Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right La Gambeta

La Gambeta

Restaurants, Marisc Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
3 de 5 estrelles
012090603IG02.jpg
La Gambeta

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Els que ja tenim una certa edat encara recordem i enyorem el Teatre Malic, el primer teatre alternatiu de Catalunya. Era tan petit com acollidor, shi vivien moments màgics i durant la seva curta vida va rebre nombrosos i prestigiosos premis, com el de la Crítica. L’inquiet Xavi Ribó en certa manera li ret un homenatge amb lobertura de les portes de La Gambeta, un lloc del qual se sentirà parlar.

Qui ja va fundar Cavamar a la Barceloneta i Magnolia a Ciutat Vella, ara trasllada la seva experiència i saviesa a aquest lloc d’antics murs, un local molt ben decorat, on el luxe es confon agradablement amb la comoditat i on el comensal se sent a gust des de l’acollida fins que li entreguen la nota. La conjunció de pedra antiga i fusta dóna al lloc un glamur especial, i la bona distribució de les taules fa més agradable l’estada. Hi ha un apartat en un dels seus laterals que pot ser utilitzat com a reservat per a una taula de celebracions.

Ubicat en front del mercat del Born, La Gambeta s’uneix al gremi dels bons llocs on els productes del mar hi tenen cabuda. Parlem també de la Taverna del Born, Rosal, Big Fish, La Paradeta, Cal Pep i Delfín, entre d’altres. La Gambeta destaca pels seus peixos a la sal i, sobretot, per les gambes de compra diària a les barques que arriben a la Barceloneta.

Els peixos, exposats a l’entrada, es poden compartir ja que són peces grans i també se serveixen filetejats, com el que vam tastar el dia de la nostra visita. A causa de l’abundant presència de turistes, la carta comença amb l’oferta de tapes, entre les quals destaquen les gambes fresques amb allada i les croquetes de bacallà.

També es pot començar per calamarsons a l’andalusa (puntillas) i calamarsets a la paella, o també amb tapes ibèriques. L’amanida tèbia de gamba fresca amb vinagreta de cítrics i el carpaccio de bacallà poden ser entrants que vénen de gust, tot i que ens hem inclinat per una escalivada amb anxoves ben preparada per la cuina que dirigeix l’eivissenc Jordi, que ja ens va fer gaudir molts anys a Cavamar. 

Les pastes i els risottos, les paelles i els arrossos són alternatives als peixos i al marisc que ofereix la casa. Entre aquests darrers, a banda de les orades i del llobarro a la sal, les supremes de llobarro amb espàrrecs de marge i cremós de patata i l’orada amb samfaina i encenalls de pinyons, hi ha un milfulls de salmó amb formatge a la crema de iogurt àcid pensat per a vegetarians i que és un plat molt complet. De moment, hi ha excel·lents vins de la Rioja, encara que hi falten alguns bons representants de Catalunya. El temps anirà completant l’oferta.–Marcelo Aparicio.

Publicat

Detalls

Adreça Fusina, 3
Born-Ribera
Barcelona
08003
Transport Barceloneta (Línies: L4)
Contacte
També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers