Grec 2013: Tots fem comèdia

Teatre
2 de 5 estrelles

Time Out diu

2 de 5 estrelles

De i dir: Joaquim Oristrell. Amb: Jordi Bosch, Ferran Rañé, Peter Vives, Nausicaa Bonnin.

Joaquim Oristrell debuta com a autor de teatre amb una comèdia musical, que també dirigeix, molt cinematogràfica per l’esplèndida utilització de les projeccions, genuïna i molt eficaç escenografia, i que, a la fi, ve a ser una mirada nostàlgica, tendra, sobre si mateix. I és que Bernat Badia (el director, Jordi Bosch) i Miquel Riera (el guionista, Ferran Rañé) són els seus alter ego. Dos en un. Un en dos. Una parella de cineastes que ha arribat als 60 anys i que, tot i els èxits passats, no troba ara qui els compri la mercaderia. Vull dir el guió. Per això recorren al seus fills (Nausicaa Bonnín i Peter Vives).

Comèdia lleugera amb un text trivial que fa menys gràcia de la que pretén fer i que sortosament va pujant de densitat i humor al llarg de la funció. Tots fem comèdia és un espectacle entretingut però banal, simpàtic, per les cançons, que interpreta Joan Vives en directe, però insípid. Amb moltes referències cinematogràfiques i tractant el tema del cinema, de la paternitat i de l’amistat, diríem que és un guió sense sal ni pebre.

Jordi Bosch i Ferran Rañé són dos actors adequats per fer comèdia, però creiem que no del tot ben dirigits, fins que es posen mans a l’obra per ells mateixos. Nausicaa Bonnín, que interpreta diversos papers, està esplèndida. Farà grans coses. No sabem què hi fa aquesta història, al festival Grec, però hi és.

Publicat

Detalls

També t'agradarà