10 obres que has de veure si tens menys de 30 anys

Aquesta tardor, la cartellera de Barcelona va carregada d'obres de teatre dirigides als joves
Aüc
Aüc
Per Andreu Gomila |
Advertising

Sovint, amb raó, els joves es queixen que no hi ha teatre per a ells en les estrenes de la setmana. Que el teatre de Barcelona va adreçat a gent gran, públic amb una situació acomodada que pot pagar-se una entrada. Però aquesta tempoada sembla que la cosa canvia una mica, ja que els teatres públics i privats s'han posat les piles per oferir espectacles fets per gent jove i/o que siguin atractius per als joves. Almenys damunt del paper.

NO T'HO PERDIS: Els protagonistes dels musicals de la temporada

1
Parecer felices
Dansa

SÂLMON< 19: Parecer felices

icon-location-pin Antic Teatre, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
icon-calendar

'Parecer Felices' és una recerca escènica que parteix de les diferents realitats que vivim, dels diferents personatges que encarnem per tal de què això que diem vida no se’ns en vagi de les mans.

2
Aüc
Teatre

Aüc

icon-location-pin Teatre Lliure: Montjuïc, El Poble-sec
icon-calendar

Després d’aquell 'Limbo' en què reivindicaven la identitat sexual, Ariadna i Clara Peya, aquest cop amb Carla Rovira, han elaborat un espectacle sobre la violència sexual que pateixen les dones. Una creació feta des de la més absoluta llibertat i compromís. La llibertat que justament se li arrabassa a la dona no només per la violència física sinó per un seguit de actituds, comportaments i comentaris arrelats en una societat que en certs àmbits socials segueix sent molt masclista. Diuen en el dossier de premsa que 'Aüc' és allò que se sent entre les costures del silenci i la ràbia.

Time Out diu
Advertising
3
Catalina
Dansa

SÂLMON< 19: Catalina

icon-location-pin Antic Teatre, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
icon-calendar

Catalina peca de dansa i de literatura, però expia la seva cultura amb poca vergonya. El col·lectiu Iniciativa Sexual Femenina neix el 2017 en el centre social au¬togestionat Can Vies de Barcelona amb el desig d’apropar-se a la dansa contemporània des d’una perspectiva feminista, llibertària i antiacademicista.

4
Les Dames del Perpetu Socors
Teatre

Les Dames del Perpetu Socors

icon-location-pin Teatre Condal, El Poble-sec
icon-calendar

Del creador de Billy Elliot i nominada a dos Premis Olivier, els Oscars del teatre britànic, 'Les Dames del Perpetu Socors' és un gran himne a l’amistat i a la joventut. Una història divertida, punyent i grollera sobre sis amigues, components d’un cor catòlic, que en un moment àlgid de canvis es perden a la ciutat d’Edimburg.

Advertising
5
Dark Field Analysis
Dansa

SÂLMON< 19: Dark Field Analysis

icon-location-pin Mercat de les Flors, El Poble-sec
icon-calendar

El coreògraf Jefta van Dinther, que treballa entre Estocolm i Berlín, té com a centre del seu treball un moviment rigorós que investiga en relació a llum, so i materials. Aquesta peça apel·la a la intensitat d’estar viu i ens posa a nosaltres, els humans, en relació amb altres formes de vida.

6
El futur
© David Ruano
Teatre

El futur

icon-location-pin Teatre Nacional de Catalunya, Fort Pienc
icon-calendar

La noia coneix l’home estranger. Podria no haver passat, però passa. L’home estranger fuig del seu passat. La noia fuig del seu futur. L’home estranger vol anar a Estocolm per trobar-se amb algú, però hi ha problemes. De burocràcia. I de fronteres. La noia s’acaba de treure el carnet de conduir i vol fer alguna cosa perquè el seu pare s’enfadi de veritat. I justament fa tres dies que el pare de la noia s’ha comprat un cotxe nou. Tota aquesta història podria no haver passat, però passa. Ha passat. Passarà. El futur és aquella cosa que quan arriba, deixa d’existir. Es pot fugir d’allò que encara no existeix?

Advertising
7
El temps que estiguem junts
© Ros Ribas
Teatre

El temps que estiguem junts

icon-location-pin Teatre Lliure: Montjuïc, El Poble-sec
icon-calendar

La primera escena de l'obra que ha escrit Pablo Messiez per a La Kompanyia ja ens deixa bocabadats: una dona que vol llogar el pis de l'àvia, mentre espera els futurs inquilins, destapa els mobles per descobrir-nos gent arraulida que plora de manera desconsolada. Ella no els veu. I ja ens fica de ple en la ficció de dos temps paral·lels, el present de la parella que viurà a la casa, i el passat proper dels ploraners. No han calgut ni cinc minuts. Genial. Sí, 'El temps que estiguem junts' comença molt amunt i es mantindrà sempre molt amunt. Fins i tot pujarà més.

Time Out diu
Advertising