Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda

  • Teatre
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
'De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda'
Foto: Teatre Borràs'De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda'
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Un autohomenatge de La Calòrica que ens permetrà conèixer la seva història i saber per què són la companyia del moment

Que un dels grans èxits de la temporada passada del TNC passi el Nadal al Borràs és gairebé un esdeveniment històric, un salt endavant important d'una companyia que fa més d'una dècada que, pas a pas, ha guanyat adeptes a una manera de fer teatre que té el centre de gravetat en la farsa i amb uns intèrprets extraordinaris que saben fer-ho tot.

'De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda' és un autohomenatge de La Calòrica, que ens parla del negacionisme climàtic, sí, però també d'una tropa que a finals de 2019 lloguen un local a L'Hospitalet i, al poc de ser-hi, es veuen obligats a establir un combat a mort contra la porqueria. Dos plans molt ben digerits pel director, Israel Solà, que es barregen a través de diàlegs àgils escrits per Joan Yago i que ja són marca de la casa.

Els calòrics Xavi Francès, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López, Marc Rius i Júlia Truyol tenen aquí l'ajuda de tota una diva, Mònica López, que els serveix per volar encara més amunt. I per fer-nos entendre que qualsevol cosa que ens passa avui dia és fruit de dues coses: del que hem fet i del que fem, de la poca cura amb què hem tractat el nostre entorn i de les decisions que prenguem en l'actualitat. Si tot això, que sembla tan feixuc, ens és servit de manera còmica i personal, com ho fa La Calòrica, marxem a casa amb la sensació no només d'haver gaudit d'un gran espectacle teatral, sinó també amb ulls nous respecte a tot els que ens diuen els que neguen que nedem dins la merda.

Escrit per
Andreu Gomila

Detalls

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà