Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La idea d'Europa

  • Teatre
  • 3 de 5 estrelles
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Georg Steiner publica el 2003 la conferència Una idea d’Europa. La tancada defensa d’un espai cultural comú a partir de l’imaginari heretat de la visió centreeuropea de finals de segle. Steiner com a lector contemporani de les memòries de Stefan Zweig. Un acadèmic que reivindica les seves arrels familiars (jueus vienesos refugiats a París) des de la talaia anglosaxona. Un concepte d’Europa fet de cafès, d’un nomenclàtor que és un exhaustiu arxiu de la seva història, de la mil·lenària tensió entre Atenes i Jerusalem, de les seves distàncies per a caminants i infanteries, de la seva visió fatalista sobre el seu propi fi. Una idea en la qual no té cabuda la dimensió econòmica.
Òscar Intente ha trobat en Steiner la reflexió que li permet connectar amb la crisi que ens assetja i posar l’accent sobre l’autèntica amenaça que plana sobre Europa: la pèrdua de la identitat cultural. Al Círcol Maldà ha accentuat l’atmosfera de cafè decadent i el seu monòleg adquireix la personalitat d’un tertulià dominat pel seu discurs, abandonat pels seus companys de debat, que prossegueix incansable la seva ruta de paraules davant d’un cambrer diligent i un acordionista comprensiu.
Encara que sigui involuntari, Intente projecta una visió derrotista del llibre de Steiner. La solitud del pensador teatralitzat és contraproduent, com si ningú volgués escoltar el que diu. Soliloqui del savi incomprès.–Juan Carlos Olivares.

Detalls

Adreça
Preu
16 €
Horaris
Dv. i ds., 21 h. Dg., 19 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà