Grec 2014: Merda d'artista

Teatre, Musical
3 de 5 estrelles
4 de 5 estrelles
(1Comentari)
Merda d'artista
© Javier Naval Merda d'artista
De: Ferran González, Joan Miquel Pérez. Dir: Alícia Serrat. Amb: Ferran González, Xènia Reguant, Gemma Martínez, Nanina Rosebud, Frank Capdet, Joan Miquel Pérez, Eloi López, Paco Weht.
 
Piero Manzoni venia els seus excrements enllaunats per denunciar la mercantilització de l'art. Kaktus Music (creadors de 'Merda d'artista') fan musicals que no volen ser franquícies de consum. A l'artista conceptual li corroïa la contradicció. La companyia només vol divertir trencant una mica els esquemes. La seva contradicció és que podria ser molt més iconoclasta del que al final posa en escena.
 
Diàlegs sense pèls a la llengua –en línia amb sèries com 'Girls'– per a números musicals conservadors. Un indici de brutal farsa amb apunts metateatrals per acabar com un drama psicoanalític. Personatges interessants com la periodista Pisani –personatge pertorbat en potència com el de Catherine Deneuve a Repulsió– que es conforma amb ser una nina pop. Un constant sí però no que impedeix que l'obra desplegui tota la seva potència.

Publicat

Average User Rating

4 / 5

Rating Breakdown

  • 5 star:0
  • 4 star:1
  • 3 star:0
  • 2 star:0
  • 1 star:0
LiveReviews|1
1 person listening

Merda d'artista és un musical molt recomanable. El text és excel·lent, amb una comicitat increïble però que també es permet passar de tant en tant al drama i fer-te reflexionar. Els intèrprets són fantàstics: com rius amb Gemma Martínez i Frank Capdet! I que bé canta Ferran González! Potser els inconvenients més grans són que hi ha alguns problemes de so i que els horaris no són gaire assequibles. Tot i així, val la pena anar a les 11 de la nit al Poliorama si és per veure aquest musical.