• Teatre
  • Crítica de Time Out

Ressenya

Huis Clos (A porta tancada)

3 de 5 estrelles
Publicitat

Time Out diu

Autor: Jean-Paul Sartre. Traducció: Manuel de Pedrolo. Direcció: Jordi Prat i Coll. Amb: Patrícia Mendoza, Xavier Ripoll, Mireia Trias, Kathy Sey.
 
Infern, pecat i salvació són tres conceptes essencials de la religió catòlica que fa servir amb certa sorna Jean-Paul Sartre a 'Huis clos' per mostrar la seva mirada pessimista sobre l’esser humà. L’infern són els altres, diu el text. Ja saben, doncs. La mirada del l’altre és allò que més sembla importar els tres personatges tancats a l’infern sartrià sense miralls. La covardia del suposat heroi del periodista Gracin, l’egoisme quasi inconscient d'Estelle i la maldat amarga d’Inés es convertiran en elements de tortura recíproca al temps que en dependència mútua.
 
Text de gran alçada literària que cal degustar paraula per paraula i que Jordi Prat manega amb habilitat, des de la comèdia amb trets expressionistes fins al drama existencialista. I  brinda compromeses i molt notables interpretacions entre les quals ens va captivar, especialment, el refinament psicològic de Patricia Mendoza.

Detalls

Adreça
Preu
12-19 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà