estrelles
Restaurants Marisc La Barceloneta

El mar als fogons d’un dues estrelles Michelin és emoció pura a cada queixalada. Paco Pérez transporta des del cap de Creus fins a la capital catalana les seves creacions enginyoses basades en el peix i el marisc, i meravella els comensals amb delícies com les espardenyes despullades en fricandó i un arròs melós de llamàntol que us farà caure de cul. Des de l’Hotel Ars, us menjareu el Mediterrani tal com l’entén en Paco Pérez i al·lucinareu de tots els matisos creatius que hi aporta aquest gran xef.

La Barra
© Maria Dias

La Barra de Carles Abellan

5 de 5 estrelles
Restaurants Cuina creativa

Projecte del xef Carles Abellán amb la banya posada en el peix i la seva cuina. Ara La Barra de Carles Abellan ocupa el que era el restaurant Bravo, i el comensal pot seure en tamboret o taula, i guaudir d'una de les millors terrasses de la ciutat. Hi podeu gaudir de barbaritats com el verat lacat amb arròs, les kokotxes a la brasa amb el seu pil-pil o les ostres fregides amb oves de salmó, i també plats de producte noble i un sabor que és una plantofada de plaer, com l'eriçó de mar amb ou i caviar. 

Advertising

La Carioca

3 de 5 estrelles
Restaurants Brasilera La Barceloneta

Les noies de La Carioca s’han especialitzat en tapioques: van començar a cuinar massa de iuca pel món amb un food truck. Us recomano la Brasil: un potent mos de vedella esfilagarsada amb plàtan mascle i tomàquet a rodanxes. Feu descobertes gastronòmiques com el formatge coalho i les caipirinhes gurmet, que no tenen res a veure amb les de la llima matxucada. La seva segona ubicació ha portat el concepte de local dels carrerons de la Barceloneta al Palau de Mar: el seu estil saludable s'amplia en un local que permet fer brunch, tapes, còctels i sobretot música en viu.

La Cova Fumada

5 de 5 estrelles
Restaurants La Barceloneta

La Cova Fumada és un fenomen que supera l’àmbit gastronòmic. A les 15 h tanquen les portalades. Si hem de jutjar per les riuades de gent que hi concorren és, de ben segur, la millor. Però en donem fe: barreja magistral de patata i carn amb salsa picant i allioli. Lleugera, no cansa. Ens encanten els cigrons amb calamars, el capipota, les sardines... Hi comparteixes taula amb desconeguts i hi ha bon ambient, com en les millors tavernes.

Advertising
Bodega la Peninsular
Bodega la Peninsular

Bodega la Peninsular

3 de 5 estrelles
Restaurants

La Peninsular posa el producte de proximitat i ecològic al bell mig del centre del barri. Formen part del moviment Slow Food i això vol dir que aquí s’hi menja bona teca. Bodega gastronòmica, en diuen ells, i juguen amb la intenció de recuperar la cuina de la Barceloneta preolímpica, l’autèntica, la dels guisats i el producte fresc. El cas és que el peix és sempre acabat d’arribar de la llotja: més fresc, impossible. Tapes i vermuts, truites de patates, croquetes... Cuina sana, justa i ecològica a prop de la platja.

Chiringuito Pez Vela

Restaurants Marinera

Amb l’estil a què ens tenen acostumats els del grup Tragaluz, l’escenari marítim inigualable i una cuina senzilla a base de peix fresc a la graella, arrossos i amanides, aquest xiringuito de luxe, situat als peus del mastodòntic hotel W, sembla voler fer un homenatge als autèntics establiments preolímpics, davant del qual hom es planteja si temps passats van ser millors o si les coses simplement han de canviar. Música i gent cool.

Advertising
Somorrostro
© Maria Dias

Somorrostro

3 de 5 estrelles
Restaurants Mediterrània La Barceloneta

Aquest local de la Barceloneta és un referent del barri des de fa molts anys. L’espai s’ha renovat amb una carta que recull els plats emblemàtics de la seva història, i que canvia setmanalment amb producte estacional, ecològic, fresc i de la màxima qualitat. Què menjareu al Somorrostro? Principalment, peixos de llotja (la sèpia a la brasa es desfà a la boca), musclos al vapor, ostres, gambes, i plats que trenquen amb el mar, com cebiche d’ànec, milanesa de llengua de vedella i flor de carbassa farcida de formatge de cabra.

Surf House
© Ivan Giménez

Surf House

4 de 5 estrelles
Bars i pubs Cocteleries La Barceloneta

les hamburgueses, pastissos de tonyina, sandvitxos, amanides, "nachos" i pastissos que factura la cuina són brutals, una molt bona recompensa si has estat corrent a prop de la platja o pedalejant com un animal pel passeig Marítim. Els còctels de la casa també son per llevar-se el barret així que també has d'anar de nit. El millor del local és la seva megaterrassa: un espai tocat per la mà de Déu a pocs metres de la platja.

Advertising

Torre d'Alta Mar

3 de 5 estrelles
Restaurants Mediterrània La Barceloneta

La Torre d’Alta Mar és cuina mediterrània i de peix amb tocs moderns. Cal dir que pujar llagostes, oli i vins a 75 metres d’altura no és fàcil ni barat, així que mireu de portar la butxaca plena a l’hora de demanar el compte. Una altra opció més econòmica és reservar entre setmana i gaudir del seu menú de migdia amb dos entrants i un plat principal. Traslladar el glamur de l’emplaçament del restaurant es converteix en plats com el garrí fumat o un lluç al pil-pil amb una coberta de plàncton.

Can Solé

4 de 5 estrelles
Restaurants Mediterrània La Barceloneta

 D'entre totes les possibilitats i versions del suquet de peix, us proposem les versions del centenari restaurant Can Solé. Aquí els agrada fer-los de rap, amb la salsa espesseta, i acompanyats de cloïsses o de gambes.  Aquí el suquet de peix deixa molt enrere els seus orígens humils per convertir-se en una veritable joia gastronòmica.

Advertising

La Mar Salada

Restaurants Mediterrània La Barceloneta

Allà on es produeix arròs existeix una tradició de com fer-lo i els seus hits imprescindibles: la Índia i el seu basmati, Itàlia i els risotto, Japó i el gohan, la base per preparar els seus plats estrella: makis, niguiris... Catalunya no n'és una excepció gràcies a la cultura arrossera concentrada a l'Empordà i al Delta de l'Ebre. Deixem-ho clar d'una vegada: aquí no fem paella. Aquí es porta l'arròs a la cassola i, si de cas, l'arròs sec.

Cavamar

Restaurants Marisc La Barceloneta

Una de les poques terrasses a la platja. Excel·lents peixos, arrossos –especialment amb llamàntol– i 'tataki' ben fet pel xef eivissenc Jordi.

Advertising
Caballa Canalla
©MariaDias

Caballa Canalla

4 de 5 estrelles
Restaurants Cuina creativa La Barceloneta

Davant del mercat de la Barceloneta, Caballa Canalla presenta un ventall interessant i diferent d’oferta gastronòmica i lúdica. Es pot gaudir de tapes i platets elaborats amb productes bons i frescos provinents del mercat veí, a més de cocteleria i vins. Podeu tastar el cochifrito, un plat castellà per excel·lència preparat de manera exquisida. Els musclos sorpresa i el bacallà amb mussolina d’all i espinacs són altres dels plats sòlids de la carta on predominen els arrossos, els peixos i mariscs. 

Santa Marta
©MariaDias

Santa Marta

3 de 5 estrelles
Restaurants Italiana La Barceloneta

L’especialitat homònima de la casa sadolla el més escaldat: Aperol, suc de taronja, llimona i cava, servit en copa de baló; encara que també et pots prendre un cafè shakerato, amb licor de cacau i sucre. Si t’agafa gana, sempre tindràs a punt una focaccia, una piadina o una pizza, amb productes italians com l’speck, aquest pernil fumat i especiat tan bo típic del nord del país –tot i que l’hamburguesa la fan amb vedella del Pirineu lleidatà–. 

Advertising
El Nou Ramonet
© Maria Dias

El Nou Ramonet

3 de 5 estrelles
Restaurants Mediterrània La Barceloneta

A El Nou Ramonet destaquen la coca de sardines amb tomàquet sec i sofregit d'albergínia i ceba dolça, els bunyols de bacallà al pil-pil o el mar i muntanya de melós de vedella i gamba blanca; la sopa de peix amb ou escalfat, pa torrat i allioli, o els cigrons amb 'botifarra' de peix a la cassola. Els seus arrossos i paelles segueixen sent un referent fidel de la saga, segons vam poder comprovar. A més, afegeixen una nova carta que introdueix nous arrossos, canelons i carns.

Can Maño

Restaurants Mediterrània La Barceloneta

Taverna pescadora de la Barceloneta on a mesura que el peix fresc entra per la porta es van fent les comandes. Hi ha dues formes de menjar els exemplars: fregits o a la planxa amb all i julivert. Per 10 euros hi mengeu; per 20 teniu un festival.

Advertising

Platja Ca la Nuri

Restaurants Mediterrània La Barceloneta

És per menjar amb els peus pràcticament a la sorra, com abans... Són molt especials les seves sardinetes a la planxa, el carpaccio de tonyina o la fideuà amb cloïsses.

Can Ramonet
© Maria Dias

Can Ramonet

Restaurants Marisc La Barceloneta

Pare del Nou Ramonet, La Fresca i La Vinoteca, Can Ramonet segueix sent la taverna insígnia del grup. Es la casa dels bons arrossos de tota la vida. Trobareu èxits de sempre com l'arròs negre i la fideuà. Una de les noves propostes és un saborós i melós arròs de cua de bou amb l'atrevida intervenció de musclos, una aposta arriscada d'òptims resultats. Menjareu clàssics com calls amb cigrons o cargols guisats. El menú diari, que es assequible, té una proposta potser una mica més atrevida però que es correspon amb el barri mariner.

Advertising

Filferro

Restaurants Mediterrània La Barceloneta

A diferència d'altres llocs de la Barceloneta que fugen de la identitat marinera per trobar clientela atreta pel simple fet que són més barats, el Filferro ofereix una més que digna oferta culinària. El pa és del forn Baluard, que s'ha convertit en referent popular i de la restauració local. L'ambient és d'allò que abans es deia de "joves professionals", però que ara, més que una casta fruit del liberalisme, sembla una espècie en perill d'extinció.

Cheriff

Restaurants Mediterrània La Barceloneta

El Cheriff és un dels restaurants que pugna per ser on es fan les millors paelles de Barcelona. No sabem si el millor, però són al 'top ten' de les paelles sens dubte. I molta gent s'atreveix a dir que fan les millors de Barcelona. Les seves paelles de peix són antològiques, i si us voleu clavar un luxe, demaneu la caldereta de llagosta.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising