Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

39 esglaons

  • Teatre
  • 3 de 5 estrelles
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Hi ha històries que donen molt de si. I la novel·la de suspens que John Buchan va escriure el 1915 sota el títol Els 39 esglaons és una d'aquestes, ja que amb més o menys fidelitat ha donat lloc a quatre versions cinematogràfiques, la més famosa de les quals és la que va firmar Alfred Hictchcock el 1953. I és aquesta versió la que ara arriba en llengua catalana al Capitol, Sala Pepe Rubianes, en un projecte liderat, dirigit, coproduït i protagonitzat per Abel Folk.

La funció segueix fil per randa l'argument de la pel·lícula, però si aquesta cavalcava entre el misteri i allò romàntic, al teatre la clau, la convenció, és la comèdia ben temperada, la paròdia sense embuts dels personatges i del que els passa en aquesta història de l'innocent ficat en un embolic d'espies, morts i persecucions. No és una funció fàcil perquè està farcida de petits detalls, des de gestuals fins a mecànics, i de jocs escenogràfics, d'atrezzo volem dir, i de llums. Tot plegat ha de funcionar com un rellotge no sols per mantenir el ritme sinó per aconseguir l'eficàcia dels gags, mentre dos dels intèrprets van canviant de personatge en exercicis d'autèntic fregolisme.

Abel Folk dóna molt bé per al paper del dandi Richard Hannay i l'ha encertat d'envoltar-se de tres intèrprets que han freqüentat ben poc els escenaris però molt coneguts per la seva participació setmanal als programes Crackòvia i Polònia. Mireia Portas s'encarrega dels papers femenins i Jordi Ríos i David Olivares de la resta, que són una pila i que són episòdics però molt agraïts des del punt de vista còmic, tot i que sigui des d'una certa exageració. Comèdia intranscendent però original i graciosa de la qual es gaudeix gràcies al bon treball col·lectiu i a una direcció atenta als petits detalls. –Santi Fondevila.

Detalls

Adreça
Preu
28 €
Horaris
De dj. a dv., 21 h. Ds., 18 i 21 h. Dg., 18 h.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà