Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Guillem Alba, Clara Peya
© Maria DiasGuillem Alba, Clara Peya

Entrevista a Clara Peya i Guillem Albà

Els dos artistes fan confluir a 'Pluja' els seus universos en un espectacle de clown i música, en cartell a la Sala Beckett

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

Es tenien ganes i després de moltes cerveses, moltes hores de bar, van decidir que si havien de tenir un filla, s’havia de dir Pluja. I així va néixer el primer espectacle (segur que no serà l’últim) entre la pianista Clara Peya i el clown Guillem Albà, l’home que, per exemple, ha aconseguit que les gales de Catalunya Aixeca el Teló deixin de ser un funeral. Un muntatge amb poques paraules que es va estrenar a Temporada Alta 2016, ha fet gira per Sud-amèrica, ha estat a França i en molts racons de la Península, però que mai no ha trepitjat Barcelona, fins a aquest Nadal a la Sala Beckett.

Però, de què va 'Pluja'?, els preguntem. “Sobre sentir-se vulnerable, petit, en diferents situacions de la vida”, explica Albà. No és ni un drama ni una comèdia i ho és tot alhora. “És el que volíem fer i això vol dir emoció”, afegeix el clown, que deixa clar que Pluja és també una manera de demostrar la devoció que es tenen l’un per l’altre, un diàleg sobre l’amor que, per necessitats del guió, demana un aforament reduït, 70 persones com a màxim. Volen intimitat, que el públic pugui copsar cada gest, cada nota.

“D’ell, el que m’agrada és que fa les coses amb cura, de manera artesanal, que sap molt bé com arribar a molta gent, ser modern sense ser pretensiós, que és molt rigorós i s’estima molt el que fa”, diu Peyà d’Albà. Ell es queda bocabadat i no sap què afegir. “Ens escoltem molt i tot està molt viu”, apunta. “Ell sap com tractar-me bé, què ha de fer perquè no m’enfadi”, afegeix Peya. Albà indica que han intentat sortir de les respectives zones de confort, cosa que vol dir que el veurem a ell cantant i a ella actuant.

Els dos artistes van estar un any aixecant 'Pluja' i ja en porten dos de gira. Albà assegura que, quan els teatres públics no et fan cas, és l’única manera que sap de treballar, tot comptant amb la col·laboració entusiasta de molta de gent, des del dramaturg Marc Angelet fins al titellaire Andreu Martínez. De fet, ha estat tan gran la comunió entre els dos artistes que el pròxim espectacle d’Albà es dirà 'Calma' així com l’últim tema de Peya. I no s’ho havien parlat entre ells.

Pluja, la filla que Albà i Peya van tenir fa dos anys, s’ha fet gran. Quan la miren, somriuen. “És molt guai, perquè tinc molta confiança en ell a l’escenari”, confessa la pianista. “És increïble com ha anat agafant forma”, assenyala Albà, que recorda que hi ha gent que va assistir a l’estrena, va veure l’espectacle mig any després i va creure que havien canviat coses: “No havia canviat gens, però era viscut”.

NO T'HO PERDIS: El circ i el teatre que omple Barcelona aquest Nadal

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat