Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Va beure massa al sopar de feina
Foto: Shutterstock Va beure massa al sopar de feina

Restaurants per a grups per a totes les butxaques

Àpats massius i de qualitat a preus econòmics, mitjans i de luxe a Barcelona

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Quanta més feina hi ha, més tensió. Podeu provar a fer una alliberadora sessió d'escape room de terror. Però és més pràctic que tota aquesta pressió surt alliberada, com un tap de xampany, en els sopars d'empresa, cerimònies que van des d'una agradable sessió de riallades amb els companys fins a inicis de bacanals que poden acabar com 'Resacón en Las Vegas' (prepareu els remeis per a la ressaca). Aquí teniu una oferta per triar i remenar, per a totes les butxaques.

NO T'HO PERDIS: la llista amb els 50 millors restaurants de Barcelona!

Qualitat-preu grandiosa: límit 30 €

  • Restaurants
  • Vila de Gràcia
  • preu 2 de 4

De què va? Aquest restaurant de producte de proximitat ha sabut combinar una oferta gastronòmica amb un toc autoral –divertit i fàcil d'entendre– i que alhora sedueix un públic familiar, que vol cuina de la terra però amb ganes de fer un pas més enllà.

I per anar en grups? Fantàstic. Així com en alguns restaurants per 28 euros us fan desfilar una vulgaritat de fregits infame –no direm noms!– el Menú Pepa és un festival de cuina fresca i curosa, amb esperit de platillo català. Exemples: entrants de pica-pica de nivell, amb ensaladilla russa i pa de coca o bunyols d'espinacs amb allioli de mel, i cinc passes de segon a compartir, com calamars frescos a l'andalusa i mandonguilles de la iaia. Per 28 €: inclou dues begudes i postres (podeu demanar dues copes de vi, sí). 

Chicha Limoná
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Espanyola

De què va? Chicha Limoná és un doble local per a ús intensiu: esmorzars, berenars, vermuts i, evidentment, menjars i sopar, i còctels. Chicha: un menú de migdia immillorable, a un preu molt ajustat pel que fa a la qualitat, hi podreu menjar des d’uns espaguetis amb peix i marisc fins a un modèlic 'marmitako'. 

I per a grups? Doncs una delícia. Us diposen en format tapa un menú de set passes amb pica-pica vermuter clàssic (russa, braves, embotits i croquetot) i tres segons amb delicadeses com tacos de cochinita 'pibil' i arròs de magret d'ànec i ceps (i per cert, quina ximpleria allò de no poder menjar arròs per sopar). Tot plegat, per 29 euros amb aigua i una ampolla de vi per cada quatre persones. 

Publicitat
  • Restaurants
  • El Raval

De què va? Pablo Antico i Jorge Runnacles van reconvertir el Sifó de bar de nit a restaurant que que abraça, per fi, “l’argentinitat sense complexos”. Mestres de la carn i de la creativitat popular, auguren una graella I+D, pizza argentina –quasi inèdita a Barcelona–, empanades i un tiquet que va “d’alló universal fins al que et vulguis gastar”.

I per a grups? Tenen una sala amb llum del pati interior espaiosa i preciosa, i agafen grups de fins a 45 persones. La seva filosofia és la del vestit a mida: res de mails, els truqueu, els expliqueu què voleu i per un mòdic preu d'entre 20 i 40 euros us confeccionaran un menú amb una degustació de carn de brasa argentina, i entrants com provoleta a la brasa i xoriço i morcilla criolla i lletons. No carnívors, no fugiu, que us tindran en compte amb moltes opcions de qualitat. Segons preu, dels talls més populars fins al cotitzat ''ojo de bife'. 

L'Antic Magatzem
  • Restaurants
  • Eixample
  • preu 2 de 4

De què va? Menys conegut del que seria just, aquest restaurant proper al Paral·lel amb esperit de casa de menjars ofereix un menú i una carta que és com menjar a casa l'àvia. Bons canelons i uns bunyols de bacallà que val la pena tastar.

I per a grups? Tenen diversos menús de grup: per 25 €, si sou de 4 a 46 persones, podeu gaudir d'aperitius com el carpaccio de bacallà o els musclos al vapor, d'un segon plat a escollir –entre ells entrecot o turbot!– postres i beguda i cafè inclosos. Si voleu una coseta més lleugera, per només 15 € podreu tastar una llarga llista de plats per picar abans de les postres. Per pocs euros més, trobareu 4 menús més de grups.

Publicitat
Bar Núria
  • Restaurants

De què va? El restaurant Núria, la primera cosa que molts catalans veien quan visitaven per primera vegada Barcelona, porta quasi més d'un segle obert a la cantonada de La Rambla amb Pelayo. Els propietaris, nets dels fundadors, el van renovar per dins i per fora perquè tornés a ser punt de trobada d'aborígens catalans. Val la pena contemplar les il·lustracions que genis del dibuix com Nazario han dedicat a la història del local.

I per a grups? Doncs especialitzadíssims i amb una molt bona relació qualitat-preu. Tenen ofertes de menús de tapes tancades a partir de 19 euros. I per 23 euros podeu encarregar un menú amb pica-pica de tapes de primer i un completíssim arròs de marisc de segon. Postres, una ampolla de vi entre 4 persones i aigua i cafè. 

  • Restaurants
  • Vegetariana
  • El Raval
  • preu 1 de 4

De què va? Un dels vegetarians més clàssic de Barcelona, que ha sabut adaptar-se als nous temps. 

I per a grups? Disposen d'un menú de grup que poden seduir el carnívor més recalcitrant (encara que al company que vol anar a menjar galta de porc i braves al Mesón Los Toreros potser no el satisfarà). Per 26,45 €, luxúria vegana, amb una degustació de quatre primers per compartir, com per exemple bastons de seitan casolà arrebossats amb salsa de 'chipotle' i quètxup casolà, i segons com Canelons de carabassó farcits de verduretes i ricotta d'anacards. Per beure, dues copes de vi per cap. 

Publicitat
  • Bars i pubs
  • El Raval
  • preu 2 de 4

De què va? Un clàssic modern del Raval, de vermellor acollidora i almodovariana, amb una carta que és un prodigi de gust i imaginació i que remet tant al producte del Bierzo com a plats internacionals preparats amb cura gastronòmica i esperit de 'street food'.

I per a grups? Doncs una oferta alegre i generosa. Per 25 euros: una degustació de set plats a compartir que passa per croquetes casolanes, braves amb maionesa de chipotle, lacón amb pebrots rostits del Bierzo, per exemple, i un remat de xoricets a la sidra i el guisat de la casa servit en mini-cocotte, amb delícies dolces variades per postres. Mam? Bé. Una de vi per cada tres amb aigua i cafè inclosos. 

Un sopar molt arregladet: de 30 a 40 €

  • Restaurants
  • Mediterrània
  • preu 1 de 4

De què va? Decorat a l'estil belle époque, amb una lluminosa sala amb claraboia, La Lluna presenta una cuina que ens ofereix plats de base mediterrània però sempre elaborats amb imaginació i ànsia creativa. Destaca per una bona relació qualitat-preu: no ofereix material molt car, però el tracta amb imaginació i cura. 

I per a grups? Un clàssic! Poden acollir amb comoditat grups de més de 50 persones. Han simplificat les coses i disposen d'un únic menú per 30 euros. Pica-pica mediterrani amb entrants com pasta de full d'escalivada amb sardines marinades, espinac fresc i olives negres, i segons de proteïna sucosa, com cua de bou o magret d'ànec. I tot el vi i aigua que vulgueu inclosos.  

El Foro
  • Restaurants
  • Argentina
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

De què va? Un clàssic del Born després de 25 anys de vida. Però la vitalitat que hi imposen Claudio Wainberg i Xavi Creus confirma amb escreix la filosofia resumida en la seva definició: és un punt de trobada entre la gastronomia, l’art i la cultura.

I per a grups? La cuina, predominantment argentina, ha sabut escorar-se cap a una barreja de cultures i sabors. Per uns 32 euros, un pica-pica d'allò més que apanyat, que culmina amb un entrecot a la graella o bacallà cruixent amb espinacs i cherrys confitats a la mel. Una ampolla de vi per a cada tres persones i cafès inclosos.  

Publicitat
  • Restaurants
  • Pizza
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

¿De què va? Són l’avantguarda del tema 'healthy' a casa nostra, un aparador de les noves tendències vegetarianes i saludables, el més nou –i saborós– que trobareu a Barcelona en matèria de menjar 'plant-based'. 

¿I per a grups? Extraordinari. El tercer Flax & Kale és monumental: 600 m² que abracen el passatge de les Manufactures, dividits en dues estances, proposa un menú per 30 euros amb tres entrants per compartir i un principal a escollir, amb delicadeses com broquetes d'albergínia cruixent marinades amb miso. Podreu descobrir el 'jackfruit', una fruita indonèsia amb textura de carn. O els ous remenats 'plant-based!'. Una ampolla de vi entre tres, aigües i cafè.  

  • Restaurants
  • Espanyola
  • Sant Antoni
  • preu 2 de 4

De què va? A qui no li ve de gust sopar a un lloc que es diu El Mamon? Aquest macrorrestaurant de 700 m2 al passatge Calders de Sant Antoni– amb una terrassa gloriosa i un interiorisme de primera divisió no inventa res, però reinventa que t'hi cagues, si em permeteu posar-me barroer (com el seu nom!). Lluny d'experimentacions, la carta ofereix jugades segures de cara a barraca, però que sempre venen de gust, preparades amb un toc gastronòmic innegable i tot fet des de zero. 

I per a grups? Doncs de luxe. Tenen capacitat per a àpats de grup de fins a 50 persones. El menú estàndard de grups surt per 30 euros. I inclou delícies com els seus addictius lingots de patata brava (boníssims!), amb vuit plats i dues postres per compatir: com per exemple croquetes cremoses de gamba, o tacos de galta de vedella. I una ampolla de vi per a dues persones! Ideal per agafar un bon gat i fer... El mamón! 

Publicitat
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • El Raval

De què va? El Chaka Khan entra per la vista. Aquest espai amb nom de cantant llegendària ofereix en el seu interiorisme un desplegable d’influències atrevit i modern.A la planta superior s’hi amaga un excel·lent restaurant amb receptes internacionals i un cranc picant que us farà flipar. 

I per a grups? Doncs heu de ser gent amb gent de bon gust i exploradora. Perquè el seu menú degustació per a grups, amb quatre passes de plats, reuneix especialitats de Laos (picada d'albergínia asiàtica rostida al carbó i amaniments picants), Mèxic (filet ibèric a la brasa acompanyat de puré de moniato, oli d''axiote' i 'huitlacoche') i el seu famós cranc picant per culminar. Tot plegat, per uns 37 euros. 

Casa de Tapes Cañota
  • Restaurants
  • El Poble-sec
  • preu 2 de 4

De què va? El Cañota és un bar de tapes marineres d'inspiració gallega amb molt bones referències. Es tracta del germà petit del reputat Rías de Galicia, un dels grans restaurants gallecs de la ciutat i de l'Estat.  Peix i marisc, patates braves, pop a la gallega, amanida russa, canyes de cervesa i vins... L'oferta del Cañota és la de tota la vida però amb l'afegitó d'un puntet juganer de creativitat.

I per a grups? Traduït en menú de grups, l'oferta és un expositor de la cuina gallega en format tapa que és el somni humit dels fitipaldis de pica-pica: per 36 € (menú de 25 + 12 euros de beguda, que inclou canya i cafè per persona, i vi blanc i negre sense límits) pop a la gallega del milloret de la ciutat, lacón, braves de patata gallega, croquetes de pernil ibèric, galta de vedella, pebrots del Padrón.. Tot un festival.

Lliguem el gos amb llonganisses: més de 40 €

  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

De què va? La cuina marinera és més saborosa com més a prop s’és de les onades. A Platja Ca La Nuri ho podreu comprovar amb delicioses tapes de calamars a l’andalusa, bunyols de bacallà, musclos a la planxa, plats principals de peixos a la brasa, fideuà i arrossos clàssics (paella, negre, mar i muntanya); tot servit amb la brisa del mar: Mediterrani en vena.

I per a grups? Doncs fantàstic. El local és amplíssim, amb finestrals a la platja, i tenen diversos menús per a grups. El menú Estrella és una festa major: sis entrants a compartir de tapa marinera d'alt nivell com bunyols de gambes i bacallà amb maionesa d'all negre o daus de sípia a la planxa amb picada d'all i julivert. De segon, a triar paella de marisc, arròs negre amb calamars i escamarlans, peix fresc al forn o presa ibèrica amb suc de rostit. Ho fan tot bé, però ja que sou aquí jo optaria pel gra. Amb una ampolla de vi entre dos, aigua i cafès, per 44 euros. 

Windsor
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Eixample

De què va? És agradable comprovar en alguns casos (pocs), el pas del temps pot convertir-se en un aliat de la perfecció. És el cas del Windsor, que viu la seva millor temporada, sobretot des de la nova concepció que en Joan Junyent i el xef David Fernández, li va saber donar per adaptar-lo als gustos i necessitats d'una clientela cada cop més fidel. Una obra d'art, amb sales i salons majestuosos, ideals per a la intimitat. 

I per a grups? A més de la carta, ofereixen fins ¡tretze! menús per a grups, que van des d'aperitius de vint euros per cap (amb bunyols de patata i bacallà fets al moment, o croquetes de lluç i rap) fins a sumptuoses desfilades de pica-pica de vuit passes, més un filet de bou amb fetge d’ànec a la graella, reducció de vi de Porto i daus de moniato al forn. Un ampli ventall d'alta cuina burgesa que va des dels 54 al 115 €. I alerta que també tenen menús de grups vegans. 

Publicitat
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Italiana
  • preu 2 de 4

De què va? Un espai ampli i còmode, molt ben il·luminat i que serveix un menjar italià variat i amè. I de nivell d'alta gastronomia, amb plats com un 'vitello tonnato' molt bo i molt ben presentat, els nyoquis a la romana, o la focaccia que et deixen a taula com a piscolabis i amb un oli excel·lent. Les pastes, òbviament, són un dels seus forts. És el restaurant d'un dels grans clubs privats de Londres, obert a tohtom.

I per a grups? Doncs pel menú més econòmic, 50 €, us emportareu un festí de delicadeses, totes per compartir. D'aquelles de la cuina italiana en la millor de les seves versions. Quatre entrants, quatre plats principals a compartir i dues postres, que inclouen plats com la burrata amb tomàquet, alvocat i pistatxo. I si us passeu al següent pas, un menú a 70 €, entra en joc els agnolotti amb tófona negra. 

Fonda Espanya
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • El Raval
  • preu 3 de 4

De què va? Als fogons hi ha Germán Espinosa, un xef barceloní que ha assimilat al 200% la filosofia de Berasategui, la de mesclar l'avantguarda lúdica amb el sabor i la tradició. "Tenim les arrels en la tradició, però amb molts de sabors forts, plens de contrastos", explica el xef.

I per a grups? Podeu escollir entre 2 menús, a 52 i 63 euros. El darrer és un sumptuós menú degustació amb elaboracions que apunten a tot el gaudi de la tradició basca i catalana, amb plats com els raviolis de gamba vermella amb suc de bolets i raifort, o la cua de bou farcida de foie amb suc trufat i bombó de brie. I val la pena recordar que això és una joia modernista amb un saló projectat i decorat per Domènech i Muntaner. Patrimoni a la cuina i a les parets, vaja.  

Publicitat
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Eixample
  • preu 3 de 4

De què va? L’Osmosis basa la seva filosofia en el fet d’oferir les millors harmonies entre plats i vins, està especialitzat en maridatges perfectes. La imaginació, la sensibilitat i el bagatge del jove i experimentat xef, Raúl Roig Sanmartín, són saborosament explicats i traduïts a la sala amb el mestratge, la passió i la saviesa del sommelier Unai Mata Falcó.

I per a grups? Doncs exquisit. Aquest és un lloc ideal per a grups petits de fins a vint persones. És un restaurant íntim amb només sis taules a la planta inferior, i 11 a la planta superior, i cada estança sembla més una habitació de pis de l'Eixample que no pas de restaurant. Per 60 euros, 100 amb maridatge inclòs, un sumptuós menú degustació de set passes de plats de temporada d'alta volada, on la màxima expressió són les elaboracions de caça: acabareu amb un colomí salvatge amb blat brasejat i el seu paté. 

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat