Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aventura!

  • Teatre
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

“He escrit Aventura! per fer pujar dalt de l’escenari els fantasmes que em produeix aquesta crisis... El problema no és només econòmic. És sobre tot ètic-ideològic-polític. El problema és la pèrdua de sobirania, el segrest de la democràcia que estem vivint. La covardia que s’està apoderant de nosaltres”. Tota una declaració d’intencions de l’autor i director Alfredo Sanzol per a la nova col·laboració amb la companyia catalana T de Teatre després de l’èxit de 'Delicades'. I com es tradueix això a l’escenari, en una obra de teatre que, a més, com no podia ser d’altra manera, ha d’estar impregnada d’humor. Perquè les T de Teatre ens hi han acostumat.

Sanzol, aquest cop, no juga amb l’acumulació d’esquetxos en un context determinat, com feia a l’espectacle abans citat o en d’altres que porten la seva firma, sinó que es planteja una història amb un principi i un final i amb uns personatges fixos per a cada intèrpret. S’allunya, així mateix, dels trets autobiogràfics. Una història poblada, això sí, de microescenes  que ens porten a Extremadura, Eivissa o a la Xina.

L’argument és, o sembla, senzill, i sens dubte actual. Sis socis d’una empresa, que no va malament però subsisteix sense més, es planteja acceptar l’oferta de compra d’un empresari xinès. L’espai escènic (Jordi Andújar), una gran oficina buida amb una taula i sis cadires, és una clara metàfora de la situació que vivim. On és l’activitat empresarial? On és la vida? Parets, només parets.

Sanzol ha escrit una comèdia agredolça que respon als plantejaments de l’autor de deixar que el drama col·lectiu s’instal·li a l’atmosfera i es manifesti sense dramatitzar en els personatges. Una comèdia quasi realista d’uns perfils humans desconcertats, que és plantegen fugir de l’entorn, de casa nostra, sense saber molt bé on anar i que verbalitzen les idees sobre el nostre moment. Dintre d’aquest marc depressiu, l’autor introdueix hàbilment moments d’humor que surten tant de les actituds com de la manera de dir el text dels intèrprets, tots ells (Mamen Duch, Marta Pérez, Carme Pla, Albert Ribalta, Jordi Rico i Àgata Roca) magnífics, clavant cadascuna de les rèpliques i assumint les exigències de la posada en escena. Allò quotidià es dóna la mà amb la sorpresa en un text ple d’enginy que cal recomanar de totes totes, encara que sortim del teatre satisfets per haver-ne gaudit, però confrontant la ficció amb la realitat que ens espera darrere la porta del teatre. Què fer?, que diria Lenin.  –Santi Fondevila .

Detalls

Adreça
Preu
20 €
Horaris
Ds., 20 h
Publicitat
També t'agradarà