Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Hamlet

  • Teatre
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles
Autor: William Shakespeare. Traducció: Joan Sellent. Direcció i Adaptació: Marc Chornet i Raimon Molins. Amb: Alba JoséJordi Llordella, Marc Rius, Queralt Casasayas, Raimon Molins, Toni Guillemat i Xavier Torra.
 
'Hamlet' és un repte que obliga l’actor a decidir des d’on transita per les múltiples facetes d’un personatge trasbalsat per la mort del pare, neguitejat pel dubte i empresonat per la obligació de venjar-se. L’actor ha d’escollir entre els relleus d’un jove que apaivaga la fúria amb la raó i barreja de bogeria amb intel·ligència. Raimon Molins ens brinda una poderosa interpretació d’un Hamlet posseït per l’amargura fins el moll de l’os i transmet amb gran expressivitat facial i corporal, així com amb una polida dicció, la lluita interior del personatge. Molins opta per un histrionisme que, tot i ben mesurat, deixa poc espai a l’evolució del personatge que, no obstant, commou poderosament per la seva sinceritat. És un Hamlet amb personalitat i sens dubte el millor de la funció.
 
Sembla que Raimon Molins tenia clar el 'Hamlet' que volia fer, fins i tot des del punt de vista de la direcció, ajudat per Marc Chornet, també coautor de la dramatúrgia. Potser massa coses i per això la direcció de la resta d’intèrprets és força menys exigent i més hieràtica. No obstant, destacaríem que Clara de Ramon construeix una Ofèlia molt humana i atractiva i Toni Guillemat un enterramorts fins i tot simpàtic.
 
La posada en escena és totalment despullada sense cap element d’atrezzo, llevat d’unes simbòliques copes de vidre i una càmera de vídeo. Sobre una eficaç escenografia conceptual en forma de passadís de mòduls de fusta, els espais es defineixen per la paraula. El ritme és bo i els connectors  funcionen, però dues hores i vint potser requerien una pausa per preservar la salut del sistema locomotor dels espectadors.

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà