Eduard II

Teatre
3 de 5 estrelles
Eduard II
Eduard II

Time Out diu

3 de 5 estrelles
Autor: Christopher Marlowe. Direcció: Roberto Romei. Traducció i dramatúrgia: Marc Rosich. Amb: Òscar Bosch, Ester Cort, Adrià Díaz, Pep Garcia-Pascual, José Pedro García Balada, Carles Gilabert, Santi Monreal, Ricard Sadurní.
 
'Eduard II' és l’obra més coneguda i representada del gran contemporani de Shakespeare, Christopher Marlowe. L’obra és un retrat de les relacions de poder en un regne dominat pels interessos particulars de tots plegats i les intrigues per aconseguir-los. El rei es desviu pel seu protegit i amant i s’enfronta amb els nobles amb l’ajuda de la reina despitada. És una gran tragèdia clàssica que Roberto Romei acosta a l’actualitat amb una lectura tan reduccionista com essencialista, que gira entorn d’un gronxador de pati d’escola envoltat de nens grans amb pantalons curts.
 
La versió és un compendi de 80 minuts que retrata amb habilitat el perfil de cadascun dels personatges. Sense més escenografia que l’esmentat gronxador i renunciant a qualsevol tipus de clímax, els actors de la companyia Parking Shakespeare narren la història a la qual introdueixen missatges a manera de comunicat de govern o de l’oposició amb voluntat satírica i que posen humor a tot plegat. Es tracta d’una maniobra per apropar el text als nostres dies i enviar el missatge que el temps passa però la lluita pel poder és si fa o no fa la mateixa, un curull de mentides, enganys i crims. Aquest recurs està en la línia de la lectura senzilla i pedagògica del director i resulta prou eficaç de cara al públic menys avesat a aquesta mena de textos, però planteja el dubte de si és necessari donar els missatges tan mastegats.
 
En el que no hi ha dubte és en el bon nivell d’interpretació. Els actors i l’actriu exhibeixen una agraïda claredat en la dicció i demostren que amb no res, o amb poc menys del que tingueren les companyies elisabetianes, es pot fer bon teatre.

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers