• Teatre
  • Crítica de Time Out

Ressenya

Idiota

3 de 5 estrelles
Publicitat

Time Out diu

Autor i director: Jordi Casanovas. Amb: Ramón Madaula i Anna Sahun.
 

El joc li agrada a Jordi Casanovas. El joc teatral, esclar, com el que va inspirar la trilogia basada en Tetris, City/Simcity i  Wolfenstein  amb la qual es va dona a conèixer fa nou anys amb la companyia Flyhard. I ara hi torna proposant-nos un mena  de joc pervers sobre la capacitat de patiment de l’èsser humà. Idiota és una obra que sembla escrita, i ben escrita, des de la idea final que, a més, dona títol a la funció i que no té gaire a veure amb el concepte acadèmic de la paraula.

Disculpin si els embolico, però  Idiota no és una obra que es pugui explicar més enllà del plantejament. El propietari d’un karaoke amb dificultats econòmiques és elegit per una fundació de psicologia per participar en un experiment molt ben pagat. Ell vol, necessita, els diners, i l’empresa fa un estudi sobre subjectes com ell. En principi no sembla que hi hagi problemes perquè tot rutlli, però el subjecte no està tan desesperat com per acceptar algunes de les tècniques de l’estudi, tot i que figurin en el contracte que ha firmat, gairebé sense mirar. I ja tenim servit l’enfrontament amb la psicòloga que, lògicament, ha previst totes les reaccions del subjecte. El joc s’assembla per moments, potser massa, a un possible programa televisiu i per moments perd credibilitat... fins al final on l’autor mostra una intel·ligent pirueta que justifica al que semblava només un enginyós entreteniment.

Ramon Madaula i Anna Sahun formen una bona parella tot i que l’actriu segueixi massa fixament el perfil dur i fred del personatge sense enriquir-lo, mentre Madaula tira de recursos, que en té, i molts. Trobem a faltar una mica de temperatura en la relació entre ells i, en conseqüència, a una funció de totes maneres recomanable.

Detalls

Adreça
Preu
18-20 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà