Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Este no es un lugar adecuado para morir

  • Teatre
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Este no es un lugar adecuado para morir
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles

De: Albert Boronat. Dir: Judith Pujol. Amb: Sergi Torrecilla, Òscar Mas, Oriol Genís, Rosa Cadafalch, Pepo Blasco, Xavi Álvarez

¿És dolent que unes pàgines imaginàries s'interposin entre l'espectador i l'escenari? Fulls d'un llibre que porta el mateix títol que l'obra de teatre i que passen al ritme de les veus dels intèrprets. Aquestes pàgines invisibles irrompen a la Sala Beckett mentre es desenvolupa el relat d''Este no es un lugar adecuado para morir' d'Albert Boronat. És difícil explicar com aquesta fantasmagoria s'imposa sobre la realitat immediata de la funció. Una sensació estranya, encara que no necessàriament molesta o en demèrit del text. Només que d'alguna manera la literatura s'imposa sobre el teatre.

El drama de Boronat (una petita tragèdia que revela el secret de la gran tragèdia) evoca l'escriptura d'autors del mig-oest com Richard Ford i els seus brillants soliloquis sobre i al voltant dels insospitats vincles que mantenen en peu institucions tan fràgils com la família . Un aire "americà" que la directora Judith Pujol –amb la segura anuència de l'autor– fa emergir amb subtils detalls d'ambientació: el mico del ferreter, el vestit demodé de la mare, el bigoti i les botes del germà gran.

Encara que Víctor Peralta sorprèn amb la profunditat de la seva escenografia i els intèrprets principals aporten cos i densitat als seus personatges, l'obra no transmet teatralitat. No hi ha manera de fer desaparèixer les pàgines escrites en tinta invisible. Com si el dramaturg hagués optat per estrenar una adaptació del seu text en format d'excel·lent conte recitat.

Detalls

Adreça
Preu
18 €
Horaris
De dj. a ds., 21.30 h. Dg., 18.30 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà