Els homes són de Mart i les dones de Venus

Teatre
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Autor: Paul Dewandre. Adaptació Paco Mir. Direcció: Edu Pericas. Amb: Jordi Martinez.

John Gray és ric. Viu en una mansió a San Francisco. Un llibre li va portar la fortuna. El 1992 publica 'Men are from Mars and Women are from Venus'. Vendes milionàries a partir d'un únic paradigma: homes i dones són diferents. Solucions fàcils, exemples concrets, bona organització dels estereotips. La simplificació de la vida i els seus problemes que sustenta el gran negoci dels manuals d'autoajuda. Després del llibre, altres llibres, i a més seminaris, xerrades, vacances temàtiques, centres de psicoteràpia, discos, programes de televisió per internet, i un espectacle que el mateix autor va protagonitzar a Broadway.

El belga Paul Dewandre assisteix el 1996 a una conferència de Gray i esdevé un convers d'aquesta teràpia conjugal. Trasllada el negoci a París i el 2006 l'explota com a monòleg teatral amb format de conferència acadèmica. Amb tant d'èxit que ja existeix una segona part. És aquesta versió la que Paco Mir ha adaptat a una realitat més pròxima, dirigida per Edu Pericas, especialista en comèdies-experiència.

La idea funciona. El públic connecta de seguida amb aquest retrat-caricatura de la guerra de sexes. Per a cada espectador hi ha una anècdota en què reconèixer el seu propi comportament en relació a l'altre. L'humor, en realitat, és la dimensió adequada per a aquest reduccionisme psicològic que converteix les persones en éssers plans i previsibles.

Una proposta còmica que millora molt per la presència de Jordi Martínez. Un gran actor de la nissaga obrera –actuar és un ofici digne que cal dignificar– que aporta qualitat a cadascun dels projectes en què participa. No es limita a un únic registre, ret homenatge al mestre Rubianes sense imitar-lo, fa referències a Tricicle, posa els accents regionals que calgui i manté una línia de fons de serietat que sorprèn positivament.

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers