Els dolents (Shakespeare's Villains)

Teatre
Recomanat
4 de 5 estrelles

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquesta activitat encara es fa.

A Manel Barceló li escau la solitud de l'escenari. Necessita molt poc per captar l'atenció del públic: una mica de Shakespeare i molt de talent personal. Va enlluernar fa anys al Malic amb Shylock i ara es mostra de nou en forma a la Muntaner amb Els dolents (Shakespeare's Villains), de Steven Berkoff. Encara que la defineixin com una classe magistral sobre els sospitosos Iago, Ricard III, Shylock, Lord i Lady Macbeth, Hamlet i Oberon, el monòleg també és una entretinguda lliçó pràctica sobre l'ofici d'actor.

L'adaptació es manté al marge d'un excés de localismes. Els justos perquè Barceló recondueixi el text quan les referències porten temps ancorades a Britània. Tampoc no es limita a copiar la tècnica física de Berkoff i aplica el seu llenguatge basat en la Commedia dell'Arte i els seus mestres contemporanis, com Dario Fo. Histrió quan convé, però també contingut –un actor que és tot veu–  quan el malvat es confessa a la imperible escriptura de Shakespeare.

Detalls

També t'agradarà