Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 10 obres que has de veure si tens menys de 30 anys

10 obres que has de veure si tens menys de 30 anys

Encara que sembli mentida, la cartellera de Barcelona va carregada d'obres de teatre dirigides als joves

This is Real Love
© Clàudia Serrahima This is Real Love
Per Andreu Gomila |
Advertising

Sovint, amb raó, els joves es queixen que no hi ha teatre per a ells en les estrenes de la setmana. Que el teatre de Barcelona va adreçat a gent gran, públic amb una situació acomodada que pot pagar-se una entrada. Però aquesta tempoada sembla que la cosa canvia una mica, ja que els teatres públics i privats s'han posat les piles per oferir espectacles fets per gent jove i/o que siguin atractius per als joves. Almenys damunt del paper.

NO T'HO PERDIS: Com anar al teatre per 12 euros... o menys

El top 10

1
Así bailan las putas
Teatre

Así bailan las putas

icon-location-pin Escenari Joan Brossa, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
icon-calendar

Espectacle que parteix de l’acceptació de la nostra vulnerabilitat, contradiccions i incerteses i de l’apoderament que aquest reconeixement propicia. I com millor que movent l’esquelet? Acompanyats de la Júlia Bertran i la seva professora de ball, l’Ana Chinchilla, 'Así bailan las putas' és una classe singular de twerking; una presa de consciència de la mirada patriarcal amb què entenem el món, i una crida a transformar-la.

2
Kràmpack
Teatre

Kràmpack

icon-location-pin Aquitània Teatre, La Nova Esquerra de l'Eixample
icon-calendar

'Kràmpack', el debut com a dramaturg de Jordi Sánchez ('Plats Bruts', 'La que se avecina'), torna a la cartellera de la ciutat després de més de 20 anys sense ser-hi present. Dirigida ara per Pep Antón Gómez i protagonitzada per Jaume Casals, Lídia Casanova, Àlex Ferré i Mikel Iglesias, el text de Sánchez narra la història de quatre amics que se'n van a viure junts, i entre els quals hi ha, a banda d'amistat, una forta tensió sexual. Una comèdia al pur estil sit-com dels anys 90 ('Friends', 'Frasier' o la pròpia 'Plats Bruts'), amb un to irreverent que s'ha mantingut fresc després de 25 anys de la seva creació.

Advertising
3
Habitació 1: Ultima Thule
Teatre

Escena Poblenou 2019: Habitació 1. Ultima Thule

icon-location-pin Teatre Nacional de Catalunya, Fort Pienc
icon-calendar

Un individu acut a una sessió de teràpia: Com vens avui? La resposta es converteix en cos, moviment i accions que despleguen un mapa de l’interior d’aquesta persona. Un viatge oníric per diferents regions de l’inconscient on el que defineix una persona és allò que no ha fet o no farà mai. Ultima Thule fa referència a tot lloc que es troba més enllà del món conegut, la NASA va batejar a l’objecte astronòmic explorat més llunyà del sistema solar amb aquest nom; t’hi endinsaries?

4
This is Real Love
© Clàudia Serrahima
Teatre

This is real love

icon-location-pin Teatre Lliure: Gràcia, Vila de Gràcia
icon-calendar

"Aleshores, Elena i Max han trencat de veritat?" Elena (Martín) i Max (Grosse Majench) són/eren parella i formen part del Col·lectiu VVAA. En aquest dubte compartit per dos espectadors a la sortida del teatre es troba la fortalesa i la debilitat de 'This is real love', el seu últim projecte. Aquesta estimulant proposta (festa trapeton, ritual new-age, performance, coreografia participativa i Ted Talks) peca de certa característica generacional: no acabar de clavar dents i urpes en els importants temes que toca i denuncia.

Time Out diu
Advertising
5
Set of Sets
Dansa

Set of Sets

icon-location-pin Mercat de les Flors, El Poble-sec
icon-calendar

La nova creació de la companyia GN|MC, formada per Guy Nader i Maria Campos, recrea la repetició i el ritme en el moviment d’uns cossos que incessantment desafien la gravetat, com una metàfora de la naturalesa repetitiva de la mateixa existència i la idea de la persistència. 'Set of Sets' és un viatge de cooperació conjunta, de precisió i de rigor que du la nostra atenció cap a la percepció de l’infinit, el temps i la memòria creant un laberint sense fi de cossos en acció.

6
Les impuxibles
Foto: Les impuxibles
Teatre

Festival Clàssics 2019: Cosa/Cos

icon-location-pin CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, El Raval
icon-calendar

Les germanes Clara i Ariadna Peya són Les Impuxibles, una companyia que ens ha deleitat, tot i el seu curt temps de vida, amb espectacles com 'Suite Toc núm 6', sempre amb la música i la performance com a eixos vertebrades. Al Clàssics, a través d’un poemari en viu, una selecció personal de poemes de dones, Les Impuxibles visibilitzen el procés de destrucció del nostre propi cos per ser l’altra. Amb les seves paraules plantegen un qüestionament d’allò que s’ha establert culturalment com a canònic. Qüestionem el desig a través de la música. Ajuntem els cossos per celebrar que tenen gana. Segons Ari Peya, volen "visibilitzar la destrucció del cos per encaixar en un model".

Advertising
7
Posaré el meu cor en una safata
© Pablo Ricciardulli
Teatre

Posaré el meu cor en una safata

icon-location-pin Teatre Lliure: Montjuïc, El Poble-sec
icon-calendar

La actriu, creadora, professora i educadora social Carla Rovira ha estat escollida artista resident d’aquesta temporada al Teatre Lliure. La seva proposta d’estudi tracta de la mort i de com ens hi enfrontem.

Advertising