Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les estrenes de teatre de la setmana a Barcelona

Les estrenes de teatre de la setmana a Barcelona

Les obres de teatre i dansa que arriben a la cartellera aquests dies
Kingdom
© Vicenç Viaplana Kingdom
Per Andreu Gomila
Advertising

Aquestes són les estrenes més destacades que arriben a la cartellera de Barcelona al llarg d'aquesta setmana. També incloem les reposicions, els espectacles que tornen després d'uns mesos llunys dels escenaris . I si voleu saber quines obres són les millor valorades per la crítica de Time Out podeu visitar les obres de teatre que no et pots perdre, amb totes les valoracions dels nostres experts.


NO T'HO PERDIS: 50 coses que has de fer a Barcelona

 

1
La Reina de la Bellesa de Leenane
Teatre

La Reina de la Bellesa de Leenane

icon-location-pin Més d'una ubicació
icon-calendar

laperla29 porta al teatre de la Biblioteca de Catalunya aquest text àcid de Martin McDonagh amb el toc de duresa i d'humor que tant representa al dramaturg britànic. Dirigida per Julio Manrique, la obra està ambientada en un petit poble, Leenane, al comptat irlandès de Connemara. Descobrirem la vida de la Maureen, una dona soltera de 40 anys que viu en una casa antiga amb la seva vella i despòtica mare, la Mag, d'uns 70 anys. L'arribada dels germans Pato i Ray Dooley alterarà la vida de les dones, almenys per uns dies.

2
Davant la jubilació
© Felipe Mena
Teatre

Davant la jubilació

icon-location-pin Teatre Lliure: Gràcia, Vila de Gràcia
icon-calendar

Al final del primer acte, Vera (Mercè Arànega) li diu a la seva germana tetraplègica Clara (Marta Angelat) que potser en Rudolf (Pep Cruz), el germà, voldrà que aquesta nit es posi el vestit de presoner, com l’any passat. A la paret, senyoreja penjat un vestit d’oficial de les SS. Vera repeteix que és autèntic, sense gaire convicció, un xic commoguda, i es disposa a planxar-lo, on abans ha allisat la toga de president de l’audiència de Rudolf. Acciona el vapor de la planxa, alena i fa el moviment d’escometre el vestit. Però s’atura i corre cap a la finestra, l’obre i agafa aire.

Time Out diu
Advertising
3
Kingdom
Teatre

Kingdom

icon-location-pin Teatre Lliure: Montjuïc, El Poble-sec
icon-calendar

L'Agrupación Señor Serrano ho ha aconseguit. Després d'anys i panys creant espectacles petits, gairebé de butxaca, amb el trio associat (Àlex Serrano, Pau Palacios, Ferran Dordal) donant la cara i tot el cos en escena, han parit a 'Kingdom', un xou expansiu, una nova clau de volta en el seu llenguatge escènic, potser una mica més cap a la 'performance', entre 'Brickman Brando Bubble Boom' i 'Birdie'. Han creat un xou amb cinc intèrprets multidisciplinars en escena, música a tot drap, projeccions, vídeo i una història sobre el capitalisme explicada a través de l'exportació dels plàtans.

Time Out diu
4
Pas Pleurer
© D.R.
Teatre

Festival de Teatre en Francès de Barcelona

El Oui! Festival de Teatre en Francès de Barcelona tornar aquest febrer. S’hi podran veure diversos espectacles escrits per autors francòfons. Una nova oportunitat per descobrir obres de teatre contemporani en francès, així com els seus autors, directors, intèrprets i companyies de l’escena francòfona. Tot, a Dau al Sec, l'Institut Francès, l'Institut del Teatre...

Advertising
5
D'à côté
Dansa

D’à côté

icon-location-pin Mercat de les Flors, El Poble-sec
icon-calendar

La primera peça per a públic jove del coreògraf francès Christian Rizzo és un conte que mostra l'evolució de tres éssers. Aparicions i desaparicions construeixen un paisatge en moviment sobre l'escenari, on la dansa i els objectes dialoguen amb la llum i el so i despleguen un espai oníric en què cada protagonista invita els altres al seu món. I abans de l'espectacle, al hall del Mercat us espera la sessió gratuïta 'Una horeta abans', una forma divertida d'introduir els nens i els pares als espectacles a través de jocs i experiències sensorials.

6
La Delació
Teatre

La Delació

icon-location-pin Antic Teatre, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
icon-calendar

1949: Joan Vilella, Josep Puertas i Josep Bertobillo, col·laboradors de la guerrilla que lluitava contra el franquisme al Berguedà, són arrestats i afusellats després de quatre dies de tortures a la caserna de la Guàrdia Civil. Durant la detenció, en Bertobillo va poder saltar per la finestra i refugiar-se a l’estable d’una casa veïna. L’amo el va reconèixer i delatar. Malgrat la concreció d’aquest punt de partida, cerquem la universalitat del concepte (l’acció de detalar) passant per episodis diversos, com la delació de Judes Iscariot, la pàgina de delacions dels Mossos d’Esquadra, l’escola de la nostra infantesa… La Delació és una reflexió entorn de les motivacions que es mouen i els mecanismes de poder que alimenten el feroç engranatge de la delació.

Advertising
7
Follow the leader
© Xevixavixou
Teatre

Follow the leader

icon-location-pin Aquitània Teatre, La Nova Esquerra de l'Eixample
icon-calendar

Elvis Presley, el Rei del Rock, va revolucionar el món de la música cap a la dècada dels 50 i se’l considera el precursor d’un dels principals fenòmens socials que la música ha aportat a la cultura de masses: el fenomen fan. Aquest espectacle de la companyai XeviXaviXou de Xevi Dorca i Xavi Estrada ret homenatge als grans músics, als seus nombrosos fans i alhora, ens convida a reflexionar a l'entorn de la fama en l’escena musical.

8
Els dies mentits
Teatre

Els dies mentits

icon-location-pin Sala Flyhard, Sants - Montjuïc
icon-calendar

A partir de dones reals i anònimes i la seva experiència, Marta Aran ha escrit 'Els dies mentits', un monòleg on es parlarà de l'anorgàsmia i el tabú que suposa dins d'una societat on tothom ha de tenir una sexualitat plena per sentir-se integrat. Un text, escrit des de les mentides que ens diem i ens diuen.

Compra entrades de teatre aquí!

More to explore

Advertising