Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Filumena Marturano

Filumena Marturano

Teatre, Drama Biblioteca de Catalunya (teatre) , El Raval diumenge 19 setembre 2021
Recomanat
4 de 5 estrelles
Filumena Marturano
La Perla29 Filumena Marturano

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Aquesta és la història d’una dona abnegada, llesta, tenaç, que ho ha fet tot pels fills.

De nom Filumena Marturano, és encarnada per una Clara Segura pletòrica que demostra, un cop més, que sap ser mestressa i senyora de la tragicomèdia, l’actriu totterreny capaç de fer-nos riure i emocionar-nos alhora, gairebé en un nanosegon, que sap ocupar l’escena amb la mirada i arrossegar-nos cap al seu personatge com si fóssim veïns d’escala i ens la topéssim, dia sí, dia també, a la botiga de la cantonada.
Oriol Broggi necessitava aquesta obra com un got d’aigua un migdia tòrrid d’agost. Necessitava l’entremaliat Eduardo de Filippo i aquesta dona que fingeix morir-se perquè el seu home, en Domenico, un calavera granadet que la va tenir d’amistançada una colla d’anys, faci el pas i s’hi casi. Però ell, un esplèndid Enrico Ianniello, descobreix l’ensarronada i es disposa a posar-hi fi. A Broggi li calia tornar al teatre popular napolità, a l’alegria de viure que desprenen els personatges de De Filippo, al verb mordaç, fàcil i distès.
De Filippo permet tantes lectures com directors hi ha al món. És com Shakespeare i Txékhov. Com els més grans, és enemic de les mitges tintes. I Broggi ens el serveix gairebé sense filtres, sense retòrica suplementària. Deixa que els actors se’l facin seu i que brillin els secundaris. Sense Marissa Josa i Eduard Muntada la comèdia perdria consistència... En acabar, només podem pensar: gràcies per haver existit, Eduardo. ■

Detalls

Lloc de la ubicació Biblioteca de Catalunya (teatre)
Web del lloc www.laperla29.cat
Telèfon de la ubicació 93 217 17 70
Adreça Hospital, 56
Barcelona
08001
Transport Liceu (M: L3)
Preu A partir de 26 €

Dates i hores

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers