La ciutat no és vostra

Teatre
2 de 5 estrelles

Time Out diu

2 de 5 estrelles

Text: Aleix Aguilà. Direcció: Júlia Barceló. Actor: Pau Vinyals.

La companyia Solitària va fent-se a poc a poc amb un espai en els cercles teatrals amb resultats prometedors gràcies a una mirada molt personal sorgida de la reflexió, com vam comprovar amb aquells 'Bolxevics', que van envair la Biblioteca de Catalunya fa un any i mig. Aquell text del jove Aleix Aguilà oposava la voluntat del canvi d’uns joves indignats a las seves mancances i limitacions. 

A 'La ciutat no és vostra', Aguilà reflexiona sobre una Barcelona d’aparador turístic que amaga el drama humà individual i col·lectiu dels exclosos. Una Barcelona propera a la pel·lícula 'Biutiful', d’Alejandro  González Iñarritu, i oposada per tant al publireportatge de Woody Allen sobre la ciutat.  O almenys entenem que aquesta era la intenció inicial d’aquest monòleg que funciona entre el deliri i el somni d’un jove alterat i atemorit que fuig dels Mossos d’Esquadra.

Aguilà subscriu una dramatúrgia intrigant que dosifica la informació i defuig un teatre explícit. Entenem que l’autor cerca l’espectador actiu, aquell del qual parlava el mestre José Sanchis Sinisterra, aquell que construeix l’obra en el seu cap i que interpreta allò que li estan mostrant i dient. Però en el seu objectiu hi ha el perill del desconcert que, lamentablement, acaba convertint-se en enemic d’una funció formalment interessant però d’escàs contingut.

El monòleg es un oportunitat per a l’actor Pau Vinyals, coprotagonista de 'Bolxevics' i de qui recordem un notable Puck a 'Somni d’una nit d’estiu' al TNC, qui ben dirigit per Júlia Barceló mostra notables recursos malgrat els excessos histriònics.

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers