El pequeño poni

Teatre
Recomanat
4 de 5 estrelles
El pequeño poni
El pequeño poni

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquesta activitat encara es fa.

La crueltat dels nens a les escoles que deriva en l’anomenat 'bullying' és paradoxalment una qüestió educacional que, tot i la conscienciació imposada fa uns anys, segueix aportant casos terribles que poden acabar amb el suïcidi del menor assetjat. El dramaturg andalús Paco Bezerra aborda el tema a 'El pequeño poni', i ho fa a partir d’un fet real que va passar el 2015 a Carolina del Nord (EUA). No es tracta, però, d’un teatre documental i l’objectiu de l’autor diria que va més enllà del cas concret per plantejar una qüestió sistèmica de rebuig d’aquell que per ser gras, portar pantalons curts o el que sigui es converteix en víctima dels companys.

La motxilla amb un colorit i infantil grup de ponis, relacionats amb una sèrie de televisió americana que té seguidors tant petits com a adults, actua com a metàfora de que qualsevol diferència pot iniciar el procés d’assetjament. Bezerra, a més, intenta i aconsegueix mostrar-nos com les actituds i les reaccions dels pares en casos així poden resultar terriblement negatives per a l’afectat. Bezerra imagina una parella força primària sense recursos emocionals i intel·lectuals per afrontar la situació i que a la fi qüestiona fins i tot el vincle matrimonial. Molt ben dialogada i amb algun 'insert' visual i un esplèndid lament sonor de la mare, la funció ofereix una magnifica interpretació de Glòria Sirvent ben secundada per Sergi Matamala.

Dramatúrgia: Paco Bezerra. Direcció: Mercè Vila Godoy. Amb: Glòria Sirvent, Sergio Matamala.

Per Santi Fondevila

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    Últimes notícies