Els qui coneixíem el savoir faire de José Calvo al Bacus no ens hem sorprès en visitar el seu reeixit Sant Martí. Aquest és un restaurant molt ben instal·lat, amb una cuina amb llum natural molt ben concebuda i amb tots els detalls que agraden al comensal. Això és obra de la seva esposa, l’Olga.
Com el seu nom indica, es troba en aquest barri que va cobrant força i qualitat a mesura que avancen les obres de l’estació de la Sagrera limítrofa. Al migdia omple els diferents menjadors amb capacitat total per a més d’un centenar de comensals, gràcies a un menú de 10,70 euros, IVA inclòs, amb pa i postres, però sense cafè.
El dia de la nostra visita la proposta era: amanida amb pinya, cranc i salsa rosa, sopa de tomàquet amb formatge fresc o ravioli de poma amb crema de fruits secs entre els primers; i bistec amb guarnició, lluç fresc amb arròs saltat amb verdures o llom de porc amb cinc pebres. Però nosaltres vam preferir fer un popurri i tastar les exquisides croquetes de pernil (6,50 €), unes rigoroses anxoves del cantàbric (8,80 €), uns molt bons trossets de calamarsons i sípia a l’andalusa (7,50 €), el rosbif amb rocafort creació de la casa (12,75 €), els calamars amb arròs negre i samfaina (13,38 €), un formidable foie gras fresc sobre mango (14,55 €), que ja voldrien servir-lo amb aquesta qualitat al centre de la city, i un arròs cremós de calamars.
Són també molt recomanables els peus de porc farcits amb botifarra d’arròs i pinyons (12,50 €) i els ous ferrats amb pernil i patates pobres (11,50 €).
Els arrossos s’elaboren amb la varietat bomba i l’estrella és l’arròs caldós amb llamàntol (22,75 €). La cuina és tranquil·la, els plats estan molt ben presentats, en taules on s’ha tingut cura de tots els detalls de vaixella, joc de coberts i presentació. Els salons són amplis i al migdia tots gaudeixen de llum natural, la qual cosa fa que guanyin calidesa a la nit gràcies a una il·luminació molt ben estudiada.
Com no podia ser de cap altra manera, tractant-se d’un detallista com és José Calvo, el capítol vins mereix també una aprovació majúscula. No només per l’esforç a buscar bons vins, poc coneguts i a preus raonables, sinó que les copes són les que corresponen i les temperatures també per acompanyar una cuina mimada i familiar. En un dels costats del local es muntarà en breu una botiga de productes, plats preparats i celler seleccionat.
Els dijous a la nit els Calvo ofereixen un menú degustació basat en productes del mar, superb. No s’hi ha de faltar. – Marcelo Aparicio .
Sant Martí (TANCAT)
Time Out diu
Detalls
- Adreça
- Pont del Treball Digne, 11
- Sant Martí
- Barcelona
- 08020
- Contacte
- Veure Web
- 93 313 10 83
- Transport
- La Pau (Línies: L2-L4)
- Horaris
- dill a dium. 13 a 16h dij, a diss 20,30 a 23,30
Discover Time Out original video