El joc de l’amor i de l’atzar

Teatre, Clàssic
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles

De: Pierre de Marivaux. Traducció: Salvador Oliva. Direcció: Josep Maria Flotats. Amb: Enric Cambray, Àlex Casanovas, Rubèn de Eguía, Guillem Gefaell, Vicky Luengo, Bernat Quintana, Mar Ulldemolins.

Josep Maria Flotats va venir fa més de 30 anys a Catalunya per mostrar l’excel·lència del teatre francès i en particular de la Commédie Française, a on treballava. A l’hora del seu retorn al Teatre Nacional sembla que ha volgut incidir amb allò que ell creu fonamental i a l’abast, tal com diu al programa de mà, només d’una elit d’intèrprets.

Flotats volia una obra exquisida i per això ha escollit un clàssic de Marivaux, servit segons els cànons de la gran institució teatral francesa que no altera els textos i es cenyeix als dictats dels autors en la confiança que l’excel·lència pugui superar els inconvenients d’una comèdia amb un argument i uns personatges prou llunyans.

Com saben, 'El joc de l’amor i de l’atzar' proposa la trobada d’una jove parella d’aristòcrates per conèixer-se abans del seu matrimoni. Ambdós, però, imaginaran una juguesca per a aprofundir en aquest coneixement a l’intercanviar els papers amb el seus criats.  

El títol ho diu. La comèdia és un joc i com a tal ha de desprendre l’esperit lúdic i el perfum de l’alegria de viure i d’enamorar-se. I en l’espectacle de Josep Maria Flotats trobem a faltar justament aquesta espurna vital, aquesta simpatia emocional que ens fa riure i entretenir.

Certament que la posada en escena és notable pel que fa a escenografia i vestuari. Certament que els intèrprets brillen, i és molt d’agrair, una claredat meridiana a l’hora de dir el text. Però no és suficient. De fet, només la sobrietat de Bernat Quintana i la picardia de Mar Ulldemolins ens transmeten l’esperit de l’obra, per més que Ruben d’Eguia ho intenti com un Arlequí passat de voltes.

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers