Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Shutterstock
shutterstock

Marques catalanes de cosmètica vegana i 'cruelty free'

Maquillatge, cura facial, corporal i fins i tot del cabell que no porten ingredients animals i són 'cruelty free'

Mireia Deu
Escrit per
Mireia Deu
Publicitat

La contaminació i una vida social atrafegada són factors condicionants per a la nostra pell, cos i cabell. Per aquest motiu, fer una bona tria dels productes de cosmètica òptims és especialment important. I per saber si els productes són adequats, hem de posar atenció als ingredients i a com han estat testats: l'objectiu és buscar una major presència de components naturals i processos més respectuosos amb el nostre entorn.

L'última tendència d'aquest sector és la cosmètica vegana i 'cruelty free', és a dir, els productes no poden contenir ingredients procedents d'animals ni productes generats a partir d'ells –ni llet, ni mel, ni baba de caragol–, i a més a més, ni els productes ni els seus components poden haver estat testats en animals.

El mar, la muntanya... la vegetació mediterrània fa que Catalunya sigui l'entorn perfecte per petar-ho en el sector de la cosmètica. Aquí et deixem una llista de 6 marques catalanes que són potencials perquè trobis la teva cosmètica 'top'.   

NO T'HO PERDIS: Botigues de Barcelona amb productes sense plàstic.

Cosmètica vegana catalana

Amai Hana
Amai Hana

Amai Hana

Susanna Asensio és la fundadora d'Amai Hana, una marca de productes cosmètics professionals 100% naturals amb propietats d'Aromateràpia i Fitoteràpia. Orientats a tractaments de qualitat per al món de l'estètica, terapeutes i farmàcies. Un dels seus punts forts és el vegetarianisme, per aquest motiu els seus ingredients són principis actius vegetals regeneradors –com el retinol–, reafirmants i estimulants a la formació de col·lagen. Tampoc testen en animals. 

 

Freshly Cosmetics
Freshly Cosmetics

Freshly Cosmetics

Segurament ja n'has sentit a parlar, però la veritat és que (només) fa sis anys que Freshly Cosmetics existeix al mercat. La marca, ideada per la Mireia, el Joan i el Miquel, va néixer amb l'objectiu d'oferir una cosmètica natural i saludable per purificar i revitalitzar la pell. Més del 99% dels seus ingredients i actius són provinents de la naturalesa –com l'àcid azelaic pels granets, concentrats probiòtics o diferents tipus de flors, entre d'altres–, són sostenibles –els seus embalatges no contenen plàstic–, i evidentment, són vegans i 'cruelty free'. 

 

Publicitat
MON
MON

MON

Cara, cos, cabell i aromateràpia 100% natural és el que trobaràs a MON. Una empresa que es va començar a formar a partir d'un propòsit: oferir una cosmètica de qualitat amb els millors ingredients purs extrets de la natura. Per fer-ho, des del 1993 han recorregut el món a la recerca del millor Karité o la millor Rosa Mosqueta. Ara, han aconseguit una producció que s'allunya dels perfums artificials i dels colorants o parabens, a MON treballen amb olis vegetals, extractes florals, destil·lats i macerats. El respecte per la vida animal és un valor innegociable per a la marca. 

Cocunat
Cocunat

Cocunat

Cocunat és una marca 'Toxic free' que amaga una història darrere. Sara Werner, la fundadora, va començar a interessar-se per la cosmètica natural per a ajudar a la seva mare, qui pateix Sensibilitat Química Múltiple, és a dir, sensibilitat a determinades substàncies químiques. Amb aquesta preocupació, Cocunat neix per a transformar la realitat i ser una marca 100% natural, lliure de toxicitats des de la formulació i fabricació, fins a l'embalatge. L'empresa és l'exemple de què per cuidar el cos i el rostre no necessitem més que productes naturals que afavoreixen a la salut humana, a la salut animal i al planeta.

Publicitat
EXTRA WILD
EXTRA WILD beauty

EXTRA WILD

Enfocades a una cosmètica eco de luxe per a la pell, tant per a home com per a dona, la Sara i Eva van crear EXTRA WILD beauty. Tenen un propòsit molt clar: animar a cadascú a estimar el seu propi ser, l'autenticitat i la bellesa natural de cada individu. I amb aquesta visió és lògic que tots els seus productes estiguin pensats per adaptar-se a tota mena de pells –adéu a les distincions–, els seus ingredients siguin vegans i 'cruelty free', i que tots els seus embalatges siguin eco-sostenibles –no hi ha lloc per a res que no sigui natural.

Vega Cosmética
Vega Cosmética

Vega Cosmética

A Vega Cosmética fabriquen gels de bany, xampú i crema hidratant per a la cura del cos i el cabell d'una forma natural, sense risc d'irritació i no invasiva pel medi ambient. Tenen dues tipologies d'ingredients: els d'ús sintètic, que durant la producció no s'hagi efectuat processos enzimàtics o de fermentació, i els d'origen natural que són aquells derivats d'olis. 

 

Publicitat
Natura Organics
© Shutterstock

Natura Organics

Ètic, pur i natural. Així és Natura Organics, la marca que vol transmetre l'amor per la natura i les plantes i que promet oferir-te productes 'plant based' i 'cruelty free'. Tenen cosmètica hidroalcohòlica elaborada a partir de només quatre ingredients: aigua, extractes d'Aloe Vera, glicerina (vegetal) i Etanol (vegetal). 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat