Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Joves i picants: Masala73 i Spice BCN

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Spice BCN1/4
Masala732/4
© Maria Dias Masala73
Masala733/4
Masala73
Spice BCN 4/4
© Maria Dias Spice BCN

Joves i picants: Masala73 i Spice BCN

Voleu emocions fortes? El Masala73 i l’Spice BCN enfoquen el picant des d’una perspectiva poc vista a BCN.

Per Ricard Martín
Advertising

“Very spicy? Yes!” La senyora tailandesa de Chicago encara deu riure: em vaig passar el sopar amorrat a l’aixeta. Als catalans, ens agrada la pasta massa bullida i els pebrots domesticats. I a aquestes dues condicions s'amotllen restaurants italians o peruans a Barcelona. Per això és motiu de celebració l'obertura de dos restaurants que fan servir el picant sense complexos. 

Masala73
© Maria Dias

Masala73

Restaurants Índia L'Antiga Esquerra de l'Eixample

En Jordi Aros, copropietari amb en Kuldeep Singh del nou Masala73 –primer van fer rodar un bus homònim–, opina que “entre la moda peruana i mexicana el paladar català està canviant”. I la moda índia? De restaurants indis a Barcelona, n’hi ha des de fa 25 anys. Masala73 no és un indi clàssic, d’aquells de 70 plats i carta de pell: “Tot gira al voltant dels curris”, diu, “perquè normalment en un indi el curri és un complement. Nosaltres en fem quatre i són principals. La resta són acompanyaments”. Kuldeep Singh, el soci indi, és un “diamant en brut”: “Jo era xef executiu i ell fregaplats en un restaurant. En sis anys va arribar a cap de cuina, i sobrat!”, diu. L’essència de Masala73 –un lloc nu, polit, sense barroquisme– “és fer servir les receptes de la família del Kuldeep i revaloritzar-les, amb tècnica i producte d’ara i aquí”. No volen ni sentir el terme fusió. I la veritat és que fan bé: la curta carta del Masala73 ofereix quatre curris excel·lents (verdures, pollastre 'tikka masala', corball i sobretot un suavíssim xai, amb mandonguilles de Ternasco DO). L’esperit de bus contemporani –noves receptes a base d’encreuar menjar de carrer – els portarà lluny: l’'alu tikki' –truita sense ou amb verdures i cigrons– té forma de bomba de la Barceloneta, amb una potent maionesa de curri. Brava de veritat. I qui vulgui un homenatge, doncs una potent ploma de porc de gla al forn tenduri, amb crosta de greix socarradet, deliciosa. El seu amic Ivan Surinder del Tandoor triomfa amb un

Spice BCN

Restaurants Sud-africana

Emocions amb capsaïcina: el Naim (sud-africà) i la seva dona Linn (noruega) han obert l'Spice BCN, el primer restaurant sud-africà de Barcelona. “Volia menjar com a casa” és la coartada d’obertura, a part del nínxol de mercat. L’Spice BCN és un 'fast food casolà'–la mare del propietari proveeix les receptes– en què el plat estrella són les tires de pollastre a la brasa amb “salses secretes” i arròs. El podeu triar en tres gradacions que van de la llimona amb herbes fins a un picant matisat i dolç però ferm. Està fet a la brasa estil sud-africà ('braii'), amb moltes espècies, i en Naim destaca que no hi tenen cap fregit. El lloc té gràcia: un bar de passadís amb una brasa de pedra volcànica i un ast, on es rosteix l’altre gran 'hit': el pollastre caribeny, perquè el cuiner és de Surinam. Feu postres: el púding de malva val molt la pena.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising