Amb una vista bonica davant del mar i a tocar del port de Barcelona, el 1881 del grup Sagardi –tota una institució en cuina basca a la capital– s’erigeix com el restaurant del Museu d’Història de Catalunya. Arrossos, marisc i peix del Mediterrani amb receptes del País Basc. No hi podien faltar les cocotxes de lluç ni el bacallà a la brasa, dos tòtems de la cuina del nord, com tampoc la mitjana, en aquest cas de vaca vella, d’uns 400 grams. Per agafar forces i assumir el tiberi que esteu a punt d’endrapar-hi, dirigiu-vos a la terrassa i deixeu-vos imbuir per l’esperit mariner tot assaborint un dels còctels i vermuts mentre us acompanya la brisa embriagadora del mar.
Entre el mar, la sorra i l'asfalt, visitar la Barceloneta és com anar de vacances sense sortir de la ciutat. Al barri més mariner de Barcelona hi trobareu molts bons restaurants. Des de paelles, fideus i cuina marinera, a bars de tapes, hamburgueseries i receptes d'altres contrades. Com a barri que té molta afluència turística, encertar amb llocs autèntics no sempre és fàcil, així que aquesta llista té l'objectiu d'ajudar-vos a destriar el gra de la palla.
Tot i que aquí ens centrem en restaurants, si busqueu llocs més informals on anar a fer un beure ràpid i quatre tapes, doneu una ullada als millors bars de la Barceloneta, que també n'hi ha molts.
NO ET PERDIS: Els 100 millors bars de Barcelona