Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 10 obres que has de veure si tens menys de 30 anys

10 obres que has de veure si tens menys de 30 anys

Encara que sembli mentida, la cartellera de Barcelona va carregada d'obres de teatre dirigides als joves

Future Lovers
Future Lovers
Per Andreu Gomila |
Advertising

Sovint, amb raó, els joves es queixen que no hi ha teatre per a ells en les estrenes de la setmana. Que el teatre de Barcelona va adreçat a gent gran, públic amb una situació acomodada que pot pagar-se una entrada. Però aquesta tempoada sembla que la cosa canvia una mica, ja que els teatres públics i privats s'han posat les piles per oferir espectacles fets per gent jove i/o que siguin atractius per als joves. Almenys damunt del paper.

NO T'HO PERDIS: Com anar al teatre per 12 euros... o menys

1
White Bouncy Castle
© Marc Andreu
Dansa

Grec 2019: White Bouncy Castle

icon-location-pin Museu Nacional d'Art de Catalunya. MNAC, Sants - Montjuïc
icon-calendar

'White Bouncy Castle' és un espai coreogràfic pensat pel gran coreògraf nord-america William Forsythe amb l'objectiu d'acollir exclusivament espectadors i espectadores i que, per tant, no requereix de cap intèrpret. És un cub gegantí que pren la forma d'una mena de gran castell inflable de color blanc dins del qual les persones que el visiten estan convidades a deixar-se caure i rebotar, a sentir el seu cos completament desestabilitzat al so d'una composició musical creada per Joel Ryan. Gaudiu de l'absurd social que representa i de les sensacions, gairebé addictives, que us provocarà.

2
Falaise
Foto: François Passesini
Teatre, Circ

Grec 2019: Falaise

icon-location-pin Teatre Lliure: Montjuïc, El Poble-sec
icon-calendar

Després del 'Là' del Grec 2018, no ens errem gaire si diem que la segona part del díptic engegat pels Baró d'Evel de Blai Mateu i Camille Decouyrte és del més esperat del festival d'aquest any. El blanc i el negre tornen a tenyir l'escenari i els vestits dels intèrprets, uns artistes que protagonitzen una mena de ritual o cerimònia en moviment que troba la seva força en la unitat d'un grup impulsat per una mateixa energia. Treballen i dansen plegats i a l'uníson sense renunciar, però, a les seves personalitats particulars i prenent cadascun els seus propis riscos.

Advertising
3
En masse
Foto: David Kelly
Teatre, Circ

Grec 2019: En masse

icon-location-pin Palau de la Música Catalana, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
icon-calendar

La companyia de circ australiana Circa, una de les millors del món, torna a Barcelona amb una nova producció que és un viatge tendre i salvatge que ens presenta dues visions dels extrems de l'existència humana amb música de Schubert i Stravinski. Deu artistes de la companyia ens tornaran a sorprendre amb la seva perfecció tècnica i les seves acrobàcies mentre tres músics, incloent-hi un tenor local i dos pianistes, interpreten la banda sonora en directe.

4
El pequeño poni
Teatre

El pequeño poni

icon-location-pin Sala Flyhard, Sants - Montjuïc
icon-calendar

Després d'estrenar-se a més de 15 països, 'El pequeño poni', de l'autor andalús Paco Bezerra arriba per primer cop a Catalunya. Basada en diversos casos reals, l'obra parla de l’assetjament escolar i de com els pares del Luismi afronten la situació des de punts de vista contraposats. En Luismi té deu anys i gairebé sempre va a l’escola amb la seva motxilla de 'My little pony'. Diu que és un talismà per a ell, que li porta sort i que el protegeix, però, un dia, el director de l’escola li prohibeix l’entrada al centre si continua portant aquella motxilla.

Advertising