Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

1984

  • Teatre
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles

De: George Orwell. Adaptació teatral de Michael Gene Sullivan. Versió catalana de l'adaptació Lluís-Anton Baulenas. Dir: Victor Alvaro. Amb: Andreu Rifé, Lluís Canet, Savina Figueras, Tono Saló, Frank Capdet i la col·laboració de Carles Canut.

George Orwell va escriure '1984' entre els anys 1948 i 1949 i la seva descripció d’una societat distòpica (un món futur de malson) ha transcendit les circumstàncies històriques que Orwell vivia i que va imaginar a la novel·la sense poder, lògicament, endevinar els progressos tecnològics que defineixen la nostra realitat. Una realitat més perversa si és possible que la dictadura del Gran Germà, camuflada en tot cas darrere d’un escenari global més polièdric i confús. El relat, en si mateix,  no resulta proper, però si ho són determinades reflexions de l'escriptor i periodista com la idea de la ignorància esperonada per l’empobriment i reducció de la llengua, la vigilància omnipresent (NSA) o la necessitat de les guerres per mantenir el sistema classista neoliberal fins a les últimes conseqüències.

L’adaptació, de Michael Gene, és fidel a l’original. Ens presenta l’interrogatori de Winston Smith, un revoltat que s'ha que 'curar' abans d'aniquilar-lo. A la funció li pesa la disfunció del text, de ciència-ficció en el seu moment, amb la realitat que vivim. Malgrat la molt encertada posada en escena de Victor Álvaro, que desdobla el protagonista amb els seus interrogadors, i un així mateix encertat moviment dels personatges, el text es fa feixuc, poc interessant. La historia d’amor, que sembla que pot salvar l’esser humà, salva també l’espectacle que agafa embranzida a la mitja hora, fins al final. Una aposta interessant i una interpretació molt treballada amb el pinyol de Carles Canut com el perfecte malvat.   

Detalls

Adreça
Preu
18-20 €
Horaris
De dc. a ds., 20 h. Dg., 17 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà