Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Filumena Marturano

  • Teatre, Drama
  • Biblioteca de Catalunya, El Raval
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Filumena Marturano
La Perla29Filumena Marturano
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Aquesta és la història d’una dona abnegada, llesta, tenaç, que ho ha fet tot pels fills

De nom Filumena Marturano, és encarnada per una Clara Segura pletòrica que demostra, un cop més, que sap ser mestressa i senyora de la tragicomèdia, l’actriu totterreny capaç de fer-nos riure i emocionar-nos alhora, gairebé en un nanosegon, que sap ocupar l’escena amb la mirada i arrossegar-nos cap al seu personatge com si fóssim veïns d’escala i ens la topéssim, dia sí, dia també, a la botiga de la cantonada.
Oriol Broggi necessitava aquesta obra com un got d’aigua un migdia tòrrid d’agost. Necessitava l’entremaliat Eduardo de Filippo i aquesta dona que fingeix morir-se perquè el seu home, en Domenico, un calavera granadet que la va tenir d’amistançada una colla d’anys, faci el pas i s’hi casi. Però ell, un esplèndid Enrico Ianniello, descobreix l’ensarronada i es disposa a posar-hi fi. A Broggi li calia tornar al teatre popular napolità, a l’alegria de viure que desprenen els personatges de De Filippo, al verb mordaç, fàcil i distès.
De Filippo permet tantes lectures com directors hi ha al món. És com Shakespeare i Txékhov. Com els més grans, és enemic de les mitges tintes. I Broggi ens el serveix gairebé sense filtres, sense retòrica suplementària. Deixa que els actors se’l facin seu i que brillin els secundaris. Sense Marissa Josa i Eduard Muntada la comèdia perdria consistència... En acabar, només podem pensar: gràcies per haver existit, Eduardo. ■

Escrit per
Andreu Gomila

Detalls

Adreça
Biblioteca de Catalunya
Hospital, 56
El Raval
Barcelona
08001
Transport
Liceu (M: L3)
Preu
A partir de 26 €

Dates i hores

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà