Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Goodbye Barcelona

  • Teatre, Musical
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles

De: Judith Johnson y KS Lewkowicz. Direcció Escena: Fran Arráez. Direcció Musical: Dani Campos. Amb: Pau Quero, Pep Papell, Joan Vázquez, Carol Rovira, Antonio del Valle, Manuela Nieto, Gara Roda i David Mauricio.

Per als compositors britànics la Guerra Civil Espanyola i les brigades internacionals és un argument viu. El 1990 Howard Goodall li va dedicar el musical 'Days of Hope', i en els pròximes setmanes Roy Gaynor estrenarà 'No passaran!' amb l'esperança de l'èxit i una futura producció a Londres. Es va avançar el 2011 el Arcola Theatre amb el seu muntatge de 'Goodbye Barcelona' de K. S. Lewkowicz i Judith Johnson. Els tres barregen l'experiència dels brigadistes al front de guerra ia la rereguarda barcelonina amb una història d'amor inevitablement protagonitzada per una noia d'aquí i un idealista d'allà. Un llibret compromès amb la lluita antifeixista i de classes. Amb el mateix esperit polític i compromís social mostrat en els anys trenta pel Federal Theatre a Nova York.

La història d'amor, companyonia, compromís i derrota s'ha traslladat al Teatre del Raval en una adaptació dirigida per Fran Arráez. La partitura té la intensitat emocional que aporta la barreja d'elegia, ràbia i èpica de la utopia ferida, i la trama és un declarat homenatge als brigadistes que van arribar de tot el món per lluitar en el bàndol republicà. Una bona obra que en la seva versió barcelonina ha de sobreposar-se a una direcció que fragmenta en excés les escenes i un repartiment dotat per al cant però poc preparat per defensar els seus personatges quan emmudeix la música. Emoció interrompuda. Només Pep Papell (Jack , el cínic amb cicatrius) es defensa excel·lentment en tots els fronts.

Detalls

Adreça
Preu
22 €
Horaris
De dj. a ds., 21 h. Dg., 18.30 h (25 desembre funció a les 21 h)
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà