Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Estúpids

  • Teatre
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Dramatúrgia: Blanca Bardagil i Ferran Rañé. Dir: Blanca Bardagil. Amb: Ferran Rañé.

Ferran Rañé va llegir 'Les lleis fonamentals de l’estupidesa humana', un petit assaig del professor italià Carlo Maria Cipolla farcit d’enginy i d'humor. 'Estúpids' s’inspira en aquest assaig però amb una forma molt teatral que no per ser coneguda deixa de funcionar gairebé sempre.

Ferran Rañé és Lluís, l’esborrapissarres de tota la vida, i col·laborador i amic del professor que ha fet de la investigació de l’estupidesa la seva vida. Però el professor que ha de donar la conferència no arriba i Lluís entretén els assistents explicant el que ha estat el seu treball durant  anys i altres minúcies així com les peculiaritats del mestre/conferenciant.

Lluís és un personatge entranyable, una mica càndid i amable que a les mans de Rañé es guanya fàcilment el públic. Un bon home que imita, sembla ser, el professor, que canta boleros, com el professor i que acabarà fent la conferència que està anunciada. Creiem que la xerrameca d’en Lluís durant el primer tram de la funció és excessiva. Cal netejar aquesta part i així Rañé, un gran comediant, resultarà més divertit, com passa poc després quan la  funció se centra en les idees de l’assaig, fins al final, que resulta humà i emotiu.

Detalls

Adreça
Preu
12-15 €
Horaris
De dc. a ds., 20.30 h. Dg., 18.30 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà