Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Casa de Comidas Buenavista

  • Restaurants
  • El Raval
  • preu 3 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
  1. Casa de Comidas Buenavista
    Foto: Casa de Comidas Buenavista Casa de Comidas Buenavista
  2. Casa de Comidas Buenavista
    Foto: Casa de Comidas Buenavista Casa de Comidas Buenavista
  3. El Buenavista en los años sesenta del siglo XX
    Foto: Casa de Comidas Buenavista El Buenavista en los años sesenta del siglo XX
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Un restaurant 'nou' en un emplaçament històric: obert el 1918, el restaurant Buenavista va ser un dels llocs més de moda al Raval i a tota Barcelona. Pel que diuen les cròniques, els dos restaurants més moderns i chic de principis del segle XX eren el Buenavista i el 7 Portes. Als anys 20, la part més 'hot' de Barcelona era la que enllaçava el Paral·lel amb Universitat, i el Buenavista era una parada obligatòria. Durant els anys 50 i 60, va apostar per les influències franceses –que era la cuina asiàtica d'avantguarda de l'època, per entendre'ns– i es va convertir en un clàssic de banquets, bodes i comunions d'alta volada (va tancar a finals dels setanta, i els més veterans recordareu que a final dels noranta aquí hi va haver un basar d'electrònica immens). 

A finals del 2022 els propietaris del restaurant des dels seus inicis, la família Moraví, van reobrir el Buenavista com a Casa de Comidas Buenavista, amb un bufó hotel boutique annex. Les credencials barcelonines són impecables, i la cuina i el servei estan a l'altura del relat: sota unes precioses voltes, turistes i locals –hi trobareu a gent gran del barri gaudint i a turistes descobrint el capipota– s'ho menja una carta assessorada pel xef Marc Roca, de cuina catalana i producte excel·lent que juga la carta del sofregit i la cullera de veritat, sense postureig; res de cebiches ni picades d'ullet al Japó (només una!). Tot va de tapes, cullera i brasa, aquí s'hi menja una cuina reconfortant i ben feta, com una truita de bacallà al pil-pil tremenda, o un guisat de sèpia amb cigrons on notes la potència del fumet de peix i la melsa de la sèpia a cada cullerada. I els preus no es passen en absolut, si tenim en compte la cura de les coccions i la mida de les racions.  

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Rda. de Sant Antoni, 84
Barcelona
08001
Transport
M: Universitat
Horaris
Cada dia d'11 a 1 h.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà