El Puto Ken, un xef i artista gràfic japonès resident a Barcelona –també conegut com a Ken Umehara– va obrir Fry House al carrer Unió l'estiu del 2025, una proposta minimalista, però potent que reivindica el karaage, pollastre arrebossat i fregit a la japonesa, fet amb rigor obsessiu. Aquí només treballa amb cuixa desossada, netejada de tota vena i cartílags, i el macera durant 24 hores amb més de 30 espècies abans d’arrebossar-lo amb una fórmula secreta (res a veure amb el panko tradicional) i fregir-lo en oli de gira-sol alt oleic fins que queda cruixent i lleugerament rosat per dins.
Aquí devorareu entrepans com la Japanese Dirty: pollastre fregit japonès amb enciam, cogombrets i salsa de sèsam i soja. Excel·lent: té la frescor suculenta d'una cocció al punt, queda rosat, es fregeix amb la pell –així conserva millor la humitat– i el contrapunt lleuger dels condiments remet al Japó però de manera discreta. El que importa és el pollastre fregit i el seu cruixir i sabor. És als antípodes dels arrebossats de pit fibrós. Altres opcions són la de la casa, igual però amb salsa bearmiso –bernesa amb miso!– i o el karaage and chips, pollastre fregit amb patates amb un toc d'alga nori. Local minimalista, per menjar a la barra o emportar, encara que sempre uns podeu clavar una bona llauna de sake que sempre alleugereix.