La creació contemporània en escena

Temporada Alta és l’aparador perfecte per descobrir els creadors escènics més actuals i les propostes més radicals. Us proposem 5 títols que us fliparan!

Uncanny Valley
Uncanny Valley
Time Out en col·laboració amb Temporada Alta
Publicitat

Si voleu descobrir algunes de les propostes més radicalment contemporànies, cal anar a Girona i veure el que proposa el festival de tardor Temporada Alta. Durant la setmana del 21 al 25 de novembre concentra un munt de propostes de creació que tenen la voluntat de sacsejar l’espectador. Des d’un muntatge que trenca amb el concepte de públic assegut i passiu i l’obliga a recórrer els escenaris a una obra protagonitzada per un robot. Seguiu llegint, que us en fem una selecció. I no us perdeu cap!

MACHO MAN

Àlex Rigola, que acostuma a sorprendre al públic amb els seus muntatges escènics, ha volgut fer un pas més enllà amb la seva nova proposta, Macho Man, una proposta de teatre documental que vol denunciar la violència masclista. En aquest espectacle és el propi espectador el que entra en escena, en grups reduïts, per seguir un recorregut marcat que el portarà per diversos espais que mostren diverses cares de la violència de gènere, en l’àmbit de la parella, familiar, laboral, social i judicial. Una proposta que, a més de ser completament diferent al que ens tenen acostumats els teatres, ens remourà per dins. Podeu fer un tastet amb aquest vídeo.

Uncanny Valley

Us imagineu un espectacle protagonitzat per un robot? Doncs això és el que proposa el prestigiós col·lectiu alemany Rimini Protokoll amb Uncanny Valley, que busca reflexionar entre la relació entre l’home i la màquina. De fet, segons expliquen en el vídeo de presentació, un ‘uncanny valley’ és la manera en què el roboticista japonès Masahiro Mori denomina als robots que semblen humans però no prou i esdevenen inquietants i pertorbadors. Qui sap si aquest no serà el primer espectacle d’un futur teatre protagonitzat per màquines...

Here

Experimentar i explorar. Aquest és el punt de partida de ‘Here, un espectacle que barreja dansa i música i que suposa la trobada en escena de la ballarina i coreògrafa Lali Ayguadé, el ballarí francès Guilhem Chatir i la soprano Astrid Stockman. Gira al voltant del naixement i la necessitat de trencar amb tot i té la intenció d’apropar-nos a la veritat a través de la dansa, física i vibrant.

Génesis 6, 6-7

La nova proposta d’Angélica Liddell, un dels referents de l’avantguarda teatral europea, passa en un món esgotat de suportar la seva pròpia misèria. ‘Génesis 6, 6-7’ és un espectacle que barreja teatre i poesia i que entrecreua la fúria del mite de Medea amb l’Antic Testament. Us deixarà sense paraules!

The Generosity of Dorcas

Dorcas és la primera deixeble femenina de Jesús i la primera persona a la que va ressuscitar un apòstol, transformant-se així en un ésser superior. A partir d’aquesta figura, el creador Jan Fabre porta a escena ‘The Generosity of Dorcas, un solo interpretat pel ballarí Matteo Sedda, que arribarà a un estat de trànsit i d’èxtasi físic i mental. I tot, al ritme de la música de Dag Taeldeman.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat