Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 'Fast-good': locals per menjar ràpid i bé

'Fast-good': locals per menjar ràpid i bé

Si heu de menjar ràpid, almenys que sigui bo

Pikio Taco
1/2
© Gerard FranquesaPikio Taco
La Sedici
2/2
La Sedici
Per Ricard Martín |
Advertising

No us enganyarem: si mengeu pizza, tacos o 'fish and chips' cada dia –encara que siguin els millors del món– de cap manera us estalviareu la bronca de l'endocrí i les artèries obturades. O sigui que amb aquesta petita llista no direm allò tant suat i fals de 'per menjar ràpid i saludable'. Ara bé, en aquesta nova andanada de 'fast-food' excel·lent hi trobareu unes quantes indulgències boníssimes, bé de preu i de qualitat contrastada: res de fer passar baba rosa per hamburguesa!   

A Tu Bola
A Tu Bola
Restaurants

A Tu Bola Gourmet food

La israeliana Shira Ben Shitrit és la 'jefa' d'A Tu Bola Gourmet Food, un minúscul restaurant que refon el producte de proximitat i sovint ecològic en forma de plats combinats d'imaginatives mandonguilles, on es pot triar pilota i l'acompanyament. La Shira explica que la inspiració per a fer receptes de boles tant imaginatives –i saludables– com la bola Lenduri (llenties tandoor amb carbassó i 'tzatziki') prové de la cuina d'estil marroquí de la seva àvia (i es nota, perquè això és un lloc de menjar ràpid, però on es nota el carinyo').

Pikio Taco
© Gerard Franquesa
Restaurants, Menjar ràpid

Pikio Taco

Aquesta és una petita taquería, modesta i de carta no molt extensa, però que fa les coses amb cura i amb inspiració i moltes ganes d'agradar. El xef Fernando Sanz s'ha empescat una sèrie de tacos inspirats en la gastronomia de les principals ciutats de Mèxic, amb un element central clàssic però amb escapades a la creativitat. Com per exemple: el taco Chilango, ànec preparat al pastor amb chutney de pinya picant, o el Puebla, pollastre marinat amb mole verd, formatge fresc de cabra i pipes torrades. I per beure, micheladas i aigues de tamarinde o de guayaba. El lloc és maco, maco, maco, amb murals de l'artista Zosen, i és un bon lloc per fer unes copes matineres abans de sortir de gresca.

Advertising
Restaurants, Menjar ràpid

Gonzalez & CO

Abans el 'tex-mex' –el menjar ràpid propi de la part més propera a Mèxic d'Estats Units– a Barcelona era sinònim de salsa de pot i patata fregida congelada. Però l'existència de locals com Gonzalez & Co demostren que també en aquest terreny de menjar ràpid es pot oferir un plantejament casolà i de qualitat. El propietari és en Fran González –amb estudis a la Hofmann i d'empresarials– que va decidir exportar aquest model de negoci d'Austràlia. Les estrelles de la casa són els burritos, els nachos i les quesadillas.

Restaurants, Menjar ràpid

La Sedici

icon-location-pin Vila de Gràcia

Allò local és universal. Així ho va entendre la Michela Cocco, una dels socis de La Sedici, quan va decidir exportar a Barcelona les pizzetes que fan als forns de pa de Pescara, la capital de la regió italiana dels Abruços, al centre del país. Són cercles de 16 centímetres que no tenen res a veure amb les 'cutreses' amb què sovint associem el concepte de 'minipizza'. "Jo sóc d'allà i volia exportar quelcom de qualitat, que em representés", explica Cocc (persona amb bon ull per veure què funciona: ella va començar La Vietnamita).

Advertising
The Fish and Chips Shop
©Maria Dias
Restaurants, Menjar ràpid

The Fish and Chips Shop Balmes

icon-location-pin Sant Gervasi - Galvany

Els germans Alam, propietaris del Fish and Chips Shop de Gran Via amb Rocafort, han replicat en la seva nova seu a la part alta tota la màgia quotidiana que els ha fet triomfar: és només una botigueta amb barra i dues taules, però els cucurutxos els omplen de lluç de palangre amb un arrebossat suavíssim, fumat amb llenya de castanyer. Les patates porten quatre espècies, chutney de mango i salsa de iogurt. Saben el que es fan: el cafè és boníssim, els entrepans també, tenen bon vermut casolà i cervesa ben tirada.

La Trocadero
© La Trocadero
Restaurants, vegana

La Trocadero

icon-location-pin Sagrada Família

El Sergio Rodrigo, propietari d’aquest establiment cuqui i colorista, no trobava bones opcions de fast food lliures de proteïna animal, de manera que va decidir obrir aquest local especialitzat en hamburgueses veganes, sucs cold pressed i guarnicions com els nachos amb guacamole, l’hummus i les seves sofisticades amanides. La seva clientela no vegana gaudeix amb propostes com l’hamburguesa de bolets, amb bacó vegà i salsa de curri, mentre que els vegans prefereixen el Fast Burger, amb falàfel, hummus, olives i espinacs.

Advertising