Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Guapos & Pobres. El musical

  • Teatre, Musical
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Autors: Xavier Torras i Toni Martín (Basat en el llibre 'Guapos y pobres' d'Alfredo Ruiz). Amb: Ivan Labanda, Elena Gadel, Mariona Castillo, Muntsa Rius, Frank Capdet, Xavi Duch, Jorge Velasco, Gracia Fernández.

Al Teatre Goya també es fa campanya per les municipals. Que no s'escampi el pànic entre els alcaldables. A la propera jornada de reflexió 'Guapos & pobres' no haurà de suspendre, obligada per la junta electoral. Això no és 'The Cradle will Rock'. Xavier Torras i Toni Martín no podien anar tan lluny perquè el llibre d'Alfredo Ruiz tampoc no és tan rotund en la seva crítica social. Viure en una ciutat aparador pot ser molt dur per als que viuen precari, però al final sempre queden els amics, la família, la paternitat i l'esperança empaquetada en una frase positivista d'un 'coach' de recol·locació laboral.

Les emocions guanyen a la denúncia en una producció en línia amb la tradició del musical rock-pop. Escola americana que a partir dels ensenyaments del déu-pare Sondheim ha buscat el seu propi camí en certa èpica 'mainstream'. Fills de l'èxit de 'Rent' de Jonathan Larson. Torres milita i a més exhibeix ambició pròpia quan ret homenatge al Broadway clàssic o ironitza amb quartets mozartians. Però si per alguna cosa destaca el muntatge és per la naturalitat que imprimeix Martín a la seva direcció d'actors, fins i tot en els passatges cantats, quan el naturalisme se sol sacrificar a favor de l'èmfasi líric.

És veritat que el llibret entra amb el pas de les escenes en una certa reiteració, que hi ha certa tendència al sentimentalisme i que les actuacions corals són molt més lluïdes que les individuals i que el so (plal) és molt millorable, però la sensació global és estar davant d'una bona producció pròpia, amb moments himne excel·lents, amb una alta dignitat músic-teatral que emet molt bons senyals sobre el talent local.

Detalls

Adreça
Preu
24-28 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà