Grec 2014: Shakespeare on the Beat

Teatre
4 de 5 estrelles
(1Comentari)
Shakespeare on the Beat
Shakespeare on the Beat
Autors: Moisès Maicas i Anna Soler Horta, amb la col·laboració de Marta Pera i Miquel Ripeu. A partir d’'El somni d’una nit d’estiu', de William Shakespeare. Direcció: Moisès Maicas. Text: Anna Soler Horta. Amb: Jofre Borràs, Bealia Guerra, Guillem Motos, Pau Sastre, Ariadna Suñé, Georgina Llauradó, Guille Vidal-Ribas i els ballarins de danses urbanes Jonatan Gutiérrez Artis i Ruth Prim.
 
A més de ser una de les obres més populars de Shakespeare, 'El somni d’una nit d’estiu' és una de les més rimades, així que només era una qüestió de temps que la peça s’acabés trobant amb l’univers de la poesia urbana. Tant se val que s’estrenés fa cinc segles, perquè els temes que tracta aquesta comèdia, com ara l’amor voluble, la bogeria i el seny, o la relació entre la realitat i la fantasia, són perfectament aplicables al món d’avui. Tots aquests temes el director Moisès Maicas els ha portat al llenguatge dels joves. 'Shakespeare on the Beat' transforma els amants protagonistes en uns adolescents fascinats pel rap; Teseu, el duc d’Atenes, en el propietari d’una discogràfica; Oberó i Titània, rei i reina de les fades, en dos MC (mestre de cerimònies) que protagonitzen una batalla de versos; el follet Puck, en un b-boy, i els artesans de l’original, en un grup de rapers. Tot, sota la mirada d’un discjòquei que, amb dos plats i un mesclador, serveix en viu la base musical per a les rimes dels intèrprets i actua com un director d’orquestra encarregat de llançar beats i scratches durant tot l’espectacle.

Average User Rating

4 / 5

Rating Breakdown

  • 5 star:0
  • 4 star:1
  • 3 star:0
  • 2 star:0
  • 1 star:0
LiveReviews|1
2 people listening

Un fart de riure! L'obra resulta divertida pràcticament en tot moment i hi ha escenes realment hilarants. Els actors i actrius, juntament amb els ballarins de hip-hop i el DJ, hi posen moltes ganes, i acaba sent aquesta "motivació" el que fa de l'obra una bona experiència, doncs el text és potser un pèl lent en algunes ocasions. Tot i així, val bastant la pena veure-la perquè els actors són molt bons (sobretot Ariadna Suñé i Jofre Borràs) i també els professionals del hip-hop, i és una manera d'acostar el Shakespeare a tothom d'una manera prou clara i actual.