Situat al cor alt de Barcelona, al número 265 del carrer Aribau (Sant Gervasi – Sarrià), el restaurant i cocteleria El Volador continua la tradició culinària familiar i ret homenatge a Manuel Zamudio “Shilinsky” i Catalina Cole, fundadors de l’emblemàtica Embajada Jarocha, establerta a Ciutat de Mèxic l’any 1979. Els sabors s’entrellacen en una dansa vibrant de picants, àcids, dolços i salats, una experiència que, si teniu sort, es complementa amb espectacles en directe, des de concerts fins a xous temàtics.
Un menú ple de sabor
La proposta culinària se centra en marisc, carns selectes i productes de proximitat amb el toc mexicà a la brasa, aplicant tant tècniques de la cuina prehispànica com de la cuina d’avantguarda. La cuina semioberta permet al comensal gaudir d’aquest espectacle emocionant.
Ofereixen un menú degustació pensat com un recorregut sensorial pel Mèxic profund en 8 temps. Algunes creacions destacades són la galta de porc Duroc al pibil, el magret d’ànec amb mole de la Chichi (àvia maia), ceviche de corvina amb pop a l’all, aguachile de vieira i una varietat de plats frescos i plens de contrastos.
L’experiència es completa amb una selecció única de destil·lats d’agave —mezcal, tequila, raicilla, bacanora i més—, i una cocteleria d’autor que combina ingredients autòctons amb tècniques contemporànies per aconseguir còctels memorables.
Un viatge gastronòmic amb història
Fundat per Gerardo Zamudio (fundador) i Edilma Da Luz (cofundadora), El Volador neix com a evolució del projecte Ay Papantla (Vic), amb la visió de representar un Mèxic contemporani que també mira cap al passat. De fet, El Volador s’inspira en el racó gastronòmic La Antigua Embajada Jarocha fundat el 1971 a Ciutat de Mèxic, cèlebre per la seva cuina veracruzana i esmorzars amb música en directe.
En aquest espai, cada detall —des del plat fins a l’ambientació— està pensat per mostrar la cara més artística de la cultura mexicana. Cada racó està elaborat a base d’art: forja artesanal de Daniel Navarro, làmpades de fulla de blat de moro de Natalia Gaminde, murals de Karen Rumbos i Font, taules Wixárikas de la comunitat huichola de Guadalupe Ocotán (Nayarit), pintura neoasteca d’Anna Repullo, i peces de parament tradicional com molcajetes tallats, calderes de coure michoacanès, talavera de Tlaxcala, vidre bufat de Tlaquepaque i ceràmica de Cholula.
Una celebració viva que va molt més enllà d’una gastronomia que fa pessigolles al paladar!