2 M'encanta
Guarda-ho

Les estrenes de teatre la setmana a Barcelona

Les obres de teatre i dansa que arriben a la cartellera aquests dies

© Iván Moreno

Aquestes són les estrenes més destacades que arriben a la cartellera de Barcelona al llarg d'aquesta setmana. També incloem les reposicions, els espectacles que tornen després d'uns mesos llunys dels escenaris . I si voleu saber quines obres són les millor valorades per la crítica de Time Out podeu visitar les obres de teatre que no et pots perdre, amb totes les valoracions dels nostres experts.

 

1

La bellesa

L'autora i directora Marta Galán pren enguany el relleu del projecte artístic comunitari amb les veïnes del Casc Antic, una proposta que lidera l'Antic Teatre des de fa més de cinc anys. Galán presenta, en col·laboració amb les participants, una primera fase del treball que estan duent a terme. La proposta explora la bellesa d'unes protagonistes que envelleixen, i que fan palesa la seva bellesa mitjançant textos, imatges i accions diverses. Són, en definitiva, les memòries imprescindibles d'unes dones, treballadores, mares i filles, que ens ofereixen una alternativa als relats oficials.

Llegir-ne més
Antic Teatre , Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera Fins al Diumenge 25 febrer 2018
2

Sugar (Con faldas y a lo loco)

3 de 5 estrelles

A favor de 'Sugar': 1) Xavi Duch, que es llueix cantant i ballant i es diverteix en el seu trànsit cap a la feminitat. 2) Els números coreogràfics de conjunt de Laura Olivella, que aprofita molt bé l'espai central del teatre amb un estil Broadway clàssic.En contra de 'Sugar': 1) la falta de ritme de la direcció de Pau Doz; la sensació de massa temps morts en una història que hauria de tenir –com a l'època– swing. 2) la manca de nervi en la direcció d'actors.

Llegir-ne més
Coliseum , L'Antiga Esquerra de l'Eixample Fins al Diumenge 1 abril 2018
Advertising
3

La partida

Espectacle de dansa i futbol inspirat en la pel·lícula italiana 'L’arbitro', de Paolo Zucca on Vero Zendoya planteja l’enfrontament entre dos mons antagònics, futbol i dansa. La peça, que ha rebut el premi Moritz al millor espectacle de la Fira de Tàrrega 2015 i el Premi de la Crítica 2015, reflexiona sobre els valors socials i els límits entre l’esport i l’espectacle. Les 5 ballarines d’aquest espectacle s’enfronten a futbolistes reals. La banda sonora està creada per la violinista i compositora Adele Madau, que la interpreta en directe amb una banda de músics que augmenten la pulsió dels partits en directe

Llegir-ne més
Mercat de les Flors , El Poble-sec Fins al Diumenge 25 febrer 2018
4

Els dies que vindran

Cristina Cervià i La Sueca es nodreixen de l'univers insondable de Txèkhov per fixar-se en una de les constants del dramaturg rus: l’esperança en alguna cosa millor que ha d’arribar a la nostra existència, encara que aquest anhel sigui un miratge, una utopia que mai podrem assolir del tot. Sobretot s’han fixat en els personatges femenins, dones imaginades fa més de cent anys que s’anticipen i ens permeten revisar la realitat: la lluita per aconseguir allò que anhelem, a pesar de tot. Una mirada contemporània, reivindicativa i genuïna sobre els arquetips femenins txekhovians.

Compra aquí Llegir-ne més
Teatre Akadèmia , L'Antiga Esquerra de l'Eixample Fins al Diumenge 4 març 2018
Advertising
5

SÂLMON 18: Este lugar entre. Prethink and free action

Treball que reuneix tres coreografies per a dues intèrprets. La investigació se centra en els intersticis que es generen entre l’expectativa d’una narrativa i l’intent per fugir de la creació de significat. Un treball d’experimentació rigorós, decantat i precís que es converteix immediatament en referent. Bea Fernández, cofundadora de Las Santas i codirectora de La Poderosa, és una de les figures claus de l’escena contemporània local.

Llegir-ne més
Hiroshima , El Poble-sec Fins al Dissabte 24 febrer 2018
Advertising
7

Et vindré a tapar

3 de 5 estrelles

Ella espera. Desespera. No sap que li ha passat al marit des de que va marxar a la guerra. És mort? És viu? On és? Què ha de fer? 'Et vindré a parlar' ens parla del dolor, de la impotència de les dones de la Guerra Civil espanyola a través del viatge que tres d’elles fan el 1940 a la recerca d’en Joan. Ho fa des de la insuportable absència que pateixen per recordar-nos que moltes van morir sense saber, confrontades amb una democràcia que amaga la seva culpa i la seva complicitat sota terra.

Llegir-ne més
Teatre La Vilella , El Poble-sec Fins al Diumenge 4 març 2018

Comentaris

0 comments