Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Ca La Nuri Platja
Foto: Ca La Nuri Platja Ca La Nuri Platja

Els millors restaurants de la Barceloneta

La millor cuina del barri mariner: paelles, arrossos, marisc, cuina marinera i també altres propostes per a totes les butxaques

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
i
Time Out editors
Publicitat

Entre el mar, la sorra i l'asfalt, visitar la Barceloneta és com anar de vacances sense sortir de la ciutat. Al barri més mariner de Barcelona hi trobareu molts bons restaurants. Des de paelles, fideus i cuina marinera, a bars de tapes, hamburgueseries i receptes d'altres contrades. Com a barri que té molta afluència turística, encertar amb llocs autèntics no sempre és fàcil, així que aquesta llista té l'objectiu d'ajudar-vos a destriar el gra de la palla. 

Tot i que aquí ens centrem en restaurants, si busqueu llocs més informals on anar a fer un beure ràpid i quatre tapes, doneu una ullada als millors bars de la Barceloneta, que també n'hi ha molts. 

NO ET PERDIS: Els 100 millors bars de Barcelona

  • Restaurants
  • Mediterrània
  • preu 2 de 4

Amb una vista bonica davant del mar i a tocar del port de Barcelona, el 1881 del grup Sagardi –tota una institució en cuina basca a la capital– s’erigeix com el restaurant del Museu d’Història de Catalunya. Arrossos, marisc i peix del Mediterrani amb receptes del País Basc. No hi podien faltar les cocotxes de lluç ni el bacallà a la brasa, dos tòtems de la cuina del nord, com tampoc la mitjana, en aquest cas de vaca vella, d’uns 400 grams. Per agafar forces i assumir el tiberi que esteu a punt d’endrapar-hi, dirigiu-vos a la terrassa i deixeu-vos imbuir per l’esperit mariner tot assaborint un dels còctels i vermuts mentre us acompanya la brisa embriagadora del mar.

  • Restaurants
  • Peruana
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

L’ají és un dels productes més emprats a la cuina peruana, un bitxo allargat molt picant amb moltes varietats diferents. És també un guisat molt típic, fet precisament amb ají amarillo i que sol ser de gallina o d’ous. A l’Ají de Barcelona, un dels restaurants del Casino de Barcelona –amb accés des del carrer– es barreja aquesta cuina més tradicional del Perú amb la japonesa, és a dir, fan cuina 'nikkei' i en són un dels màxims exponents de la ciutat.

I val a dir que ens rendim a l'estil i la creativitat de la chef Alejandra Ormeño, que ha aconseguit un equilibri fenomenal entre la voluptuositat del Perú i la precisió de la cuina japonesa. Si el 'nikkei' en si mateix ja és un estil de fusió, ella innova dins d'aquest marc amb una cuina d'autor que posa el peu en dues o més gastronomies per plat amb naturalitat i encert. Un exemple magnífic en són uns fideus udon on el caldo és un 'chupe de camarones' que remet al suquet, i de picant mesurat alleugerit per brots de cilandre. O un 'hako sushi' –'ngiri' quadrat fet en caixa– d'innovadora recepta: tàrtar de vedella amb salsa de 'lomo saltado', el saltejat de vedella peruà. El menú de migdia possibilita gaudir d'aquesta cuina per 22 euros. 

 

Publicitat
  • Restaurants
  • La Barceloneta
  • preu 1 de 4

Una de les bodegues més autèntiques de la Barceloneta. Abans, subministrava electricitat al barri. Ara, ofereix un altre tipus d’energia: bon vermut casolà, tapes mítiques i ambient assegurat. No us fa pensar en ningú el cambrer? Bingo! El Robert de Niro barceloní (segurament el més ràpid servint de la ciutat, s’assembla molt a l’actor) us servirà l’ensaladilla, que és la tapa més popular del bar, (patata, cranc i ou), però se’ns acudeixen una bona llista d’altres menges que heu de tastar: truita de patates, croquetes, formatge manxec, embotits curats... En ple cap de setmana s’hi fan cues per fer-hi el vermut! I de tant en tant, hi podreu sentir alguna banda rumbera. Per entendre l’evolució del barri.

  • Bars i pubs
  • La Barceloneta
  • preu 1 de 4

Amb els anys el Leo s’ha convertit en un temple de peregrinació de la Barceloneta. No pots dir que ets 100% barceloní si no has posat un peu en aquest bar! La Leo, la propietària, és com una mamma italiana. Cuida el client com si fos el seu propi fill. Aquestes parets, que homenatgen el rumber Bambino però de les quals també en pengen instantànies de vida de la propietària i família, han vist de tot ja! La solera i l’ambient del Leo és fascinant. Música, cerveses, vermut i converses interminables amb l’agradable propietària et fan estar enganxat a aquest local: hi vols tornar un dia i un altre, a descobrir què t’hi espera. Pot semblar mundà, però sovint són les coses més terrenals les que donen sentit a la vida, no?

Publicitat
Barraca
  • Restaurants
  • Marisc
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4

Arrossos dels de tota la vida a primera línia de mar. Mixt, paella, a banda... Potser pot sonar massa tòpic o, fins i tot, arriscat si parlem de la Barceloneta i la seva oferta de restauració. No és el cas de la Barraca, un dels restaurants del grup Tribu Woki. Una arrosseria amb estil i cuina ben treballada. Hi despunten l’arròs a banda amb pop i allioli, la paella d’arròs bomba, acabada amb una picada, i la controvertida paella de verdures ecològiques. Sigui com sigui, menjar una d’aquestes fantàstiques especialitats a tocar del mar és un pla que no es pot defugir. Els entrants són de peix i marisc de la llotja, com no podia ser d’una altra manera a peu de platja de la Barceloneta.

Can Maño
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 1 de 4

Sembla que entris a una casa particular de planta baixa de la Barceloneta i que seguis al menjador de casa d’algú. Però no, de fet, ets en una taverna de pescadors com les d’abans. Així, de cara a barraca, és com treballen a Can Maño. No hi busqueu floritures, ni fusions, ni modernors. Aquí és tot molt més senzill però no per això menys bo. El peix fresc es pot menjar fregit o a la planxa, amb all i julivert. O ho compres o ho deixes. Ni filigranes, ni coccions complexes, ni guarnicions exòtiques. Ens encanten les patates fregides casolanes que hi serveixen: van buscades a la ciutat. Les sardines són un clàssic en aquest local de la Barceloneta, punt de trobada de curiosos vinguts de tot arreu.

Publicitat
  • Restaurants
  • Marisc
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

Nascut el 1957 i pare del Nou Ramonet, La Fresca i La Vinoteca, Can Ramonet continua sent la taverna insígnia del grup. És la casa dels bons arrossos de tota la vida però amb un aire modernitzat. La carta es manté a l’altura, on trobareu èxits de sempre com l’arròs negre i la fideuà. Una de les noves propostes és un gustós i melós arròs de cua de bou amb l’agosarada intervenció de musclos, una aposta arriscada d’òptims resultats. Recordant la Barceloneta més marinera i popular, hi menjareu clàssics com callos amb cigrons o cargols guisats: les receptes de la iaia Ramona. El menú diari, que és assequible, té una proposta potser un pèl més atrevida però que s’adiu amb el barri mariner.

  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4

El germà gran de La Mar Salada. Fa més de cent anys que existeix. Garantia d’èxit? Sí! Des de ja fa uns anys es presenta renovat amb aires de taverna, però fidel als plats mariners de sempre. Ansiosos d’arròs de qualitat bé de preu, aquest també és el vostre lloc. Defensors de l’arròs per a un, també. Sovint en trobareu al menú de migdia sense que l’hàgiu de compartir per imperatiu legal com passa en moltes cartes. De llamàntol o capipota i llagostins, amb gust i distinció de textura del gra, sublims! L’experiència és un grau, diuen. Al migdia, tenen un menú molt ben arreglat amb plats molt rodons de peix fresc que van a buscar cada dia a la llotja (la tenen a quatre passes).

 

Publicitat
  • Restaurants
  • Braseries
  • preu 1 de 4

A Can Sardi triomfen els calamars amb bròquil, el bonítol amb crosta de pane carasau i l’especialitat: les sardines. Les fan a la brasa, en escabetx i, si teniu sort, potser les trobareu fumades amb burrata. Per als que no sou gaire sardiners, sapigueu que aquí tenen molt talent per la planxa i que el seu verat és irresistible. En aquest petit restaurant italià folrat de rajoles més aviat andaluses, en Pasquale i en Fabrizio també hi despatxen plats de pasta (raviolis de ricotta i escarola saltada amb salsa d’anxoves i pinyons), carn (estofat de xai), excel·lents vins (Cannonau) i grans postres (pastís de formatge amb safrà i reducció de murta). Mai Barcelona i Sardenya havien estat tan a prop.

Can Solé
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

El local del litoral barceloní segueix amb les veles ben desplegades sense perdre l’essència que l’ha fet famós: la frescor dels seus productes i uns arrossos de bandera (Vázquez Montalbán va deixar escrit que aquí hi fan el millor arròs caldós de la Mediterrània). Això és el reialme de l’arròs mariner amb el millor producte: cranc reial, vieires, bou de mar i espardenyes acompanyen un gra immillorable. Atenció a l’apartat de guisats i de cuina de l’àvia! Un exemple de la fama de què gaudeix el trobareu en el mostrari de fotos d’artistes que han passat per les seves taules: Miró, Dalí, Antoni Tàpies, Josep M. de Sagarra, Josep Pla, Sara Montiel i Joan Manuel Serrat.

 

Publicitat
  • 4 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Bars de tapes
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4
  • Crítica de Time Out

En un entorn complicat per aturar-se a menjar unes tapes com són les rodalies de la Barceloneta, El Xulo fa el fet, i per punts. El seu cartell crida que "tot és casolà!". I abundant, afegim. Si teniu el rampell hedonista de demanar bombes i braves, veureu que les racions són més pròpies d'un bon bar gallec de l'Hospitalet que no pas d'un bar de tapes de la Barceloneta (i la qualitat és bona: t'arriben ben calentes i amb salses que ni repeteixen ni són de pot).

Podeu compartir unes tapes o fer-vos un homenatge a base d'arrossos amb un punt de cocció òptim i peix de llotja a la brasa (amb preus que tampoc s'embranquen). I la terrassa és d'allò més simpàtica, amb un servei amable i veterà. 

El Vaso de Oro
  • Restaurants
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4

És un dels grans clàssics locals de tapes de la Barceloneta que compta amb cambrers uniformats amb la vestimenta clàssica, un detall difícil de trobar avui en dia a la ciutat. Feu-vos un lloc a la barra per veure com serveixen, pur espectacle i exercici de nostàlgia dels bars de tota la vida. En queden pocs. A part de ser un dels llocs de referència on tiren bé la canya a Barcelona, també hi gaudireu de tapes de sempre com braves, pebrots de Padrón, ensaladilla, i d’altres més marineres com gambes, cloïsses i calamarsets, tal com mana en un històric barri de pescadors. El plat estrella i que arrossega molts adeptes entre la clientela és el filet amb foie. 

Publicitat
Enoteca Paco Pérez
  • Restaurants
  • Marisc
  • La Barceloneta
  • preu 4 de 4
El mar als fogons d’un dues estrelles Michelin és, dit ras i curt, emoció pura a cada queixalada. La carta d’aquest magnífic restaurant és plena d’ingredients de primera fila amb molta tècnica: la tècnica d’un gran xef que ja fa temps que demostra el seu domini sobretot el que procedeix del mar. Paco Pérez transporta des del cap de Creus fins a la capital catalana les seves creacions enginyoses basades en el peix i el marisc, i meravella els comensals amb delícies com l'amanida de llamàntol, tomàquets i coralls, o un llenguado amb una meunière de codium i 'dumplings' de gambetes que us farà caure de cul. Des de l’Hotel Ars, us menjareu el Mediterrani tal com l’entén en Paco Pérez, i al·lucinareu de tots els matisos creatius dels quals és capaç aquest gran xef.
  • Restaurants
  • La Barceloneta
  • preu 1 de 4

Tapes, tapes i més tapes! La llista de clàssics aquí és interminable. Des de l’ensaladilla, amb pebrot escalivat, una de les més top de Barcelona, fins a les racions que no fallen mai en un lloc així: mandonguilles, bombes, braves, peixet fregit, croquetes (un dels recomanats!)... i tantes i tantes altres tapes que fan d’aquest bar un temple de la tapa popular tant per a veïns del barri com per a turistes que hi queden meravellats només de posar-hi un peu. A més, tenen una carta de recomanats on podreu trobar des d’un gaspatxo fins a un carpaccio de moixama més que bons! Fa més de 60 anys que existeix i això es nota en la seva arquitectura, presidida per la barra original de fusta.

Publicitat
  • Restaurants
  • Argentina
  • La Barceloneta
  • preu 1 de 4

El nom d’aquest establiment té tres lletres i es pot definir en tres paraules; cuina tradicional argentina. Ofereix tres especialitats: empanades, quiches i pizzes (senceres i a talls).
El local és minúscul, però divertit, té una barra petita a l’interior i una altra a l’exterior. És el lloc ideal per parar a fer un mos ràpid quan t’agafa la gana camí de la platja. El farciment de les empanades és generós (la de carn picada, boníssima).

La massa de les pizzes és d’estil argentí; és a dir, gruixuda. Cervesa molt ben tirada, amb l'escuma com cal, i bon ambient. A vegades hi fan miniconcerts. Tenen un altre local a l’Eixample Dret (Roger de Flor, 167). Obren cada dia. 

La Cova Fumada
  • Restaurants
  • La Barceloneta
  • preu 1 de 4

La Cova Fumada és un fenomen que supera l’àmbit gastronòmic. A les 15 h tanquen les portalades. Qui no és a la llista de Josep Maria Solé no hi entra. Es diu que a casa seva és on va néixer la famosa bomba de la Barceloneta. Si considerem les riuades de gent que hi concorren, de ben segur que ho deu ser: barreja magistral de patata i carn amb salsa picant i allioli. Lleugera, no cansa. D’on surt el nom? Un dia, un veí que es diu Enric la va tastar i va dir: “Això és la bomba”. Apunteu-ho, historiadors d’allò quotidià. Ens encanten els cigrons amb calamars, el capipota, les sardines… Hi comparteixes taula amb desconeguts i hi ha bon ambient, com en les millors tavernes. Que no mori mai.

Publicitat
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

La Mar Salada és un triangle ben definit: Marc Singla (xef), Albert Enrich (pastisser) i Marta Cid, hereva de Can Ros i capitana, que dirigeix el menjador amb simpatia. Si aneu desesperats buscant arrossos autèntics per la Barceloneta, atureu-vos-hi! N’hi fan un dels millors de la ciutat. Però és que, a més, haureu topat amb una de les excel·lents cuines marineres del barri. Cada dia van a buscar a la llotja el peix que serveixen, i al mercat, el que necessiten per seguir sorprenent, encara que alguns plats com l’amanida de pop, el risotto amb base de sèrum de parmesà, el cheesecake amb mango i l’escuma de crema catalana no els poden treure de la carta. No per res el xef, en Marc Singla, va treballar al Bulli.

L'Òstia
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Ciutat Vella
  • preu 2 de 4
  • Crítica de Time Out

L'exfinancer Jaume Muedra ha tornat a casa amb la cuina de la mare: el fill de la Bombeta ha erigit un bar de tapes de primera categoria on hi havia el clàssic del bon arròs, el Botavara. Calamars, ensaladilla russa, cua de bou, peixet fregit... Tot de primera. Una taverna marinera de la Barceloneta amb les comoditats del segle XXI.

Publicitat
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Cafès
  • La Barceloneta
  • Crítica de Time Out

Esmorzars i berenars dolços i salats a la Barceloneta del vermut, la bomba, l’arròs i el peix? Sí. Prop de la platja, hi teniu un petit local que és més aviat un gran temple de la bona pastisseria i rebosteria. Brownies, berlines, dònuts, coques, sandvitxos, opcions veganes i per a celíacs i excel·lent cafè. Hi ha un cartell que informa que “està permès llepar-se els dits, repetir i arreplegar les engrunes, lluir bigoti i capgirar la tassa per assaborir l’última gota de cafè”. El local és exquisit; terres blancs enrajolats, parets de totxana a la vista, mobiliari de fusta, diaris i revistes. A fora, tamborets alts per veure la vida passar. 

  • 4 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Tavernes
  • La Barceloneta
  • preu 1 de 4
  • Crítica de Time Out

El Lokillo és una de les icones de la Barceloneta pretèrita, un dels últims bars on els pescadors es repartien els calés del dia, i ha tornat a la vida. Els responsables del miracle són quatre socis que, amb la connivència del propietari, han decidit sanejar, reformar i reactivar aquesta institució de la Barceloneta, respectant la seva essència. Les estrelles de la carta són unes anxoves increïbles i també els entrepans, les conserves i les salaons de qualitat. No hi falten els vermuts (tenen una dotzena de marques), i tampoc els quintos i les canyes. Les rajoles són meravelloses, les taules de marbre també, la barra s’ha conservat gairebé intacta i encara tenen els frigorífics de fusta i algunes botes.

Publicitat
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Crítica de Time Out

Al cor de la Barceloneta hi ha el Papanato, l’únic restaurant argentí de Barcelona especialitzat en patates. Si no podeu viure sense menjar patates en cada àpat, aquest és el vostre lloc. Servides en daus grans, a l’estil de les patates braves, el local té més de 25 opcions que combinen diferents sabors. Des de patates amb cheddar i cansalada, gambes a l’all o xoriço amb mozzarella i chimichurri, l’oferta és sens dubte de les més variades de la ciutat. Fins i tot serveixen ‘Patates Calçotades’ amb romesco i ceba verda!

Si les patates fregides no són la vostra debilitat, no patiu, la carta del Papanato també pensa en vosaltres. Entrepans –dels quals us recomano el ‘Lomito Bado’, amb llom argentí, bife de carn aixafada, ou fregit, pernil, formatge, enciam, tomàquet i maionesa casolana–, amanides o truites poden ser el vostre plat principal. 

I que no us enganyi la seva localització. A pesar de trobar-se en un lloc tan turístic com és la Barceloneta –aquí, ja sabeu que depèn de com el compte final pot causar una petita parada cardíaca– els preus són realment correctes i assequibles. 

 

  

 

 

  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4

Els que diuen que la cuina marinera és més saborosa com més a prop ets de les onades del mar tenen tota la raó del món. A Platja Ca La Nuri, amb una història restauradora familiar que es remunta a mitjans del segle passat, ho podreu comprovar a peu de platja. Hi endrapareu delicioses tapes de calamars a l’andalusa, bunyols de bacallà, musclos a la planxa, plats principals de peixos a la brasa, fideuà i arrossos clàssics (paella, negre, mar i muntanya); tot servit amb la brisa del mar i raigs de sol. Un clàssic del barri, amb terrassa amb vistes inclosa, que no perd mai actualitat. A més, és una opció a tenir molt en compte per celebrar àpats de grup.

Publicitat
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • preu 2 de 4

Situat als peus de l’hotel W, just a l’apèndix de la Barceloneta, aquest 'nou concepte de xiringuito', com l’anomenen, té una terrassa amb vistes espectaculars al mar i al barri. Des d’aquí es té la sensació d’estar en una badia. El grup Tragaluz ret homenatge als autèntics establiments preolímpics que hi havia a peu de platja amb una cuina senzilla i molt ben feta; tapes marineres (peixet fregit, escopinyes a la brasa amb Espinaler), amanides, arrossos (espectacular l’arròs negre de sepionetes i carxofes), carn i peix fresc a la graella. És el lloc ideal per plantejar-se si temps passats van ser millors o si les coses simplement han de canviar. Bona música i gent 'cool'.

  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4
  • Crítica de Time Out

La incorporació més recent a la nissaga de Ca La Nuri és el Sal Mar, una actualització dels postulats d’aquest grup de cuina marinera que el 2022 va complir 60 anys i va passar a dir-se Família Nuri. En pocs restaurants a la sorra hi trobareu una proposta tan enfocada al públic local: arrossos i peix fresc a preus no abusius, amb toc mestre del xef David Noguera, fill de la casa. Entre setmana, baixeu a la Barceloneta per gaudir d’un menú de migdia, a 16 euros, impecable; et porten una paella per a un amb sèpia, calamars i tirabecs, que per sabor i generositat et recorda l’arròs de la mare.

I per allò d'afegir un toc internacional, hi ha un apartat de la carta amb 'gyozas' i tacos, però aquí allò que emociona és el peix fresc, o arrossos superlatius invenció de la casa, com per exemple un arròs d’ànec confitat amb cirerols rostits a la mel. I si no voleu experimentar, doncs la clàssica paella del Senyoret. Val a dir que a Barcelona no es pot menjar (bé) més en primera línia de mar que aquí.

Publicitat
  • 5 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 4 de 4
  • Crítica de Time Out

Més enllà de la cuina, anar a sopar a la torre del telefèric té un punt molt romàntic, amb una vista espectacular de Barcelona i el mar. La Torre d’Alta Mar és cuina mediterrània i de peix amb tocs moderns en un ambient distingit. Cal dir que pujar llagostes, oli i vins a 75 metres d’altura no és fàcil ni barat, així que mireu de portar la butxaca plena a l’hora de demanar el compte. Traslladar el glamur de l’emplaçament del restaurant es converteix en plats com el fons marí en amanida –amb marisc, peix i algues–, un 'foie' marinat amb miso i anguila brasejada, i un filet de Girona a la brasa amb pak choi, bolets i salsa de tomàquets rostits. Deixeu espai per a les postres, ja que us esperen delícies com el lingot de xocolata en tres textures –guanaja, jivara i praliné– i la mousse de Violetes amb pa de pessic de iogurt.

 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat